ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گزارشگر ویژه سازمان ملل: دولت ایران تحقیقی مستقل و همه‌جانبه‌ درباره کشتار ۶۷ انجام دهد

عاصمه جهانگیر برای نخستین بار در گزارش خود فصل مستقلی را به اعدام‌های جمعی زندانیان سیاسی در سال ۶۷ اختصاص داده است. او به تخریب گور جمعی در اهواز هم اشاره کرده است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر ایران به جمهوری اسلامی ایران توصیه کرده است «تحقیق مستقل و همه‌جانبه‌»ای درباره کشتار سال ۶۷ انجام دهد.

گورستان خاوران

عاصمه جهانگیر در تازه‌ترین گزارش خود نوشته است: «خانواده‌های قربانیان باید از حق دانستن حقیقت درباره این واقعه و سرنوشت عزیزانشان، بدون ترس از تلافی‌جویی دولتی برخوردار شوند. آنها حق برخورداری از اقدامات ترمیمی از جمله انجام یک تحقیق موثر درباره حقایق و افشای عمومی آنها و همچنین حق جبران خسارت را دارند.»

این نخستین بار است که یک گزارشگر سازمان ملل در گزارش خود فصل مستقلی را به اعدام‌های جمعی زندانیان سیاسی در سال ۶۷ اختصاص می‌دهد.

در این بخش به تخریب گورهای جمعی مربوط به سال ۶۷ در ایران نیز اشاره شده است: «در اردیبشهت و خرداد ماه امسال، بولدورزهایی دیده شده‌اند که در حال انجام یک پروژه ساخت و ساز در نزدیکی گورهای جمعی اهواز بوده‌اند که در یک زمین بیابانی نزدیک گورستان بهشت آباد این شهر قرار دارد. در این گورها، پیکر حداقل ۴۴ نفر از زندانیانی که در تابستان ۶۷ کشته شده‌اند قرار دارد.»

  • در همین زمینه

سازمان‌های حقوق بشری عدالت برای ایران و عفو بین الملل نیز پیش از این با صدور یک بیانیه مشترک از خطر تخریب و از دسترس خارج شدن گورهای جمعی ۶۷ در اهواز سخن گفته بودند.

در بیانیه‌ای که به همین مناسبت از سوی سازمان عفو بین‌الملل صادر شده، از مقامات ایران خواسته شده است فورا روند از بین بردن و نابود کردن این گور دسته جمعی در شهر اهواز در جنوب ایران را متوقف کنند.

کمپین اقدام فوری این سازمان نیز برای جلب توجه افکار عمومی به منظور محافظت از این منطقه شکل گرفته است؛ جایی که در آن ده‌ها تن از زندانیان سیاسی در ایران، پس از آن که در شهریور ماه سال ۶۷/ اوت و سپتامبر سال ۱۹۸۸ به شکلی غیرقانونی اعدام شدند، در این مکان به خاک سپرده شدند.

به گزارش سازمان عفو بین‌الملل، ساخت و ساز در نزدیکی این منطقه از اوایل سال جاری آغاز شده است. ویدئوهای جدیدی به دست این سازمان رسیده که نشان می‌دهند این منطقه در حال دفن تدریجی زیر تلی از زباله‌های ساختمانی است.

عاصمه جهانگیر اما به پرونده مریم اکبری منفرد نیز اشاره کرده است. زندانی سیاسی و عقیدتی ای که پس از درخواست انجام تحقیق درباره اعدام برادر و خواهرش در سال ۶۷، با تهدید مقامات قضایی و وزارت اطلاعات مبنی بر قطع ملاقات و تبعید به سیستان و بلوچستان مواجه شده‌ است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، گزارش خود را به دبیرکل این سازمان ارائه داده و قرار است این گزارش در مجمع عمومی سازمان ملل که ماه آینده در نیویورک برگزار می شود، مطرح شود.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.