رییس فراکسیون زنان مجلس از تلاش برای افزایش حداقل سن ازدواج دختران از ۱۳ سال به ۱۵ سال خبر داد.

به گفته سلحشوری، از یک طرف ازدواج کودکان برای عدهای مسئله و اشکال است و از طرفی دیگر، برای عدهای یک امر واجب تلقی میشود و ممکن است نه تنها این کار را ازدواج کودک ندانند که حتی بر این باور و عقیده باشند که این امر در واقع ازدواج دختری است که به سن شرعی رسیده است و ازدواج در چنین سنی، باید در قانون لحاظ شود.
رئیس فراکسیون زنان مجلس گفته که در این زمینه نظر فقها و علما را جویا شدهاند تا رضایت آنها را جلب کنند و برخی از آنها نیز نظر مثبت داشتهاند.
همچنین از مرکز پژوهشهای مجلس درخواست شده که اطلاعاتی را استخراج و در اختیار مکمیسیون زنانا بگذارند تا مشخص شود در کدام مناطق کشور، پدیده «کودک همسری» بیشتر است و علل بروز آن چیست؟
سلحشوری گفته در مواردی خانوادههای متشرع و متدین اصرار دارند که دخترشان باید زود ازدواج کند. اما در جای دیگر فقر عاملی است که خانواده را مجبور میکند به ازدواج دخترشان در سن پایین، تن بدهند.
بر اساس تعریفی که صندوق کودکان ملل متحد، یونیسف، از ازدواج کودکان ارائه میدهد، هر ازدواجی اعم از رسمی یا غیر رسمی که در آن یکی از طرفین یا هر دو زیر سن ۱۸سال باشند، ازدواج کودکان محسوب شده و سبب مشکلات و محرومیتهای بسیار برای کودکان بوده و بدین دلیل عملی ناپسند محسوب میشود.
در بسیاری از کشورهای دنیا ازدواج کودکان زیر سن قانونی که همان ۱۸سال تمام است، غیرقانونی بوده و جرمانگاری شده است. در ایران اما مساله ازدواج کودکان هنوز حل نشده باقی مانده است.
آمارهای سازمان ثبت احوال کشور نشان میدهد که از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۳، نزدیک به ۴۲۰هزار دختر زیر ۱۵سال در ایران ازدواج کردهاند. همچنین بر اساس آخرین آماری که یونیسف در اواخر سال گذشته میلادی منتشر کرد، ۱۷درصد از دختران ایرانی زیر سن ۱۸سال و سه درصد نیز زیر ۱۵سال ازدواج میکنند.