ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل: درخواست بستن تلویزیون الجزیره «غیرقابل قبول» است

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل می‌گوید درخواست عربستان سعودی و سه کشور دیگر عربی از قطر برای بستن دفتر شبکه الجزیره اقدامی است بر ضد آزادی بیان و آزادی عقیده.

عربستان سعودی و متحدانش برای رفع حصر قطر و از سرگیری روابط دیپلماتیک با این کشور ۱۳ شرط مقرر کرده‌اند. یکی از این شرط‌ها تعطیلی شبکه الجزیره است. زید رعد زید حسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل این شرط را «حمله‌ای غیرقابل قبول» بر ضد آزادی بیان و آزادی عقیده دانسته است.

روپرت کالویل سخنگوی زید رعد زید حسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، روز جمعه ۳۰ ژوئن / ۹ تیر در یک نشست رسانه‌ای گفت کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل «از بستن شبکه الجزیره و دیگر رسانه‌های وابسته به آن به‌شدت نگران است.»

کالویل گفت: «چه این شبکه‌ها را نگاه کنیم چه نه، چه آن‌‌ها را دوست داشته باشیم چه نه، چه با خط مطالب آن موافق باشیم چه نه، شبکه‌های عربی و انگلیسی الجزیره مشروعیت دارند و میلیون‌ها نفر آن‌ها را دنبال می‌کنند.»

سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل افزود: «درخواست برای بسته‌شدن این شبکه از نظر ما یک حمله غیرقابل قبول به حق آزادی بیان و عقیده است.»

دیوید کِی، گزارشگر سازمان ملل در مورد آزادی بیان و عقیده نیز روز چهارشنبه ۲۸ ژوئن / ۷ تیر، اتمام حجت کشورهای عربی برای بستن دفتر الجزیره را «تهدیدی جدی برای آزادی رسانه‌ها در خاورمیانه» دانست.

گزارشگران بدون مرز نیز با صدور بیانیه جداگانه‌ای از اقدامات عربستان سعودی و متحدانش برای تعطیل کردن شبکه الجزیره به‌عنوان «یک اخاذی و باج‌خواهی غیرقابل پذیرش» یاد کرد.

عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و بحرین دوشنبه پنجم ژوئن در اقدامی کاملاً غافلگیرکننده روابط دیپلماتیک خود را با قطر قطع کردند و مرزهای زمینی و حریم هوایی خود را به روی این کشور کوچک در حاشیه خلیج فارس بستند.

آن‌ها پس از چند روز فهرستی از ۱۳ خواسته خود را به قطر ارائه دادند که شامل بستن شبکه خبری الجزیره، کاهش روابط با ایران، بستن پایگاه نظامی مشترک با ترکیه، و پایان‌دادن به تمام روابط با گروه‌های اخوان‌المسلمین، «دولت اسلامی» (داعش)، القاعده، حزب‌الله و جبهه فتح‌الشام (شاخه سابق القاعده در سوریه) می‌شود.

قطر خواسته‌های مطرح‌شده را «غیرواقع‌گرایانه» و «غیرمنطقی» و «غیرقابل اجرا» خوانده و همواره اتهام حمایت از تروریسم را رد کرده است.

این کشورها شبکه الجزیره را متهم می‌کنند که در امور داخلی آن‌ها دخالت می‌کند، به‌ویژه در دادن تریبون به مخالفان آن‌ها و تشویق مردم در قیام‌های عربی سال ۲۰۱۱.

شبکه الجزیره در سال ۱۹۹۶ توسط امیر پیشین قطر، حامد بن خلیفه الثانی در دوحه بنیان گذاشته شد. در این مدت شبکه الجزیره وسعت پیدا کرده و ضمن داشتن دفتر در ۸۰ نقطه جهان، به ۳۱۰ میلیون خانوار دسترسی پیدا کرده است. در سال ۲۰۰۶ الجزیره انگلیس‌زبان هم راه‌اندازی شد که در سطح جهان نام شبکه الجزیره را به عنوان یک رسانه حرفه‌ای پرآوازه کرد. گزارش‌های شبکه الجزیره از جنگ غزه هنوز در یادها باقی مانده. میزگردهای این شبکه تلویزیونی نیز به شکل‌گیری فرهنگ گفت‌وگو در کشورهای خاورمیانه کمک کرده است.

با این حال گفته می‌شود که شبکه عربی الجزیره گرایش‌هایی به نیروهایی همچون اخوان‌المسلمین در منطقه دارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.