ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اپوزیسیون سوریه هیأتی برای مذاکرات صلح ژنو برگزید

احزاب غیر مسلح و مخالف بشار اسد در ریاض موفق شدند ائتلافی تشکیل دهند. آن‌ها اعلام کرده‌اند که قدرت‌های خارجی حق ندارند نظام سیاسی سوریه را پی بریزند.

مهم‌ترین تشکل سیاسی اپوزیسیون موفق شد بر سر اعضای هیأتی برای شرکت در مذاکرات صلح که با حضور روسیه، ترکیه، ایران و نمایندگان حکومت بشار اسد در فوریه سال جاری در ژنو برگزار می‌شود به توافق برسد.

ریاض فرید حجاب، نخست‌وزیر پیشین سوریه، از مخالفان بشار اسد و رئیس کنونی کمیته عالی مذاکرات

کمیته عالی مذاکرات (اچ ان سی)، مهم‌ترین تشکل سیاسی اپوزیسیون سوریه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که بعد از دو روز مذاکره در ریاض بر سر تشکیل هیأتی از ۲۱ نفر به توافق رسیده است. اعضای این هیأت، آن دسته از احزاب اپوزیسیون سوریه را نمایندگی می‌کنند که به مبارزه مسلحانه علیه حکومت بشار اسد اعتقاد ندارند.

خبرگزاری رویترز گزارش داده که یکی از وزاری پیشین دولت سوریه که از طرفداران مسکوست نیز در هیأت تعیین شده از سوی اپوزیسیون سیاسی سوریه حضور دارد.

شبکه «الحدث» وابسته به عربستان سعودی گزارش داده که محمد صبرا به عنوان رئیس هیأت مذاکره‌کننده ائتلاف اپوزیسیون سیاسی سوریه انتخاب شده است.

الحدث ادعا کرده است که ظاهراً روسیه تلاش کرده در انتخاب اعضای هیأت مذاکره‌کننده از سوی اپوزیسیون سیاسی روسیه مداخله کند.

خبرگزاری الجزیره گزارش داده که ائتلاف اپوزیسیون سوریه، نصر الحریری، یکی از شخصیت‌های مورد وثوق شورشیان جنوب سوریه را به عنوان مذاکره‌کننده ارشد انتخاب کرده‌ است.

دومین دور مذاکرات صلح سوریه ۲۰ فوریه در ژنو برگزار می‌شود.

نخستین دور مذاکرات صلح سوریه، دوشنبه ۲۳ ژانویه در آستانه، پایتخت قزاقستان آغاز شد، اما بعد از دو روز بدون دستیابی به نتیجه مشخصی به پایان رسید. در پایان اجلاس بیانیه مشترکی هم صادر شد، اما گروه‌های شورشی از امضای آن خودداری کردند. سپس سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه از رهبران اپوزیسیون سوریه دعوت کرد که برای گفت‌و گو درباره جنگ داخلی سوریه و چشم‌انداز صلح در این کشور به مسکو سفر کنند.

کمیته عالی مذاکرات در بیانیه‌ای که روز گذشته در ریاض منتشر کرده، اعلام کرده که در وهله نخست هدفش از شرکت در مذاکرات صلح ژنو این است که بشار اسد در آینده سیاسی سوریه نقشی ایفا نکند. پیش از این، اپوزیسیون سیاسی سوریه خواهان برکناری بشار اسد به عنوان پیش‌شرط مذاکرات صلح شده بود.

کمیته عالی مذاکرات همچنین گفته است قدرت‌های خارجی حق ندارند نظام آتی سوریه را بدون نظرخواهی از شهروندان سوریه تعیین کنند. یکی از موضوعات مورد بحث در مذاکرات آستانه و مسکو پیش‌نویس قانون اساسی تازه‌ای برای سوریه بود که به دستور ولادیمیر پوتین تهیه شده است.

کمیته عالی مذاکرات به اجلاس صلح آستانه دعوت نشده بود.

در اجلاس آستانه ۱۴ گروه شورشی به سرپرستی محمد علوش، رهبر جیش‌الاسلام برای نخستین بار با نمایندگان دولت بشار اسد مذاکره کردند. هدف‌های شرکت‌کنندگان اما متفاوت بود: ایران در پی یک راه حل سیاسی‌ بود. ترکیه نگران نفوذ کردها در شمال سوریه بود و روسیه خواهان گسترش نفوذش در خاورمیانه.

۲۰ ژانویه ۲۰۱۶ روسیه در قراردادی که با دولت بشار اسد منعقد کرد، استفاده از دو بندر لاذقیه و طرطوس و پایگاه نظامی در لاذقیه را به مدت ۴۹ سال تمدید کرد. دسترسی به دریای مدیترانه و گسترش نفوذ در خاورمیانه از مهم‌ترین هدف‌های روسیه است.

ایران اعلام کرده است که روسیه، ‌ترکیه و ایران در نظر دارند مکانیسم سه جانبه‌ای برای نظارت بر آتش‌بس در سوریه ایجاد کنند. دولت آمریکا هم طرحی برای ایجاد مناطق امن در سوریه را پیشنهاد داده است. روسیه و ترکیه اعلام کرده‌اند که منتظر اعلام جزئیات این طرح می‌مانند. ایران و دولت بشار اسد اما از این طرح استقبال نکرده‌اند.

مذاکرات صلح سوریه

    این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

    آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

    .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

    توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

    نظر بدهید

    در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

    نظرها

    نظری وجود ندارد.