ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمایت رئیس‌جمهوری افغانستان از اعتراض پشتون‌ها در پاکستان

پشتون‌ها ۱۰ روز است که در حال اعتراض به کشته‌شدن نقیب‌الله محسود، یک مدل محبوب ۲۶ ساله از سوی پلیس کراچی هستند. پلیس پاکستان او را به ارتباط با طالبان متهم کرد.

پس از آنکه هزاران‌تن از اقلیت پشتون در پاکستان در اعتراض به کشته‌شدن یک مدل و فعال مدنی در اسلام‌آباد، پایتخت این کشور دست به تظاهرات زدند، اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان از این اعتراضات دفاع کرد.

هزاران پشتون در اعتراض به تبعیض و کشته‌شدن یک مدل محبوب در شبکه‌های اجتماعی راهپیمایی کردند

غنی در یک پست فیس‌بوکی نوشت: «از حرکت‌های مدنی گسترده و صلح‌آمیز در پاکستان که بر ضد افراطیت و تروریزم شکل گرفته است، حمایت می‌کنیم.»

او اعتراض‌ها را«حرکت‌های مدنی‌ـ‌تاریخی» توصیف کرد که «هدف اصلی آن صف‌بندی علیه افراطیت است.» او از جامعه جهانی خواست تا از جنبش اعتراضی پشتون‌ها حمایت کنند.

اعتراضات پشتون‌های پاکستان حدود ۱۰ روز پیش از استان وزیرستان شمالی با هشتگ «PashtunLongMarch#»آغاز شد و پس از گسترش‌یافتن، به پایتخت رسید.

این اعتراضات پس از کشته‌شدن نقیب‌الله محسود، از فعالان مدنی اهل وزیرستان شمالی در کراچی آغاز شد. محسود پس از کشته‌شدن به ارتباط با طالبان متهم شده بود اما مدرکی در این زمینه ارائه نشد. او که ۲۶ سال داشت، در شبکه‌های اجتماعی به عنوان یک مدل محبوب شناخته می‌شد. در واقع مغازه‌داری بود که آرزوی مدل‌شدن داشت.

پشتون‌ها غالباً در غرب پاکستان، به خصوص در استان‌های وزیرستان شمالی و وزیرستان جنوبی سکونت دارند. آنها ۱۵ درصد جمعیت کل پاکستان را تشکیل می‌دهند اما سال‌ها تحت تبعیض نظام‌مند قرار داشته اند.

روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» می‌نویسد که پشتون‌ها در شمال غربی پاکستان «از دیرباز هدف عملیات نظامی، آوارگی و جابه‌جایی اجباری، کلیشه‌پردازی‌های قومیتی و ربوده‌شدن به دست نیروهای امنیتی» قرار داشته‌اند.

پشتون‌ها در افغانستان بین ۴۲ تا ۶۰ درصد کل جمعیت را تشکیل می‌دهند و بزرگترین جمعیت قومی این کشور هستند.

اشرف غنی نیز یک پشتون است.

روابط افغانستان و پاکستان به دلیل آنچه کابل حمایت اسلام‌آباد از جهادی‌های تندرو گروه طالبان می‌خواند، چندان نزدیک نیست.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ابراهیم ورسجی

    پشتون ها هشت در صد جمعیت پاکستان وسی ودو درصد جمعیت افغانستان را تشکیل می دهند.بنابرآن،بهترمی دانم که گزارش گران سایت زمانه خلاف واقع در باره جمعیت پشتون ها در پاکستان وافغانستان گزارش دهی نکنند.