در حالی که هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ در آخرین کارزارهای انتخاباتی خود در ساعت یک بامداد ۸ نوامبر شرکت کردند، مردم نیویورک در شهری که نمیخوابد خیال دارند تمام شب را تبلیغ کنند.
طرفداران ترامپ را به وضوح بیشتر از طرفداران کلینتون در سطح شهر نیویورک میتوان دید اما به تحلیل یکی از حامیان کلینتون این به این دلیل است که خیال کلینتونیها راحت است. بیشتر نظرسنجیها نشان میدهد که کلینتون در شهر خود دونالد ترامپ او را شکست خواهد داد. آنچه در ایالاتهای دیگر – از همه مهمتر کارولینای شمالی، میشیگان، نوادا و فلوریدا، اتفاق خواهد افتاد اما مشخص نیست.
حامیان هیلاری کلینتون سخنرانیهای اخیر او را بر روی تبلتهای خود پخش میکنند.
مقابل برج ترامپ در مرکز جزیره منهتن در نیویورک، حامیان ترامپ تمام شب را ایستادهاند. آنها میگویند تا شش صبح که مراکز رایگری درهاشان را باز خواهند کرد، شعار خواهند داد.
مردی برای خود تجارت انتخاباتی ایجاد کرده است. او از جناس کلمه «ترامپ» و «دامپ» استفاده کرده است و ترامپ را با فضولات انسانی - که در انگلیسی به آنها «دامپ» هم میگویند - مقایسه میکند. او دکمههایی با این تصویر ساخته و میفروشد. مردم آنها را میخرند و به سینه میزنند.
به دلیل درگیریها بین حامیان ترامپ و کلینتون، پلیس ضد شورش در اطراف شهر نیویورک دیده میشود.
از یکی از پلیسهای ضد شورش میپرسم که «انتظار درگیری دارید؟» میگوید که آماده باش هستند اما انتظار درگیری در نیویورک ندارند: «شاید در شهرهای دیگر اما اینجا امکانش کم است.»
بین حامیان ترامپ اقلیتهای نژادی، آمریکاییهای آفریقایی تبار، آمریکای لاتینیها هم دیده میشوند. آنها میخواهند نشان دهند که ترامپ - بر خلاف نظر سنجیها - رای اقلیت را دارد.
شعار دست یکی از حامیان ترامپ: «مهاجران غیرقانونی، بیرون!»
یک رهگذر به حامیان آفریقاییتبار ترامپ اعتراض میکند و از آمریکای لاتینیها میپرسد: «می خواهید به کسی رای بدهید که خانوادههای خودتان را اخراج میکند؟» او به من نگاه میکند و میگوید: «ترامپ همهشان را خریده است.»
حامیان ترامپ
شعارهای حامیان ترامپ
مرکز راکفلر نیویورک جایی است که قرار است مردم جمع شوند و نتیجه انتخابات را دورهم نگاه کنند. شبکههای خبری دوربینهاشان را برای فردا آماده میکنند.
مرکز راکفلر نیویورک را حسابی انتخاباتی کردهاند. اینجا فردا شب جشن است.
برخی نیز در کلیسای نزدیک مرکز راکفلر نیویورک دعا میکنند. از آنها پرسیدم برای انتخابات دعا میکنید؟ به شوخی گفتند: «برای روز بعد ترامپ دعا میکنیم.»
در هیاهوی انتخاباتی اما تظاهراتی هم در حاشیه برقرار است.
کسانی که برای محیط زیست به خیابان آمدهاند. آنها از کسانی هستند که با بومیان دکوتای شمالی همراه شدهاند و به ساخت خط لوله انتقال نفت معترض هستند. خط لولهای که میتواند پیامدهای جدی برای محیط زیست و آب منطقه داشته باشد.
آنها پارچه آبی نماد آب را با خود حمل میکنند و خود را همراه با بومیان آمریکای شمالی میدانند.
ﺷﺮاﻳﻄ ﺑﺤﺮاﻧﻲ ﺩﻧﻴﺎﻱ اﻣﺮﻭﺯ ﺭا ﺗﺮاﻣﭗ ﺭا ﻣﻲ ﻃﻠﺒﺪ,ﺩﺭ ﺭﻭﺯﮔﺎﺭ ﻧﻪ ﭼﻨﺪاﻥ ﻗﺪﻳﻢ ﻣﻲ ﺷﺪ ﮔﻔﺖ ﻛﻪ ﺩﻣﻜﺮاﺕ ﻫﺎ ﺑﻪ ﭼﭗ ﺗﻤﺎﻳﻞ ﺩاﺭﻧﺪ و ﺟﻤﻬﻮﺭﻱ ﺧﻮاﻩ ﺑﻪ ﺭاﺳﺖ,ﻭﻟﻲ اﻣﺮﻭﺯ ﺩﻳﮕﺮ ﺩﻭﺭاﻥ ﺁﻗﺎﻳﻲ اﻗﺘﺼﺎﺩﻱ ﺩﻧﻴﺎ ﺭا ﺁﻣﺮﻳﻜﺎ ﺩﺭ ﺩﺳﺖ ﻧﺪاﺭﺩ و ﺗﻨﻬﺎ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﺩﻣﻜﺮاﺳﻲ ﺑﺮاﻱ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺣﺰﺏ ﺣﺮﺑﻪ ﻧﻆﺎﻣﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﻣﻲ ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﻪ ﻓﺎﺷﻴﺴﻢ ﺧﺘﻢ ﺷﻮﺩ ﺑﻨﺎ ﺑﺮ اﻳﻦ ﻫﻴﭻ ﻓﺮﻗﻲ ﺑﻴﻦ ﻛﻠﻴﻨﺘﻮﻥ و ﺗﺮاﻣﭗ ﻭﺟﻮﺩ ﻧﺪاﺭﺩ و اﻳﻦ ﺁﺧﺮﻳﻦ ﺗﺎﺗﺮ ﺳﻴﺎﺳﻲ ﺁﻣﺮﻳﻜﺎﺳﺖ
akbar / 08 November 2016