ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

احمد جنتی: نگران آینده‌ام

دبیر سالخورده شورای نگهبان نگران است که آیا سال آینده هم چهلمین سالگرد انقلاب برگزار می‌شود؟ پیشنهاد او مشخص است: نمایش ساده‌زیستی به جای رفع تبعیض‌های اجتماعی.

یکی از سالخورده‌ترین و با نفوذترین سیاستمداران ایرانی، احمد جنتی نگران آینده است. او در نشستی که شامگاه دوشنبه ۱۶ بهمن برای تدارک چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: نگران چند سال آینده هستم که چه اتفاقی خواهد افتاد.

اردیبهشت ۹۲. بحث خودرو احمد جنتی و مقایسه آن با خودرو هاشمی رفسنجانی به یک بحث انتخاباتی تبدیل شد

در گزارشی که وزارت کشور ۳ بهمن درباره علل اعتراضات سراسری دی ۹۶ به رئیس جمهوری اسلامی ارائه داد، اعلام شد که اعتماد عمومی [به نظام] در ایران کاهش یافته، سازمان‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی کارآمدی خود را از دست داده‌اند و علاوه بر این رقابت‌های سیاسی و وعده‌های انتخاباتی بدون توجه به امکانات کشور، انتظاراتی را در مردم به وجود آورده که نمی‌توان آن را برآورده کرد و در اثر «انباشت» این انتظارات، مردم ناراضی شده‌اند.

احمد جنتی، عضو فقها و دبیر شورای نگهبان، رئیس مجلس خبرگان رهبری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و امام جمعه موقت تهران در نشستی که شامگاه دوشنبه ۱۶ بهمن در تهران برگزار شد گفته است:

«من نگران چند سال آینده هستم که چه اتفاقی خواهد افتاد. از امروز که در جشن سی و نهمین سالگرد انقلاب هستیم باید به مردم کشور برسیم، درد آن‌ها را بشنویم و خود را از مردم جدا نکنیم. وضعیت معیشتی‌ مردم بد است. من وقتی می‌خواهم غذا بخورم ناراحت هستم که چرا عده‌ای دستشان به دهنشان نمی‌رسد. مسئولین امروز دارند چه می‌کنند؟»

بر اساس گزارش وزارت کشور شعارهای مطرح‌شده در اعتراضات سراسری دی ۳۰ درصد اقتصادی و ۷۰ درصد سیاسی بوده‌ است. ۷۵ درصد از مردم هم با معترضان در ۸۰ شهر ایران احساس همدلی داشته‌اند. پیشنهاد احمد جنتی اما به جای گشایش در فضای سیاسی و مقابله با رانت‌خواری و رفع تبعیض‌های اجتماعی، پنهان کردن ثروت و نمایش ساده‌زیستی است:

«ملت اگر ببینند وضعیت مسئولان با مردم یکی است شرایط را تحمل می‌کنند اما در غیر این صورت صدایشان بلند خواهد شد، در این صورت این حق آن‌هاست که صدای خود را بلند کنند اما این کار باید در چارچوب موازین قانونی باشد.»

و آشکارترین جلوه ساده‌زیستی هم خودرویی‌ست که مسئولان ایرانی با آن تردد می‌کنند: آنچه که بیش از همه جلوی چشم است. این موضوع همواره باعث حساسیت دبیر شورای نگهبان بوده است. برای مثال در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۲ او در یکی از خطبه‌های نماز جمعه تهران تلویحاً به مرسدس بنز هاشمی رفسنجانی اشاره کرده و به بحث‌هایی در فضای انتخاباتی آن زمان دامن زده بود. او در نشست شامگاه دوشنبه ۱۶ بهمن یک بار دیگر موضوع «ماشین میلیاردی» را پیش کشید:

«چرا جلوی ماشین‌های میلیاردی در خیابان‌ها گرفته نمی‌شود؟ می‌توان در جامعه کارهایی انجام داد. مردم اگر بفهمند واقعاً‌ نمی‌توان کاری کرد حرف خاصی ندارند مانند پدری که فرزندانش می‌دانند که او فقیر است اما وقتی می‌شود کاری کرد باید وارد صحنه شد و گام‌های مهمی برداشت.»

احمد جنتی در خرداد سال جاری در پاسخ به این انتقاد که پست‌های متعددی را در اختیار گرفته و از هر پست هم درآمد جداگانه‌ای دارد گفته بود:

«با توجه به مسئولیت‌های مختلف بنده پرسیده بودند بابت هر یک از این سمت‌ها چقدر حقوق می‌گیرم حتی سوال کرده بودند که بابت جایگاه امام جمعه تهران چقدر دریافت می‌کنم. می‌گویم که من فقط از یک جا حقوق می‌گیرم. خیالتان راحت باشد.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • روزبه

    بنظر میاد اوضاع خیلی خیطه گویا خدا هم از طریق خط مستقیم خودش جواب سوالات والی و نماینده اش روی کره زمین یعنی خامنه ای رو نمیده.

  • ایرانی

    والا من به فردا هم امید ندارم این ماه داماد خیلی روحیه داره تازه بعد ۹۰ سال نگران اینده هم هست

  • bijan

    بعد از سالها عاقبت ا فراد خیلی دیر فهم و کند ذهن هم اوضاع را نابسامان می بینند !