نخستین جلسه محاکمه امیر میرزایی حکمتی که از سوی نهادهای امنیتی و قضایی ایران به "جاسوسی" برای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) متهم شده، در تهران برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، این محاکمه صبح سهشنبه ششم دی ۱۳۹۰ به ریاست ابوالقاسم صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.
فارس نوشته است امیر میرزایی حکمتی که ۲۸ سال سن دارد به اتهام "همکاری با دولت متخاصم آمریکا و سرویس جاسوسی سیا علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران" بازداشت شده است.
دادستانی کیفرخواست علیه میرزایی حکمتی را بر اساس گزارش مدیرکل حقوقی و قضایی معاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعات ایران و "اعترافات" متهم تنظیم کرده است.
میرزایی حکمتی در این دادگاه گفت: "من در این مأموریت، فریب سازمان جاسوسی آمریکا را خوردم و هرچند با مأموریت نفوذ در سیستمهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران و تبدیل شدن به منبع خبری برای سیا وارد ایران شده بودم اما شخصاً قصد ضربه زدن به ایران را نداشتم. .. قصدم این بود که در ایران زندگی کنم و به آمریکا برنگردم. "
در این جلسه دادگاه، وکیل میرزایی حکمتی ایرادهایی علیه کیفرخواست مطرح کرده است. فارس گزارش نداده که وکیل وی "تعیینی" بوده است یا "تسخیری".
میرزایی حکمتی در دادگاه: من در این مأموریت، فریب سازمان جاسوسی آمریکا را خوردم و هرچند با مأموریت نفوذ در سیستمهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران و تبدیل شدن به منبع خبری برای سیا وارد ایران شده بودم اما شخصاً قصد ضربه زدن به ایران را نداشتم
صلواتی در پایان دادگاه گفته است پس از ارائه لایحه دفاعیه وکیل به دادگاه و "بررسیهای لازم"، حکم نهایی صادر میشود.
وزارت اطلاعات ایران شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۰ اعلام کرده بود یک فرد ایرانیتبار را که برای آمریکا "جاسوسی" میکرده، بازداشت کرده است.
یک روز پس از انتشار اطلاعیه وزارت اطلاعات، تلویزیون دولتی ایران فیلمی از "اعترافات" امیر میرزایی حکمتی پخش کرد.
در این فیلم کوتاه، میرزایی حکمتی گفت: "نقشه آمریکاییها برای دستگاه اطلاعاتی ایران این بود که ابتدا یکسری اطلاعات ارزشمند بدهند و بعد که وزارت اطلاعات ایران دید این اطلاعات خوب و با ارزش است با من تماس بگیرد تا آنها بتوانند مأموران اطلاعاتی ایران را شناسایی بکنند."
با این حال علی حکمتی پدر امیر حکمتی گفته است پسرش برای دیدن مادربزرگش به تهران رفته و "هرگز برای سازمان سیا کار نکرده است."
به گفته وی، امیر حکمتی پیشتر مترجم عربی تفنگداران دریایی آمریکا بوده است.
علی حکمتی گفته است: "همسرم تلاش کرد تا او را از سفر به ایران منصرف کند اما او به ایران رفت. در دو هفته نخست هیچ مشکلی پیش نیامد اما در هفته سوم چند نفر به دیدن او رفتند و دیگر از او خبری نشد."
به گفته خانواده حکمتی، امیر حکمتی سپتامبر ۲۰۱۱ (شهریور ۱۳۹۰) بازداشت شده است.
امیر حکمتی در آریزونا متولد شده و پس از گرفتن دیپلم به تفنگداران دریایی آمریکا پیوسته است.
علی حکمتی گفت: "من در حد مرگ نگرانم. من پسرم را خیلی دوست دارم و متأسفم که در چنین مخمصهای گرفتار شده است."
ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز سهشنبه ۲۰ دسامبر (۲۹ آذر ۱۳۹۰) گفت ایالات متحده خواهان دسترسی به امیر میرزاحکمتی از طریق سفارت سوئیس شده است.
نولاند گفت از دولت ایران میخواهیم به سوئیس اجازه "دسترسی فوری" به حکمتی را بدهد و وی را "فوراً آزاد کند."
به احتمال زیاد، آقای حکمتی به عنوان یک پیک اطلاعاتی- امنیتی که در میان سازمانهایی جاسوسی مرسوم است، به ایران رفته بود و از طرف جناحی از حکومت یا اطلاعاتیها ج.ا. به گروگان گرفته شده است تا تخلیه اطلاعاتی گردد یا مبادلهایی با جاسوسان ایرانی صورت گیرد. بازی خطرناکی از جانب ج.ا. که در عرف نیروهای امنیتی با اینگونه های و هوی تبلیغاتی جایی ندارد و میتواند یکی از علل تبدیل جنگ سرد به جنگ گرم مابین دو دولت شود.
ایراندوست / 27 December 2011
گیر بد ادم خواری افتاده است قاضی صلواتی!
شیری / 27 December 2011
http://news.gooya.com/didaniha/archives/2011/12/133562.php
کاربر مهمان / 30 December 2011