پیروزیهای ارتش سوریه بر داعش در نبرد بر سر میدانهای نفتی
حمله نیروهای دموکراتیک سوریه به رقه باعث شد تا اعضای داعش بخشهایی از غرب رود فرات را ترک کنند و به دفاع از پایتختشان بشتابند. نیروهای اسد در این خلاء موفق به پیشروی شدند.

A picture taken on July 9, 2017 shows workers at Syria's Arak gas field, 35 kilometres (20 miles) northeast of the ancient city of Palmyra, in the central province of Homs, a few weeks after it was retaken by government forces from the hands of jihadists of the Islamic State group. Arak, like much of the surrounding desert region of Badiya, had been in the hands of the jihadists since 2015. The army is pressing an offensive to recapture the vast region, which stretches from central Syria to the borders with Iraq and Jordan. / AFP PHOTO / STRINGER
ارتش سوریه همراه با دیگر نیروهای وفادار به بشار اسد، رئیسجمهوری این کشور چندین چاه نفتی را از گروه «دولت اسلامی» (داعش) بازپس گرفتند.

ارتش سوریه که تحت حمایت حملات شدید هوایی روسیه در جنوب غربی رقه پیشروی میکند، شنبه، ۱۵ ژوئیه اعلام کرد که کنترل شش میدان نفتی و چندین روستا را در صحراهای این ناحیه از دست داعش خارج کردهاست.
نیروهای سوری ماه پیش توانستند شهر الرصافه و چاههای نفتی آن را از چنگ داعش خارج کنند. این پیروزی نخستین موفقیت عمده ارتش سوریه در استان رقه بود. شش میدان نفتی بازپسگرفتهشده در جنوب الرصافه قرار دادند.
نبرد رقه: فرصتی برای اسد
نیروهای وفادار به اسد از فرصت پیشآمده پس از حمله «نیروهای دموکراتیک سوریه» (س.ق.د) به رقه، پایتخت خلافت خودخوانده داعش بهره بردهاند. پس از این حمله بود که اعضای داعش بخشهایی از غرب رود فرات را ترک کردند تا به دفاع از پایتخت خود بشتابند و در خلاء پیشآمده، ارتش سوریه و شبهنظامیان تحت حمایت ایران موفق به پیشروی در این مناطق شدند.
نیروهای دموکراتیک سوریه (قوات سوریا الدیمقراطیه یا ق.س.د) ائتلافی از نیروهای کرد و عرب به رهبری «یگانهای مدافع خلق» (یپگ)، شاخه نظامی حزب چپگرایان کرد با نام حزب اتحاد دموکراتیک است. یپگ کنترل بخشهای عمدتاً کردنشین در شمال سوریه را در دست دارد.
ق.س.د از نوامبر سال گذشته کارزار خود را برای بازپسگیری رقه تحت پشتیبانی ایالات متحده آغاز کرد. عملیات آنها «خشم فرات» نام گرفت. این نیروها اکنون داخل پایتخت خلافت خودخوانده داعش به نبرد کوچه به کوچه با داعش مشغولند.
به گزارش دیدهبان حقوق بشر سوریه، آخرین پیروزیهای ارتش سوریه باعث شده تا اکنون دمشق بر قلمروی وسیعی از شرق استان حماء گرفته تا شرق حمص و آستانه استانهای رقه و دیرالزور مسلط شود.
به گفته دیدهبان حقوق بشر سوریه، حملات هوایی جنگندههای روس نیز شدت گرفتهاند و در روزهای گذشته مواضع داعش را در حوالی شهر پالمیرا بمباران کردهاند.
هدف بعدی ارتش سوریه: رسیدن به دیرالزور
هدف بعدی ارتش سوریه و شبهنظامیان تحت حمایت ایران بیرونراندن داعش از شهر السخنه در شمال شرقی شهر باستانی پالمیرا است.
السخنه دروازه ورود به استان دیرالزور است. نزدیکشدن به دیرالزور از آن رو اهمیت دارد که احتمالاً داعش در صورت بیرونراندهشدن از رقه آنجا را به مقر اصلی خود بدل خواهد کرد.
نیروهای اسد و شبهنظامیان تحت حمایت ایران در روزهای اخیر بارها از پیروزیهایشان در صحرای شمال شرق پالمیرا خبر دادهاند. آنها در این چند روز میدان گازی الهیل را بازپس گرفتند و خود را به ۱۸ کیلومتری السخنه رساندند. پیش از آن نیز میدان نفتی آراک از کنترل داعش خارج شده بود.
با این حال دیدهبان حقوق بشر سوریه میگوید که نبردهای شدیدی هنوز در این منطقه و در نزدیکی الهیل جریان دارد.
نظرها
نظری وجود ندارد.