ظریف: ایران و آمریکا علیه یکدیگر ۶۰ میلیارد دلار حکم صادر کردهاند
وزیر خارجه ایران برای ارائه توضیحاتی درباره احکام دادگاههای آمریکا علیه ایران به مجلس شورای اسلامی رفت. اقامه دعوا در برابر اقامه دعوا، سیاست ایران است.

چهارشنبه ۲۴ آبان: محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در مجلس شورای اسلامی
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران اعلام کرد که در دادگاههای ایالات متحده آمریکا تاکنون ۶۰ میلیارد دلار حکم علیه ایران صادر شده و ایران هم به همین میزان حکم علیه ایالات متحده صادر کرده است.

محمد جواد ظریف چهارشنبه ۲۴ آبان برای پاسخگویی درباره احکام قضایی دادگاههای آمریکا علیه ایران به مجلس شورای اسلامی رفته بود، در سخنانی گفت:
«تاکنون ۶۰ میلیارد دلار در آمریکا علیه ایران حکم صادر شده و مبلغ مشابهی هم در ایران علیه آمریکا حکم صادر شده است، البته هنوز مبلغی وصول نشده است. ضمن اینکه ایران هم در دیوان بینالمللی دادگستری علیه آمریکا اقامه دعوا کرده است.»
در سالهای گذشته خانواده قربانیان چند عملیات بمبگذاری، خواهان توقیف و مصادره اموال ایران در آمریکا برای پرداخت غرامت شده بودند. آنها ایران را متهم کرده بودند که در انفجار مرکز تفنگداران آمریکایی در بیروت در سال ۱۹۸۳ که منجر به کشته شدن ۲۴۱ نفر شد و همچنین انفجارهایی انتحاری توسط حماس در فروشگاهی در اورشلیم در سال ۱۹۹۷ که طی آن پنج شهروند یهودی جان خود را از دست دادند، دست داشته است. ایران همواره این اتهامات را رد کرده است. پرونده الواح هخامنشی و معامله ایران با شرکت بوئینگ با این پرونده گره خورده است. دولت آمریکا بررسی این پروندهها را به اعلام نظر مجلس نمایندگان آمریکا درباره برجام موکول کرده است.
وزیر خارجه ایران در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به نمایندگان گفت در شورای عالی امنیت مقرر شده که ایران در دادگاههای آمریکا حضور نداشته باشد:
«دوستان ما گفتند حضور ایران در این محاکم تاثیر چندانی ندارد و اگر این حکم غیابی باشد مصالح کشور بهتر حفظ میشود. البته در مواردی که احکامی علیه ایران صادر شده و میخواستند آن را علیه دارایی نهادهای مختلف مثل بانکها اجرا کنند وکلا در این زمینه اقامه دعوا کردند.»
۴ دسامبر/۱۳ آذر «دادگاه استیناف حوزه هفتم ایالات متحده آمریکا» درباره ضبط و فروش الواح هخامنشی برگزار میشود. تا آن زمان رأی کنگره درباره پایبندی ایران به برجام هم صادر شده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.