ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اقلیم کردستان: برای گفتگوی فوری با بغداد آماده‌ایم

وزارت خارجه آمریکا تأکید کرده که اعمال دوباره کنترل دولت فدرال بر مناطق مورد مناقشه به معنای تغییر وضعیت این مناطق نیست و سرنوشت آنها باید بعدتر طبق قانون اساسی تعیین شود.

حکومت خودمختار اقلیم کردستان عراق از بیانیه وزارت خارجه آمریکا برای کاهش تنش‌ها با بغداد و آغاز گفت‌و‌گوی دوجانبه استقبال کرد. همزمان مسعود بارزانی، رئیس حکومت اقلیم از کردها در سرتاسر جهان خواست تا در حمایت از کردستان عراق راهپیمایی کنند.

نفرات نظامی عراقی در حال پیشروی به سمت کرکوک، عبور از کنار یک سایت نفتی − ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷، عکس از خبرگزاری فرانسه
نفرات نظامی عراقی در حال پیشروی به سمت کرکوک، عبور از کنار یک سایت نفتی − ۱۶ اکتبر ۲۰۱۷، عکس از خبرگزاری فرانسه

به گزارش شبکه خبری «روداو»، حکومت کردستان عراق شنبه ۲۱ اکتبر / ۲۹ مهر در بیانیه‌ای اعلام کرد که برای آغاز گفت‌و‌گوها با دولت مرکزی «در اسرع وقت و در چارچوب قانون اساسی عراق بدون هیچ پیش‌شرطی» آمادگی دارد.

در این بیانیه آمده است که «حکومت محلی کردستان از محتوای بیانیه وزارت خارجه آمریکا و توقف فوری تنش‌ها و درگیری‌ها بین پیشمرگه و نیروهای عراقی در مناطق مورد مناقشه استقبال می‌کند. و همچنین موافق است که ائتلاف [بین‌المللی ضدداعش به رهبری آمریکا] هماهنگی برای توقف تنش‌ها و درگیری‌ها بین پیشمرگه و نیروهای عراقی را برعهده بگیرد.»

وزارت خارجه آمریکا جمعه از بغداد خواسته بود تا با هماهنگ‌کردن تحرکات ارتش در مناطق مورد مناقشه با اقلیم کردستان از بروز درگیری‌ بین دو طرف جلوگیری کند.

این بیانیه تأکید کرده که «اعمال دوباره حاکمیت فدرال بر مناطق مورد مناقشه به هیچ وجه وضعیت این مناطق را تغییر نمی‌دهد و آنها کماکان مورد مناقشه باقی می‌مانند، تا زمانی که وضعیت آنها بر اساس قانون اساسی عراق مشخص شود.»

اقلیم کردستان پنج‌شنبه نیز گفته بود که از طرح حیدر العبادی، نخست‌وزیر عراق برای آغاز گفت‌و‌گوهای دوجانبه استقبال می‌کند.

ارتش عراق با همکاری نیروهای «حشد شعبی» (بسیج مردمی)، شبه‌نظامیان شیعه تحت حمایت ایران جمعه توانستند پس از سه ساعت درگیری با پیشمرگه، بر آخرین منطقه از استان نفت‌خیز کرکوک تسلط یابند.

دوشنبه گذشته ۱۶ اکتبر / ۲۴ مهر ارتش عراق و حشد شعبی کنترل شهر نفت‌خیز کرکوک را به دست گرفتند و در استان نینوا پیشروی کردند. ارتش عراق دو روز بعد اعلام کرد که به اهداف خود برای عقب راندن کردها از مناطق مورد مناقشه دست یافته است.

این اقدامات در پاسخ به همه‌پرسی  استقلال کردستان صورت گرفت که ۲۵ سپتامبر / ۳ مهر برگزار شد. ۹۲،۷۳ درصد به جدایی اقلیم از عراق رأی دادند و میزان مشارکت ۷۸ درصد گزارش شد.  نخست‌وزیر عراق سه‌شنبه گذشته اعلام کرده بود که همه‌پرسی استقلال کردستان به گذشته تعلق دارد و نتیجه آن دیگر معتبر نیست.

    بارزانی: کردهای اروپا و آمریکا، اعتراض کنید

    مسعود بارزانی، رئیس حکومت محلی کردستان عراق از جامعه جهانی و کردهای ساکن در غرب خواست تا به کمک اقلیم کردستان بشتابند.

    اعتراض در برابر کنسول‌گری آمریکا در اربیل

    بارزانی در این بیانیه از «شیفتگان آزادی» در سرتاسر جهان خواست تا برای «ممانعت از یک نسل‌کشی و فاجعه دیگر که ملت کردستان در آستانه آن است» به دولت‌های خود فشار وارد آورند. به گفته او، «دولت‌ها بنا به منافع‌شان جان‌فشانی‌های مردم کردستان و نیروهای پیشمرگه را در نبرد علیه تروریست‌های داعش از یاد برده‌اند.»

    او همچنین از کردتباران ساکن اروپا و آمریکا خواست تا با «ترتیب‌دادن اعتراض‌ و انجام فعالیت‌های مدنی به شیوه‌ای قانونی و صلح‌آمیز» حمایت غرب از کردستان را افزایش دهند.

    او مدعی شد که نیروهای حکومت عراق و شبه نظامیان شیعه همراه با هدایت و کمک خارجی به ارتکاب «جنایت و نقض حقوق بشر» دست زده‌اند و بخشی از مردم کردستان را وادار به فرار از خانه‌هایشان کردند. به گفته بارزانی، تنش‌ها به «تزلزل در زندگی شهروندان و کوچ بیش از ۱۵۰ هزار تن» انجامیده.

    پیش از این سازمان ملل از گزارش‌های پراکنده‌ای که از قتل و غارت شهروندان در شمال عراق منتشر می‌شود اظهار نگرانی کرده بود. در این گزارش‌ها گفته شده که نیروهای نظامی عراق از جمله حشد شعبی در کرکوک و حومه آن برخی خانه‌ها و دفاتر شرکت‌ها را غارت می‌کنند، شب‌ها جوانان کرد را در خیابان‌ها آزار می‌دهند و کتک می‌زنند و کردها را از شهر بیرون می‌کنند. اما آمار دقیقی از آوارگان کرد این تنش‌ها منتشر نشده است.

    حامیان استقلال از عراق جمعه در برابر کنسول‌گری آمریکا در اربیل دست به اعتراض زدند و خواستار حمایت این کشور برای توقف پیشروی نیروهای عراقی شدند.

    در همین زمینه

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      • روزبه

        با تاکتیک و استراتژی غلط و دامن زدن به احساسات مردم ساده دل اوضاع رو به بن بست رسوندی حالا تقاضای حمایت کردها در خارج میکنی که ترحم غربیها رو تحریک کنند متاسفانه سیاستمداران در خاورمیانه مسئولیت پذیر نیستند وگرنه بخاطر این شکست مفتضحانه استعفا میداد ولی کو شرم و حیا ی سیاسی.

      • علی

        مردک حقه باز، رندی همیشه جوابگو نیست