ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«کودکان سوری از نوعی استرس خطرناک رنج می‌برند»

بر اساس مطالعات سازمان بین‌المللی نجات کودکان، کودکان و نوجوانان سوری وحشت‌زده هستند، مواد مخدر مصرف می‌کنند و شب‌ادراری دارند؛ آن‌ها از «استرس سمی» رنج می‌برند.

بر اساس مطالعات جدیدی که زیر نظر سازمان بین‌المللی نجات کودکان انجام شده است، کودکان و نوجوانان سوری احتمالاً دیگر نخواهند توانست از پیامدهای ناشی از جنگ در کشورشان رهایی یابند. بسیاری از این «نسل تباه‌شده» دچار نوع شدیدی از استرس با نام «استرس سمی» شده‌اند.

بمباران‌ها؛ بزرگترین عامل استرس روزانه کودکان سوری

مارسیا بروفی، کارشناس سلامت روان از سازمان نجات کودکان در خاورمیانه، گفت: «پس از شش سال جنگ [در سوریه] ما به یک نقطه عطف رسیده‌ایم: از این نقطه به بعد تأثیرات جنگ بر رشد کودکان چنان بزرگ است که ممکن است دیگر دائمی و غیرقابل برگشت شوند.»

مطالعات سازمان نجات کودکان در نوع خود یکی از کامل‌ترین مطالعات در این زمینه است. این سازمان به‌همراه سازمان‌های همکار خود، از ماه دسامبر ۲۰۱۶ تا ماه فوریه سال جاری میلادی بیش از ۴۵۰ کودک، نوجوان و بزرگسال را در هفت منطقه سوریه مورد پژوهش قرار داد.

بر این اساس، ۸۴ درصد بزرگسالان و تقریباً همه کودکانی که مورد پرسش قرار گرفتند بمباران‌ها را بزرگترین عامل استرس روزانه دانسته‌اند.

همچنین ۷۱ درصد بزرگسالان گفته‌اند که کودکان به‌طور فزاینده‌ای دچار شب‌ادراری و تکرر ادرار تصادفی می‌شوند. به‌گفته سازمان نجات کودکان هر دوی این موارد علائم «استرس سمی» یا اختلال استرسی پس از یک سانحه هستند.

بر اساس مطالعات دانشگاه هاروارد، «استرس سمی» (Toxic stress) خطرناکترین نوع استرس است و زمانی رخ می‌دهد که به‌طور مداوم مقادیر زیادی هورمون استرس در بدن توزیع شود. «استرس سمی» می‌تواند مانع از رشد مغز و دیگر ارگان‌های بدن شود و اثرات آن تا بزرگسالی باقی می‌ماند.

سازمان نجات کودکان در گزارش خود می‌گوید: «بیشتر کودکان سوری به‌طور مداوم در وحشت از خشونت به‌سر می‌برند.»

نیمی از کودکان در مدرسه نیز خود را در امنیت حس نمی‌کنند. در این تحقیقات ۵۱ درصد بزرگسالان گفته‌اند جوانان و نوجوانان برای گریز از استرس روزانه‌ی جنگ به مواد مخدر روی می‌آورند.

از آن‌جا که بسیاری از پزشکان سوریه این کشور را ترک کرده‌اند و کمک‌های بشردوستانه نیز به‌ندرت در دسترس مردم سوریه قرار می‌گیرد، بسیاری از کودکان سوری فاقد مراقبت‌های روانی لازم هستند.

سازمان نجات کودکان خواهان پایان دائمی خشونت‌ها و همچنین توقف حمله به غیرنظامیان، بیمارستان‌ها و مدارس شده است.

جنگ سوریه تاکنون صدها هزار نفر قربانی داشته و میلیون‌ها نفر در طول شش سال جنگ آواره شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • k

    بجاش آمریکا با منع ورود این افراد به آمریکا امنیت خودش را حفظ و نسبت به امنیت اسرائیل اتمام حجت می کند و به محمدنایف عربستانی مدال مبارزه با تروریسم می دهد و ترزامی هم تقدیر می کند از اردوغان و غیره و غیره عادل الجبیر هم می شود شخصی که دارد همراه با غرب متمدن با تروریسم می جنگد مرگ بر تمام سیاستمداران چه عمامه به سرش چه کرواتیش

  • سجاد

    بعضی ها لازمه که کلاه و یا عمامه شان را یه خورده بالا نگهدارن!!!