ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آنتونیو گوتِرش دبیرکل سازمان ملل شد

با رأی رسمی مجمع عمومی سازمان ملل، آنتونیو گوترس، کمیسر عالی پیشین سازمان ملل در امور پناهجویان و آوارگان از یکم ژانویه ۲۰۱۷ به‌عنوان دبیرکل سازمان ملل فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

سرانجام مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نشست رسمی خود آنتونیو گوتِرش پرتغالی را به‌عنوان دبیرکل جدید این سازمان تعیین کرد.

آنتونیو گوترش دبیرکل جدید سازمان ملل متحد

۱۹۳ عضو سازمان ملل پنجشنبه ۱۳ اکتبر / ۲۲ مهر در مجمع عمومی این سازمان به آنتونیو گوترش رأی دادند.

گوتِرش از یکم ژانویه ۲۰۱۷ فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. دبیرکلی او پنج سال خواهد بود.

پیش از این در روز چهارشنبه ۴ اکتبر / ۱۳ مهر شورای امنیت سازمان ملل بر سر دبیرکلی آنتونیو گوترش به توافق رسیده بود.

آنتونیو گوترش ۶۷ سال دارد و فارغ‌التحصیل رشته فیزیک و مهندسی برق در سال ۱۹۷۱ است. او سپس در دانشگاه استادیاری کرد و در سال ۱۹۷۳ به حزب سوسیالیست پرتغال پیوست و در سال ۲۰۰۱ دبیرکل این حزب شد. از سال ۱۹۹۶ تا سال ۲۰۰۲ نخست وزیر پرتغال بود، در سال ۲۰۰۰ رئیس شورای اروپا شد و از سال ۲۰۰۵ تا سال ۲۰۱۵ به‌عنوان کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهجویان فعالیت کرد.

پیش‌تر گمانه زنی جدی می‌شد که یک زن آن هم از شرق اروپا منتخب شورای امنیت برای مقام دبیرکلی سازمان ملل باشد. کاندیداهای زن، از جمله مدیرکل یونسکو، خانم ایرینا بوکووا و کمیسر بودجه اتحادیه اروپا، خانم کریستالینا گئورگیوا که هر دو اهل بلغارستان بودند.

۱۲ کاندیدا از جمله پنج زن، نامزد احراز مقام دبیرکلی سازمان ملل شده بودند. هفت نفر از این کاندیداها نیز از شرق اروپا می‌آمدند.

بان کی مون، دبیرکل کنونی سازمان ملل از سال ۲۰۰۷ در این مقام خدمت کرده است. او در سال ۲۰۱۱ برای بار دوم و تا دسامبر ۲۰۱۶ در این مقام ابقا شد.

گوترش وعده داده که در مقام دبیرکل سازمان ملل روی دو موضوع تمرکز کند: ارزش‌های اخلاقی و تقویت شأن و موقعیت این سازمان.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • خوب، بد و زشت!

    برابر حقوق انسانی میان زن و مرد حق طبیعی است، ولی اگر شتاب شود برای ورد به عرصه بدون بسترسازی مناسب، جمعیت نمی از جهان یعنی زن ها، تبدیل به ابزار می شوند برای سواستفاده. اکنون در دیکتاتوری مذهبی، زن هایی که خودباخته مذهب هستند پای صندوق انتخابات نمایشی و فرمایشی استبداد مذهبی به نفع استبداد مذهبی کار می کنند!