ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زلزله در غرب ایران: هرج و مرج در کمک‌رسانی و ابهام در آمار کشته‌شدگان

۴۷۴ نفر یا هزار نفر؟ اختلاف در تعداد کشته‌شدگان پرده از واقعیتی دیگر بر می‌دارد: نارسایی در مدیریت بحران .

در چهارمین روز پس از وقوع زلزله ۷.۳ درجه‌ای در مرز ایران و عراق، تعداد کشته‌شدگان و نحوه کمک‌رسانی محل ابهام و اختلاف مسئولان در ایران شده است.

نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، از مدیریت بحران در زمین‌لرزه ۷.۳ ریشتری انتقاد کرده و گفته «بیش از هزار نفر تاکنون جان باخته‌اند»؛ آماری که نماینده اسلام‌آباد غرب آن را رد می‌کند و می‌گوید اعلام رقمی دو برابر آمار رسمی «تحت تاثیر فضای احساسی طرح شده‌است.»

احمد صفری، نماینده کرمانشاه در مصاحبه‌ای گفته که به برخی روستاها «هیچ کمکی نرسیده‌است» و «بیش از هزار نفر تا الان جان باخته‌اند.» این در حالی است که  اورژانس سراسری ایران شمار کشته‌شدگان را ۴۷۴ نفر  اعلام کرده‌ و گفته ۹۳۸۸ نفر نیر مصدوم شده‌اند. 

اما حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده اسلام‌آباد غرب و دالاهو، در مقابل گفته‌های صفری، اعلام کرده که «هیچ دلیلی برای پنهان کردن آمار فوت شدگان زلزله وجود ندارد، قطعا اعلام آمار درباره کشته‌شدگان آن هم به یکباره بیش از دو برابر خلاف واقعیت است و ممکن است تحت تاثیر فضای احساسی چنین سخنی طرح شده باشد».

فلاحت‌پیشه آمار رسمی را تایید کرده و گفته که «مسئولان ستاد بحران در هر منطق ابتدا تحقیق محلی می‌کنند و محور این گزارش‌ها براساس افراد محلی در روستاها و شهرها است چون خود مردم بیشتر در جریان تلفات هستند.»

او گفته: «تجربه تاریخی نشان داده است که هیچ‌گاه در کشور ما درباره آمار حوادث طبیعی دروغ گفته نشده است و این موضوع اکنون نیز حاکم است.»

احمد صفری اما گفته: «مسئولان خبر ندارند، من خودم به روستایی سرزدم که گفتند ۲۰ نفر را همان روز اول خودشان خاک کرده‌اند این افراد جزو آمار جان باختگان به حساب نمی‌آیند. به نظر من بیش از ۱۰۰۰ نفر جان خود را از دست دادند، فقط در یک کوچه در سرپل ذهاب ۷۰ نفر کشته شده‌اند، در مسکن مهر بیش از ۲۵۰ نفر جان باختند.»

اختلاف نطر دو نماینده محلس ایران اما پرده از بحران در مدیریت بحران ایران بر می‌دارد. به گفته صفری، سازمان‌هایی مانند هلال‌احمر ایران «خود به یک ستاد برای رفع بحران مدیریتی» نیازمند است.

هرچند مسئولان در تلویزیون دولتی ایران از روند مطلوب کمک رسانی به حادثه‌دیدگان سخن می‌گویند، اما گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی و عکس‌ها و فیلم‌ها حاکی از آن است که هرج و مرج در روند کمک رسانی، اوضاع را آشفته کرده است. این هرج و مرج تا آنجا بوده که حتی پلیس هم اعلام کرده مامورانی را برای تامین امنیت روند توزیع کمک‌ها و جلوگیری از هرج و مرج مستقر می‌کند.

همین هرج و مرج بهانه‌ای هم به دست مسئولان داده تا نارسایی‌ها را به شرایط نسبت دهند. از جمله عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران با حضور در مجلس گفته که بسیاری از خانواده‌هایی که در زلزله آسیبی ندیده‌اند به مراکز توزیع رفتند و تدارکاتی که برای آنها ارسال نشده بود را گرفتند و به دلیل فقدان نظم عمومی بعضی از محموله های کمک پیش از رسیدن به مقصد مسدود شده است

احمد صفری هم پیش‌تر گفته بود: «وقتی یک وانت اقلام وارد منطقه می‌شود، سریع خالی‌اش می‌کنند. آنهایی که زورشان می‌رسد اقلام را به داخل چادر می‌برند اما آنهایی که سیاه‌پوش و داغدار هستند، خجالت می‌کشند و گرسنه می‌مانند»

در حالی که استاندار کرمانشاه روز چهارشنبه اعلام کرد که بر اساس برآورد اولیه حدود ۴۰ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در زلزله اخیر خسارت دیده و یا تخریب شده‌اند، گزارش‌ها نشان می‌دهد که تنها  ۱۲ هزار چادر تا روز چهارشنبه توزیع شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.