ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دبیر کل خانه پرستار: سپردن سلامت مردم به بخش خصوصی پزشکی خطرناک است

شریفی مقدم، خطاب به وزیر بهداشت که از خصوصی‌سازی خدمات پزشکی دفاع می‌کند گفت که به‌جای اصرار بر خصوصی‌سازی به مطالبات پرستاران و نیازهای ابتدایی بیماران توجه کنید.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، در واکنش به اظهارات وزیر بهداشت که مخالفت‌ها با خصوصی‌سازی بهداشت و درمان در ایران را «رسوبات سوسیالیستی» خوانده بود گفت: سپردن سلامت مردم به بخش خصوصی خطرناک است.

محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار ایران - عکس از آرشیو

شریفی مقدم، روز ۱۲ مرداد در گفت‌وگو با «ایلنا» خطاب به وزیر بهداشت گفت که به‌جای اصرار بر خصوصی‌سازی به مطالبات پرستاران و نیازهای ابتدایی بیماران توجه کنید.

سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز ۹ مرداد ماه در دیدار با آیت‌الله مکارم شیرازی از خصوصی‌سازی در بخش بهداشت و درمان دفاع کرده بود و گفته بود: «افکار سوسیالیستی هنوز در ذهن برخی از تصمیم‌گیرندگان رسوباتی دارد و معتقدند که حوزه سلامت حاکمیتی است و نباید اجازه ورود بخش خصوصی را داد.»

دبیر کل خانه پرستار با تاکید بر اینکه اکثر شهروندان ایرانی توان پرداخت هزینه‌های گزاف خدمات پزشکی خصوصی را ندارند، گفت: «غیر حاکمیتی خواندن بخش درمان در شرایطی که آحاد مردم توان پرداخت خدمات گران بخش خصوصی را ندارند، خطرناک است.»

بهداشت و درمان حاکمیتی همان خدمات بهداشت و درمان دولتی یا نیمه‌دولتی است که همه یا بخشی از هزینه‌های درمان شهروندان از منابع درآمدهای دولت پرداخت می‌شود.

شریفی مقدم از کشورهای سرمایه‌داری مانند کانادا و بریتانیا مثال آورد که هزینه بهداشت و درمان عمومی از منبع مالیات‌های مردم تأمین می‌شود. در این کشورها فقیر و غنی از خدمات استاندارد و یکسان پزشکی برخوردار هستند و بیماران برای درمان – به غیر از مالیات بر درآمد که سالانه پرداخت می‌کنند - از جیب خود هزینه نمی‌کنند.

او گفت: «بنای توسعه کشورها، بخش سلامت و درمان است و حتی در کشورهای سرمایه‌داری دنیا مانند انگلستان نیز که اکثریت مردم جامعه از سطح دستمزد بالاتری نسبت به ایران برخوردارند، حداقل‌های بهداشتی و درمانی را به‌صورت رایگان برای مردم فراهم می‌کنند و این دقیقاً به معنای حاکمیتی بودن حوزه درمان است.»

دبیرکل خانه پرستار به وزیر بهداشت یادآوری کرد که اصل ۲۹ قانون اساسی تأمین بهداشت، درمان و بیمه رایگان را بر عهده دولت گذاشته است. او گفت: «ترویج خصوصی‌سازی و سپردن خدمات اساسی و پایه‌ای درمان به بخش خصوصی به معنای تخطی از این اصل قانونی است.»

در سال‌های اخیر خصوصی‌سازی خدمات پزشکی به حدی شده است که بسیاری از درمان‌های پزشکی تنها در بیمارستان‌ها و کلینیک‌های درمانی خصوصی ارائه می‌شود و از دسترس عموم جامعه که توان پرداخت هزینه‌های درمانی را ندارند خارج است.

شریفی مقدم به جریان‌هایی مافیایی در حوزه بهداشت و درمان و خدمات پزشکی اشاره کرده و می‌گوید: «با توجه به مشکلات متعدد در ساختار بهداشت کشور و استیلای جریانات خاص که به‌صورت مافیایی عمل می‌کنند، سپردن سلامت مردم به بخش خصوصی خطرناک است.»

او با اشاره به وضعیت نابسامان پرستاران در بخش خصوصی از بهداشت و درمان عمومی و حقوق خدمت گذاران در این حوزه دفاع کرد.

دبیر کل خانه پرستار می‌گوید از لحاظ صنفی هم وضعیت پرستارانی که در بخش خصوصی کار می‌کنند بد است. به غیر از تمام مشکلات پرستاران و مطالبات برآورده نشده آنها در بخش دولتی، پرستاران بخش خصوصی امنیت شغلی هم ندارند. چراکه بخش خصوصی اخراج پرستاران و بیکار کردن آنها به‌مراتب آسان‌تر است.

شریفی مقدم در پایان به وزیر بهداشت توصیه می‌کند که به‌جای کوبیدن بر طبل خصوصی‌سازی بهتر است نیم‌نگاهی نیز به وضعیت شغلی و معیشتی پرستاران بخش خصوصی بیندازد و مردم ایران را از ارائه خدمات پایه‌ای بهداشت محروم نکند.

بیشتر کشورهای سرمایه داری در جهان یا بهداشت و درمان عمومی و یا بیمه‌های خدمات تأمین اجتماعی ویژه بهداشت و درمان افراد کم درآمد دارند.

بارک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا، ایجاد بیمه درمان «اوباما کر» را نقطه عطف خدمات دوران ریاست جمهوری خود می‌داند. این بیمه برای افراد کم‌درآمد است و خدمات پایه‌ای بهداشت آنها را پوشش می‌دهد.

کشورهای اتحادیه اروپا هم بیمه‌های مشابهی برای خدمات پزشکی دارند.

در کشور کانادا سیستم بهداشت عمومی به گونه‌ای تنظیم شده است که دولت از منبع مالیات خدمات بهداشتی برابر برای همه شهروندان ارائه می‌دهد و خدمات خصوصی پزشکی ممنوع هستند. این نوع پوشش خدمات پزشکی به گونه‌ای طراحی شده که تبعیض در خدمات پزشکی کمتر شود و افراد بنا به میزان درآمد یا دارایی‌هاشان خدمات پزشکی را نخرند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.