ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گروه‌هایی از مخالفان سوری اجلاس سوچی را تحریم کردند

بخشی از اپوزیسیون سوریه که تحت عنوان «گروه ریاض» شناخته می‌شود در «کنگره ملی سوریه» که به ابتکار روسیه برگزار می‌شود شرکت نمی‌کنند. آن‌ها ژنو را ترجیح می‌دهند.

بخشی از اپوزیسیون سوریه که تحت عنوان «گروه ریاض» شناخته می‌شود و روابط نزدیکی با عربستان سعودی دارد اعلام کرده که در «کنگره ملی سوریه» که به ابتکار روسیه ۱۸ نوامبر در شهر سوچی برگزار می‌شود شرکت نخواهد کرد. آن‌ها می‌گویند ترجیح می‌دهند در مذاکرات ژنو شرکت کنند.

نمایندگان شورشیان مخالف اسد در حاشیه اجلاس آستانه پیرامون استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه - ژانویه ۲۰۱۷

به گزارش خبرگزاری رویترز محمد علوش، عضو هیأت عالی مخالفان سوری و یکی از رهبران جیش‌الاسلام گفته است این گروه، تنها در نشستی که ازسوی سازمان ملل و در ژنو برگزار می‌شود، شرکت می‌کند.

به گفته علوش «کنگره ملی سوریه» عملاً نشستی است که قرار است بین رژیمی با رژیمی دیگر برگزار شود.

احمد رمضان سخنگوی ائتلاف سوریه نیز به خبرگزاری رویترز گفته است که برگزاری «کنگره ملی سوریه» تلاشی‌ست برای «دور زدن اراده بین‌المللی برای تغییر ساختار سیاسی حکومت سوریه» و به همین جهت این گروه هم شرکت در «کنگره ملی سوریه» را تحریم می‌کند.

روسیه شامگاه گذشته در پایان نشست آستانه از بیش از ۳۰ گروه از مخالفان مسلح حکومت اسد دعوت کرد که برای گفت‌وگو درباره پایان دادن به جنگ داخلی سوریه، ۱۸ نوامبر در اجلاسی تحت عنوان «کنگره گفت‌وگوی ملی سوریه» در شهر سوچی شرکت کنند. برای نخستین بار از کردهای سوریه هم برای شرکت در این مذاکرات دعوت شده است.یگان‌های مدافع خلق کرد از پیشنهاد روسیه استقبال کرده‌اند.

بشار جعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل هم اعلام کرده که دمشق در «کنگره ملی سوریه» شرکت خواهد کرد.

یحیی العریدی، سخنگوی هیأت مخالفان سوری در مذاکرات آستانه به برگزاری «کنگره گفت‌وگوهای ملی سوریه» در ۱۸ نوامبر چندان خوشبین نبود. او  در پایان نشست آستانه به خبرنگاران گفته بود که احتمالاً روسیه قصد دارد با چنین ابتکاری، در پوشش تلاش برای صلح، جامعه جهانی را گمراه کند. به گفته سخنگوی مخالفان سوریه هدف از تشکیل این کنگره و اینکه چه گروه‌هایی به آن دعوت شده‌اند در ابهام است.

الکساندر لاورنتیف نماینده ویژه پوتین در امور سوریه و رئیس هیأت‌مذاکره‌کننده روسیه در اجلاس آستانه به گروه‌های مخالف حکومت اسد هشدار داده بود که با تحریم «کنگره گفت‌وگوهای ملی سوریه» خود را به حاشیه می‌رانند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه چهارشنبه یکم نوامبر/ ۱۰ آبان برای دیدار و گفت‌وگو با حسن روحانی، رئیس جمهوری و علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی وارد تهران می‌شود. یکی از موضوعات مورد گفت‌وگو دوجانبه در این سفر، سوریه است.

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته در سفر به وین برای دیدار و گفت‌وگو با استفان دی‌میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه خاطرنشان کرده بود که آمریکا خواهان یک سوریه یکپارچه است که بشار اسد و خانواده‌اش هیچ نقشی در آن نداشته باشند.

وزیر خارجه آمریکا همچنین گفته بود که ایران نقش‌ تعیین‌کننده‌ای در شکست داعش در سوریه نداشته و فقط از موفقیت‌های روسیه و آمریکا در سوریه سوءاستفاده کرده است. ایران در مذاکرات صلح ژنو بر خلاف مذاکرات آستانه نقش مهمی ایفا نمی‌کند.

در مذاکرات صلح ژنو که با شرکت اپوزیسیون غیر مسلح سوریه، در رقابت با مذاکرات صلح آستانه برگزار می‌شود قرار است آینده سیاسی اسد به بحث گذاشته شود. در مذاکرات آستانه اما آینده اسد در اولویت قرار ندارد. مذاکرات آستانه تحت نفوذ روسیه و  مذاکرات ژنو تحت نفوذ آمریکاست. سازمان ملل متحد مذاکرات آستانه را هم به رسمیت می‌شناسد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.