ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نامه ده‌ها استاد دانشگاه به حسن روحانی برای پی‌گیری رفع حصر

۱۱۸ نفر از استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های ایران نامه‌ سرگشاده‌ای خطاب به حسن روحانی، رئیس ‌جمهوری ایران نوشته‌ و از او خواسته‌اند تا مسئله حصر خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد را حل کند.

۱۱۸ نفر از استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های ایران نامه‌ سرگشاده‌ای خطاب به حسن روحانی، رئیس ‌جمهوری ایران نوشته‌ و از او خواسته‌اند تا مسئله حصر خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد را حل کند.

میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی

در این نامه دانشگاهیان خطاب به روحانی نوشته‌اند که وعده رفع آثار به‌جا مانده از تنش‌های انتخابات ۸۸ در کنار سایر شعارهای انتخاباتی او در مورد تنش‎زدایی جهانی و منطقه‌ای، بهبود اوضاع اقتصادی و رفع بیکاری از دلایل اصلی «رأی بالای مردم» به او بود.

آن‌ها گفته‌اند همچنان از سیاست خارجی روحانی حمایت می‌کنند اما انتظار دارند که او «تلاش جدی‌تر» برای حل مشکلات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی داخلی به خرج دهد و اگر این تلاش‌ها با موانعی همراه شد این موانع را به‌شکل شفاف و صریح با مردم در میان بگذارد.

مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، از چهره‌های شاخص جنبش سبز، از بهمن‌ماه ۱۳۸۹ بدون آن‌که محاکمه شوند در حصر خانگی به‌سر می‌برند.

حسن روحانی در دور نخست ریاست جمهوری خود وعده رفع حصر را داد اما این وعده با گذشت بیش از چهار سال هنوز عملی نشده است. وعده حل مسئله حصر در کارزارهای انتخاباتی دور دوم ریاست جمهوری روحانی نیز تکرار شد.

مسئولان دولتی می‌گویند دولت نمی‌تواند در این‌باره تصمیم‌گیری کند. برخی از مقامات جمهوری اسلامی می‌گویند مسئول تصمیم‌گیری در این‌باره شورای عالی امنیت ملی است و برخی دیگر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را تصمیم‌گیرنده اصلی در این زمینه می‌دانند.

دانشگاهیان امضاکننده نامه به روحانی گفته‌اند که اگر روحانی موانع موجود در راه رفع حصر را با مردم روشن نکند «موجب ایجاد شکاف بین مردم و دولت» خواهد شد.

به‌گفته آن‌ها در حل مسئله حصر تأخیر بسیاری رخ داده و «بیم آن می‌رود که با وقوع رخدادی غیرمترقبه راه بر روش‌های مسالمت‌آمیز حل مسئله مسدود و از این طریق هزینه سنگینی به کشور تحمیل شود.»

نویسندگان نامه معتقدند که «عدم پاسخ‌گویی مناسب به سئوالات معترضان انتخابات سال ۸۸ و به‌کارگیری گزینه سرکوب به جای مذاکره، این واقعه را به زخمی عمیق تبدیل کرده که اثرات آن هنوز گریبان جامعه را رها نکرده است.»

آن‌ها ضمن طرح پیشنهاد تشکیل یک هیئت تحقیق بی‌طرف درباره رویدادهای سال ۸۸ گفته‌اند چنان‌چه تلاش‌های روحانی برای رفع حصر به نتیجه نرسید، از او انتظار دارند پی‌گیر خواسته حداقلی مهدی کروبی مبنی بر داشتن حق محاکمه در دادگاهی صالح باشد.

مهدی کروبی در مردادماه سال جاری برای دستیابی به دو خواسته خروج مأموران امنیتی از منزل و محاکمه عادلانه در دادگاه در حالی‌که یک عمل جراحی را پشت سر گذاشته بود دست به اعتصاب غذا زد. این اعتصاب غذا بازتاب گسترده‌ای یافت و مقامات دولتی و امنیتی به خواسته نخست او رسیدگی کرده و مأموران امنیتی را از خانه او خارج کردند. با برآورده شدن این خواسته کروبی اعتصاب غذای خود را شکست. در مورد خواسته دوم نیز مقامات دولتی وعده رسیدگی دادند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.