ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۳۶ سال زندان برای سه ایرانی فعال در تلگرام

گروهی به راه انداخته بودند برای تبادل نظر درباره رویدادهای روز که وزارت اطلاعات آن‌ها را بازداشت کرد. قاضی صلواتی این سه شهروند ایرانی را به اشد مجازات محکوم کرده است.

سه شهروند ایرانی که در یک کانال تلگرام، گروهی برای بحث و تبادل نظر درباره رویدادهای سیاسی و مذهبی به راه انداخته بودند محاکمه و در مجموع به ۳۶ سال زندان محکوم شدند.

عکس: آرشیو

کمپین بین‌المللی حقوق بشر گزارش داده است که ۲۱ فروردین سال جاری شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، علیرضا توکلی، محمد مهدی زمان‌زاده و محمد مهاجر  را به اتهام «توهین به مقدسات»،  «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» و «توهین به بنیانگذار و رهبر انقلاب» به ۱۲ سال زندان محکوم کرد.

دز دادگاه انقلاب، مصداق اتهامات این شهروندان ایرانی «نوشتن مطالب توهین‌آمیز در شبکه اجتماعی تلگرام» عنوان شده است.

مأموران وزارت اطلاعات علیرضا توکلی، محمد مهدی زمان‌زاده و محمد مهاجر را مرداد و شهریور ۱۳۹۵ بازداشت و به زندان اوین منتقل کرده بودند.

به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر آخرین جلسه دادگاه متهمان ۲۱ فروردین برگزار شد و حکم دادگاه هم ۴ اردیبهشت به آنان ابلاغ شد.

این سه شهروند ۲۴ ساله ایرانی در مراحل بازجویی که به آن «تحقیقات مقدماتی» گفته می‌شود، در بند ۲۰۹ زندان اوین از دسترسی به وکیل محروم بوده‌اند.

شخصی که هویتش افشا نشده و با این سه شهروند ایرانی آشنا بوده به کمپین بین‌المللی حقوق بشر گفته است:

«اینها در فیسبوک و تلگرام مطالب و یا کاریکاتورهای انتقادی سیاسی و عقیدتی پست می‌کردند یا از دیگران منتشر می‌کردند ولی عمده اتهامشان یک گروه تلگرامی بوده که درباره موضوعات سیاسی و مذهبی بحث می‌کردند. آن‌ها در یک گروه تلگرامی فقط عقیده‌شان را ابراز می‌کردند.»

 بازداشت فعالان اصلاح‌طلب در تلگرام

اواخر اسفند ۹۵، مدیران تعدادی از کانال‌های تلگرامی اطلاح‌طلب و گروهی  از روزنامه‌نگاران از جمله هنگامه شهیدی، مراد ثقفی، احسان مازندرانی و رامین کریمیان بازداشت شدند.

محمود صادقی، نماینده اصلاح‌طلب در مجلس شورای اسلامی و حسام‌الدین آشنا، مشاور حسن روحانی، و تعدادی از اعضای فراکسیون امید مجلس به این بازداشت‌ها اعتراض کرده و گفته بودند که این بازداشت‌ها به انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ ربط دارد.

محمود صادقی گفته است که رسول منتجب‌نیا، یکی از اعضای مؤسس حزب اعتماد ملی با  رهبر جمهوری اسلامی در میان گذاشته و درباره مراد ثقفی نیز نامه‌نگاری‌هایی انجام شده، اما تاکنون این پیگیری‌ها ثمر نداده است.

صادقی پیش از این اعلام کرده بود که نه رئیس جمهوری و نه قوه قضائیه، هیچیک نسبت به بازداشت ادمین کانال‌های تلگرام در ایران پاسخگو نیستند.

نیمی از کاربران تلگرام در جهان ایرانی هستند. تخمین زده‌اند که تعداد کاربران ایرانی این پیام‌رسان به بیش از ۴۰ میلیون نفر می‌رسد.

به گفته محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور در ایران هر هفته حدوداً ۱۶ تا ۲۰ هزار کانال تلگرام فیلتر می‌شود.

وزارت ارتباطات به تلگرام «مجوز ارائه خدمات تماس صوتی رایگان» را داده بود، اما این امکان برای کاربران ایرانی تلگرام دو روز بیشتر دوام نیاورد: از دوشنبه ۲۸ فروردین، در ایام برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران، به دستور قوه قضائیه این قابلیت مسدود شد. اکنون این بیم به وجود آمده که کل سایت تلگرام فیلتر شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.