«امامزاده»های بدون درآمد
سازمان اوقاف و امور خیریه ایران ۸۵ هزار مسجد و حسینه و بیش از ۸ هزار «امامزاده» دارد. ۵۲ درصد امامزادهها درآمدزا نیستند.

«امامزاده حمزه» در چرم استان کهگیلویه و بویراحمد. عکس- آرشیو
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ایران میگوید که بیش از نیمی از «امامزاده»ها درآمد ندارند. او از دولت خواست که اعتبار ویژهای برای «اداره بقاع متبرکه» اختصاص دهد.

تعداد اماکن مذهبی و زیارتی در ایران طی دو دهه گذشته افزایش چشمگیری داشته است. احمد شرفخانی معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه ایران که متولی اماکن زیارتی منسوب به شیعیان است، مرداد امسال اعلام کرد: ۸ هزار و ۱۵۱ «امامزاده» در ایران به ثبت رسیده است.
میزان درآمد سالانه سازمان اوقاف و امور خیریه از این اماکن مذهبی «ناشفاف» اعلام شده است. همین مسئله سبب شد تا تابستان امسال گروهی از نمایندگان مجلس خواستار «تحقیق و تفحص» از سازمان اوقاف و امور خیریه شوند.
محمد خدابخشی نماینده الیگودرز در مجلس شورای اسلامی «شفاف نبودن درآمد و هزینه امامزادهها» را از محورهای اصلی این تحقیق و تفحص برشمرده است.
در حالیکه با گذشت بیش از سه ماه از طرح این درخواست هنوز مجلس تصمیمی در باره آن نگرفته، علی محمدی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ایران خواستار اختصاص هفت هزار میلیارد بودجه برای اداره «بقاع متبرکه» شده است.
محمدی سهشنبه ۲۳ آبان گفت که این میزان اعتبار برای «مدیریت عمرانی و فرهنگی امامزادهها» مورد نیاز است.
به گفته او از مجموع «امامزادهها» ۵۲ درصد «هیچگونه درآمدزایی، هدایا و نذوراتی ندارند».
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ایران گفت که برای اینکه «همه بقاع زائر داشته باشند، باید در امامزادهها خدمات مادی، معنوی، تبلیغی و فرهنگی ارائه شود».
به گفته او تمامی «امامزادهها» در ایران به ثبت «حسابهای مالی» و «ثبت حسابهای بانکیشان در یک سامانه مشخص» موظف شدهاند.
محمدی هدف از این اقدام را «شفافیت و مدیریت مالی بقاع متبرکه» اعلام کرد.
براساس اظهارات رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، این نهاد مذهبی تا به حال برای بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ «موقوفه» سند صادر کرده است.
او شمار مساجد و حسینیههای زیر نظر این سازمان را نیز به ترتیب ۷۰ هزار و ۱۵ هزار مورد اعلام کرد.
سازمان اوقاف و امور خیریه زیر نظر نهاد رهبری جمهوری اسلامی قرار دارد و رئیس آن با پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و توسط رهبر جمهوری اسلامی منصوب میشود. بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی تحقیق و تفحص از نهادهایی که زیرمجموعه «بیت رهبری» محسوب میشوند، با «اجازه» رهبر امکانپذیر است.
هئیت دولت ایران در بودجه سال ۹۶ بیش از ۱۳۸ میلیارد تومان اعتبار برای سازمان اوقاف و امورخیریه در نظر گرفته است. مسئولان این سازمان خواستار افزایش بودجه برای سال آینده شدهاند.
نظرها
bijan
از امام زاده هایی که در امد دارند به این ها بدهند . مگر خویشاوند یکدیگر نیستند ؟!
روزبه
این امامزاده چه سودی برای ملت داره؟ پس اوقاف اینهمه املاک و مستغلات داره وکسب درآمد اونه بازم سیر نمیشه؟ خرج کن دیگه. اگر اینها امامزاده ها درآمدی ندارن یعنی مردم براشون ارزش هم نداره که حفظشون کنند.
جواد
چرا ادم مرده به پول احتیاج داره؟ اگر امامزاده ادم روحانی بوده چرا برا گوش دادن به مردم ازشون پول می خواد؟ تازه اگر گوش نداد چی؟ پول رو بر می گردونه؟ وارانتی یا گارانتی یا رسیدی چیزی می ده که بابت پول یه کاری بکنه؟ اگر پولا را برداشت رفت باهاشون حوری های بیشتری تو بهشت خرید چی؟ کی تو قوه قضاعیه خداوند هست که به تخلفات مالی نگاه کنه و بره یقه این امامزاده ها رو بگیره که با پول مردم می رن لات بازی؟
سعید یاد
اساس مذهب شریف شیعه را می توان در سه کلمه خلاصه کرد: گدایی، گریه و گُنده گوزی
ایرانی
امامزاده هارودرجای پرتردد درست کنیددرآمدش میره بالا.
حمید
خطاب به اون آقایی که میگه چرا امامزاده به پول احتیاج داره ؟!!! عزیزم همه میدونن که خود شخص امام زاده که الان در برزخه و مطمئن به هیچ پولی احتیاج نداره ، منتها اون حرم یا ساختمان و زیارتگاهش هست که برای اداره شدن به پول احتیاج داره مثل پول آب پول برق پول تلفن پول گاز و امکانات سرمایشی که از قضا خود زائزان و بازدید کننده ها هستن که از این امکانات بهره مند میشن نه اون امامزاده که ای که از دنیا رفته ، بنابراین فلسفه کمک کردن به زیارتگاه مخارجش زیارتگاه هست و نه مخارج اون کسی که از دنیا رفته چون هیچ احتیاجی نداره ، منتها به مرور زمان و با بیشتر شدن کمک های مردمی به این اماکن ، امکان سوءاستفاده از این کمک ها توسط متولیان و یا برخی از اونها هم فراهم شد