تعطیلی تأسیسات نفتی بر اثر تظاهرات معترضان در جنوب تونس
تعطیلی تأسیسات نفتی پس از هفتهها تحصن اعتراضی بیکاران روی میدهد که خواهان شغل و سهم بیشتر از درآمدهای نفتیاند. شرکت فرانسوی پرنکو مدیریت این تأسیسات را برعهده دارد.

Locals stage a sit-in outside el-Kamour petroleum pumping station in Tunisia's southern state of Tatatouine on May 16, 2017. Since April 23, 2017, hundreds of protesters have blocked traffic on the road leading to the oilfields in Tataouine and erected tents at a sit-in outside el-Kamour, demanding the allocation of 70 percent of jobs in the petroleum sector for residents of the state and 20 percent of the petroleum income. / AFP PHOTO / FATHI NASRI
معترضان تونسی دو تأسیسات نفتی را در جنوب این کشور بستند.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، معترضان تونسی یکشنبه ۲۱ مه و شنبه ۲۰ مه در جنوب این کشور دو تأسیسات پمپاژ نفت را تعطیل کردند.
این اتفاق در حالی رخ داد که دولت تونس برای محافظت از این تأسیسات و جلوگیری از توقف کار آنها ارتش را به محافظت از آنها گمارده بود.
معترضان یکشنبه به شکلی غیرخشونتآمیز یک تأسیسات پمپاژ نفت را در الفوار بستند؛ جایی که شرکت فرانسوی پرنکو اداره تأسیسات نفتی را برعهده دارد. تونس از اواخر قرن نوزدهم تا میانه قرن بیستم مستعمره فرانسه بود.
آنها دیروز نیز در تطاوین یک تأسیسات نفتی دیگر را بسته بودند. پیش از این اتفاق ارتش برای آرامکردن تظاهرکنندگان اعزام شده بود و در نهایت، معترضان و نیروهای دولتی به توافق رسیدند تا این تأسیسات تعطیل شود.
تعطیلی این تأسیسات نفتی پس از هفتهها تحصن اعتراضی بیکاران در برابر آنها روی میدهد. این معترضان که هنوز موفق به یافتن شغل نشدهاند، خواستار امکانات بیشتر برای استانهای نفتخیز خود هستند که شرکتهای فرانسوی به استخراج نفت آنها مشغولند.
یکی از معترضان در تماس تلفنی به خبرگزاری «رویترز» گفته که «ما تنها شغل میخواهیم و نیز شفافیت بیشتر درباره اینکه ثروت ناشی از استخراج نفت کجا خرج میشود.»
تونس تولیدکننده چندان بزرگی در عرصه نفت نیست. این کشور روزانه تنها ۴۴ هزار بشکه نفت تولید میکند.
تونس نخستین کشوری بود که بهار عربی در آن متولد شد، و موفقترین کشور پس از انقلابهای عربی نیز دانسته میشود. مردم تونس شش سال پیش زینالعابدین بن علی، دیکتاتور این کشور را از قدرت بیرون راندند.
اما ششسال پس از انقلاب تونس، نخستین انقلاب «بهار عربی» در ۲۰۱۱، هنوز اقتصاد این کشور دچار بحران است. صندوق بینالمللی پول به دولت این کشور وعده اعطاء وام را در گروی اصلاحات اقتصادی و مالی و پیش گرفتن سیاستهای انقباضی دادهاست. با این حال، اصلاحات پیشنهادی که شامل فروش سهام سه بانک دولتی و کاستن از ۱۰ هزار شغل دولتی و اصلاح مالیاتی میشوند، به نارضایتی مردم این کشور دامن زده.
نظرها
نظری وجود ندارد.