ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ولیعهد عربستان: زنان سعودی می‌توانند پوشش‌شان را انتخاب کنند

اصلاحات در عربستان برای حقوق زنان، سرعت بیشتری می‌گیرد. ولیعهد عربستان گفته زنان این کشور مادامی که پوشش‌شان محترمانه و نجیبانه است، لازم نیست روسری یا عبای سیاه بپوشند.

اصلاحات در عربستان برای حقوق زنان، سرعت بیشتری می‌گیرد. ولیعهد عربستان گفته زنان عربستان مادامی که پوشش‌شان محترمانه و نجیبانه است، لازم نیست روسری یا عبای سیاه بپوشند.

در سال‌های اخیر در عربستان سعودی پوشیدن عباهای رنگی هم مرسوم شده

محمد بن سلمان از تابستان گذشته اصلاحات زیادی در زمینه حقوق زنان انجام داده، از جمله اجازه حضور زنان در استادیوم‌ها و حق رانندگی.  این اصلاحات را نشانه‌ای از پیشرفت این کشور در زمینه مدرن شدن می‌دانند؛ کشوری که یکی از محافظه‌کارترین کشورهای اسلامی به شمار می‌آید و تفکیک جنسیتی و محددیت‌های زنان در آن همچنان مورد انتقاد است.

محمد بن سلمان روز یکشنبه، ۱۸ مارس در مصاحبه‌ای با شبکه سی بی اس گفته: «قوانین شریعت در این زمینه بسیار روشن است:‌ زنان باید لباس‌های نجیبانه و محترمانه بپوشند درست مثل مردان. این موضوع به معنی پوشیدن عبای سیاه و پوشاندن موی سر نیست. این تصمیم بر عهده زنان گذاشته شده که انتخاب کنند چه نوع لباس نجیبانه و محترمانه‌ای را می‌خواهند بپوشند.»

ماه گذشته یک روحانی ارشد عربستانی نیز گفته بود که زنان باید لباس‌های مناسب بپوشند اما لازم نیست حتما عبا بر تن کنند.

هنوز مشخص نیست که آیا این گفته‌های ولیعهد عربستان به معنای نشانه‌ای از تغییر در اجبار زنان این کشور به پوشیدن عباست یا نه. عربستان سعودی قانونی در زمینه حجاب بر مبنای شریعت ندارد اما پلیس و سیستم قضایی این کشور تاکنون قواعد سختگیرانه‌ای را درباره پوشش زنان این کشور اجرا کرده‌اند.

با وجود این تغییرات ایجاد شده از سوی ولیعهد ۳۲ ساله این کشور، آزادی‌های اجتماعی بی‌سابقه‌ای را به مردم این کشور بخشیده است.

در سال‌های اخیر زنان عربستان به پوشیدن عباهای رنگی روی آورده‌اند که در تضاد آشکاری با رنگ سنتی عبا که مشکی است دارد. عباهای جلوباز که روی دامن‌های بلند پوشیده می‌شود هم در بخش‌هایی از این کشور رایج شده است.

روز ۸ مارس، گروهی از زنان در شهر جده آزادی تازه‌ای را تجربه کردند: پیاده‌روی بدون نگاه‌های آزاردهنده دیگران.

با این حال فعالان مدنی همچنان به قانون قیمومیت مردان بر زنان که بر اساس آن یک عضو مرد خانواده باید برای تحصیل زنان در خارج، سفر یا فعالیت‌های دیگر اجازه بدهد، انتقاد دارند.

هفته گذشته یک گروه دیده‌بان حقوق بشر در سازمان ملل از عربستان سعودی خواست تا به تبعیض علیه زنان از جمله قیمومیت مردان پایان دهد و حقوق کامل آنها را تامین کند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بهرام

    این جوان زیرک و باهوش به خوبی متوجه شده که کشورش پیشرفت نخواهد کرد مگر اینکه به زنان اجازه ورود به جامعه را بدهد، آنگونه که مردان اجازه دارند. ولیعهد عربستان به خوبی واقف است که حجاب اجباری خدعه و دروغی بیش نیست (که مفتیان شیاد آن را باب کرده اند) و به جهت سرکوب زنان و در نهایت جامعه برای نگهداشتن مردم در جهل و خرافه، باب شده است. در سفرهای متعدد به کشورهای مختلف، بارها با مردم عربستان برخورد داشته ام. بلااستثناء، آنها را انسانهایی مغرور و متمول یافتم، که برای خود و کشورشان ارزش فوق العده ای قائل هستند. تنها نقطه ضعفشان ، تسلط بیش از حد مردان بر زنان (چند همسری بسیار رواج دارد) و حجاب اجباری زنان بود، که در آینده این نقطه ضعف هم برطرف می شود. برای مردم کشورم هم آرزوی رهایی از بند دارم.

  • ابراهیم ورسجی

    دررابطه به خواست زنان،نظام قبیلگی عربستان ازنظام آخوندی ایران پیشی گرفته است! درجهان ، 57 کشوردارای جمعیت اکثران مسلمان می باشند. دراین 57 کشور،ایران پیش ازآخوند ها رو به ترقی وعربستان بسیارپس مانده بود.اکنون به لطف ومهربانی حکومت 40 ساله آخوند ها، عربستان ازایران پیشی گرفته وثابت کرده است که رئیس قبیله می تواند با مدرنیسم بسازد ،اما آخوند نمی تواند. دراین ناتوانی آخوند درهمسازی با مدرنیسم وهمسازی رئیس قبیله با آن،برخورد با زن هاخوب نماد شده می تواند. مثلا،من که بارها ازایران درسال های نخست تحمیل آخوندیسم برانقلاب دموکراتیک آن کشور دیدن کرده وباری چند ماه هم درآن کشورزندگی کرده ام وازعربستان هم دیدن کرده ام؛ برایم ثابت شده است که آخوندیسم دردشمنی با زنان وروشنفکران وقبیله گرای درهمسازی با حقوق زنان خود را نمایش داده وثابت کرده است که اولی رو به مرگ ودومی روبه پیشرفت دارد!