سنای آمریکا خواستار تحقیق درباره شکنجه در یمن؛ دولت منصور هادی پیگیری میکند
به گزارش دیدهبان حقوق بشر، امارات مستقیماً اداره ۱۱ زندان را در شبکه زندانهای مخفی در یمن برعهده دارد و دیگر زندانها نیز از سوی نیروهای تحت حمایت این کشور اداره میشوند.

A Yemeni tribesman from the Popular Resistance Committee, supporting forces loyal to Yemen's Saudi-backed President Abedrabbo Mansour Hadi, stands on the back of a pick-up truck mounted with a weapon in the country's third-city Taez during clashes with Shiite Huthi rebels, on November 15, 2016. More than 7,000 people have been killed and nearly 37,000 wounded in Yemen since a Saudi-led coalition began intervening in Yemen in March 2015, and the UN says millions are in need of food aid. Six attempts to clinch a ceasefire have foundered, including a three-day October truce that fell apart as soon as it went into force to allow aid deliveries to millions homeless and hungry. / AFP PHOTO / AHMAD AL-BASHA
رهبران کمیته نیروهای مسلح سنای ایالات متحده خواستار تحقیق درباره نقش احتمالی بازجویان آمریکایی در شکنجه در زندانهای مخفی در یمن شدند. دولت عبدربه منصور هادی وعده پیگیری این گزارشها را داد.

سناتورهای آمریکایی جمعه، ۲۳ ژوئن از جیم ماتیس، وزیر دفاع آمریکا درباره گزارشهای منتشرشده راجع به شکنجه در زندانهای مخفی یمن سوال کردند و از او خواستند تا درباره هرگونه نقش ایالات متحده در این شکنجهها تحقیق کند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، چهارشنبه در گزارشی مدعی شد که نزدیک دو هزار تن در شبکهای از زندانهای مخفی در یمن ناپدید شدهاند. بنابر این گزارش، افراد ناپدیدشده در زندانهای مخفی یمن شکنجه شدهاند یا تحت آزار و اذیت قرار گرفتهاند.
این گزارش امارات متحده عربی و نیروهای یمنی وفادار به عبدربه منصور هادی در عدن را که در کشورهای حوزه خلیج فارس آموزش دیدهاند، مسئول اداره این زندانها معرفی کرد.
امارات متحده عربی در واکنش به این گزارش با ارسال بیانیهای به آسوشیتدپرس اخبار منتشرشده را تکذیب کرد.
هفته پیش نیز دیدهبان حقوق بشر در گزارشی ادعا کرد که موارد شکنجه ۴۹ تن، از جمله کودکانی را مستند کرده که در سال گذشته در عدن یا حضرموت بدون دلیل و مدرک بازداشت یا به اجبار ناپدید شده اند.
این گزارش تأکید میکرد که دستکم ۳۸ تن از افراد ناپدیدشده به دست نیروهای تحت حمایت امارات بازداشت شدهبودند.
امارات متحده عربی یکی از اعضای ائتلاف چندملیتی عربی به رهبری عربستان سعودی است که علیه شورشیان حوثی و متحدانشان در یمن میجنگد. ائتلاف عربستان سعودی عملیات خود را از ماه مارس ۲۰۱۵ با هدف بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن که در ریاض بهسر میبرد، آغاز کرد. امارات و عربستان از متحدان کلیدی ایالات متحده در حوزه خلیج فارس محسوب میشوند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، مقامهای آمریکایی هر گونه مشارکت در نقض حقوق بشر در یمن یا آگاهی از آن را انکار کردهاند، اما اطلاعاتی کسب کردهاند که شاید از طریق شکنجه زندانیان در یمن از سوی بازجویان کشوری ثالث به دست آمده باشد و مصداق نقض کنوانسیون بینالمللی علیه شکنجه قلمداد شود.
جان مککین و جک رید، سناتورهای ارشد جمهوریخواه و دموکرات کمیته نیروهای مسلح سنا در بیانیهای مشترک خواستار تحقیق فوری در رابطه با این گزارشها شدند و خطاب به وزیر دفاع ایالات متحده نوشتند که «ما مطمئنیم این گزارشها همانقدر برای شما آزاردهنده است که برای ما».
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده در زمان کارزارهای رقابتی خود چندین بار از استفاده از شکنجه علیه پیکارجویان جهادی دفاع کرده بود.
دولت منصور هادی تحقیق میکند
همزمان دولت عبدربه منصور هادی، رئیسجمهور برکنارشده یمن در کودتای حوثیها شنبه، ۲۴ ژوئن گفت که در حال تحقیق درباره گزارش شکنجه در زندانهای مخفی از سوی نیروهای امارات متحده عربی است.
احمد عبید بن دغر، نخستوزیر دولت منصور هادی نیز گفت که یک کمیته ششنفره به ریاست وزیر دادگستری یمن به «اتهامهای مربوط به نقض حقوق بشر در مناطق آزادسازیشده» رسیدگی خواهد کرد. منظور او از مناطق آزادسازیشده مناطق تحت کنترل نیروهای وفادار به دولت منصور هادی در عدن است.
به گزارش دیدهبان حقوق بشر، شبکهای از زندانهای مخفی در یمن وجود دارد که رسماً زیر نظر دولت عدن اداره نمیشود. بنابر این گزارش، امارات مستقیماً اداره ۱۱ زندان را برعهده دارد و دیگر زندانها نیز از سوی نیروهای تحت حمایت این کشور اداره میشوند.
نظرها
نظری وجود ندارد.