ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

فرانسه از کردهای شمال سوریه به طور مشروط حمایت کرد

ترامپ اعلام کرد که آمریکا از سوریه خارج می‌شود. در همان حال مکرون به کردهای شمال سوریه به شرط برائت از پ ک ک وعده میانجیگری داد برای ایجاد یک حکومت خودگردان.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد که پاریس از نیروهای سوریه دموکراتیک حمایت می‌کند، اما مشروط بر آنکه از پ ک ک اعلام برائت کنند. کردهای شمال سوریه می‌گویند فرانسه متعهد شده که نیروی نظامی به منبیج اعزام کند. در همان‌حال دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بیش و کم همزمان با این تحولات اعلام کرده که آمریکا از سوریه خارج می‌شود.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه

نیروهای سوریه دموکراتیک ائتلافی هستند از کردهای شمال سوریه، عرب‌ها، آشوری‌ها و ارمنی‌ها. ارتش ترکیه از ۲۰ ژانویه در عملیات نظامی موسوم به «شاخه زیتون» کنترل عفرین را به دست گرفته. اردوغان از احتمال گسترش این عملیات به منبیج و حتی تا مرز عراق خبر داده است.

فقط یک احتمال

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در یک نطق تلویزیونی که شامگاه گذشته در شهر ریچفیلد، آیداهو ایراد کرد، اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا به زودی نیروهای نظامی خود را از سوریه خارج می‌کند. نظامیان آمریکا در منبیج و در دیرالزور مستقرند.

ترامپ گفت دخالت نظامی آمریکا در خاورمیانه تاکنون ۷ هزار میلیارد دلار برای این کشور هزینه داشته اما چیزی عاید آمریکا نکرده است. رئیس جمهور آمریکا گفت:

«ما خیلی زود از سوریه بیرون می‌آییم. بگذار دیگران این کار را انجام دهند. ما خیلی زود، خیلی زود خارج می‌شویم.»

هیتر نوئرت، سخنگوی کاخ سفید شامگاه گذشته در یک نشست خبری گفت از خروج نیروی نظامی آمریکا از سوریه بی‌خبر است اما با این حال آمریکا همواره از مشارکت کشورهای دیگر استقبال می‌کند.

ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا اعلام کرده که بعد از حمله ارتش ترکیه به عفرین، جنگ با گروه دولت اسلامی (داعش) در دیرالزور سوریه متوقف شده است.

فقط در حد قدردانی

در همان حال نمایندگانی از روژاوا روز گذشته در پاریس با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه دیدار و گفت‌وگو کردند.

فرانسوا اولاند، رئیس جمهور قبلی فرانسه از متحدان کردهای شمال سوریه بود. اولاند، مکرون را متهم کرده بود که پشت کردهای سوریه را خالی کرده و به همین سبب انتقاد از سیاست‌های دولت فرانسه در سوریه به تدریج بالا گرفته بود.

کاخ الیزه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرده که رئیس جمهور فرانسه در این دیدار از زحمات نیروهای سوریه دموکراتیک در مبارزه با داعش قدردانی کرده است.

مکرون در این دیدار همچنین خاطرنشان کرد که فرانسه برای تثبیت مناطق کاهش تنش در شمال سوریه از تشکیل یک حکومت خودگردان کرد حمایت می‌کند با این هدف که از رشد و گسترش داعش در این مناطق جلوگیری کند.

فرانسه در سال‌های گذشته با ارسال سلاح و با اعزام مستشاران نظامی از یگان‌های مدافع خلق در شمال سوریه حمایت می‌کرده است.

خالد عیسی، یکی از نمایندگان یگان‌های مدافع خلق کرد به خبرگزاری رویترز گفته است که مکرون در دیدار یا نمایندگان کردهای سوریه در الیزه برای اعزام نیروی نظامی به منطقه اعلام آمادگی کرده است.

دفتر ریاست جمهوری فرانسه اما این خبر را تأیید نکرده است. الیزه می‌گوید مکرون اعلام آمادگی کرده که چنانچه نیروهای سوریه دموکراتیک از حزب کارگران کردستان فاصله بگیرند، به عنوان یک میانجی با آنکارا وارد گفت‌وگو می‌شود.

مکرون سه‌شنبه گذشته با ترامپ درباره سوریه گفت‌وگو کرده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کریم

    چند نکته مغفول در علت حمایت کشورهای اروپایی از کردستان عراق و سوریه وجود دارد که در مورد کردستان ایران صدق نمی کند. به اجمال نکاتی را لیست می کنم: 1. آقای مکرون در سخنانی گفته اند: «پاریس از نیروهای سوریه دموکراتیک حمایت می‌کند، اما مشروط بر آنکه از پ ک ک اعلام برائت کنند.»! در زمانی که ترکیه از داعش نفت را به قیمت ناچیز خریداری می کرد، داعش شهروندان فرانسه را با تریلی زیر می گرفت، و در تمام اروپا وحشت و ترور می پراکند. در آن زمان کردهای سوریه در جنگی نابرابر در حال نبرد با داعش بودند. پس فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی به کردهای سوریه برای رفع فتنه داعش به نوعی بدهکارند. نکته بعدی اینکه این نیاز غرب به موقعیت استراتژیک کردستان سوریه است که آنها را به کردستان سوریه می کشاند نه بشردوستی، و یا احیاناً دعوای مکرون و اولاند! و این شرط و شروط تعیین کردنها، نوعی نازکردن است. 2. نکته بعدی بحث هزینه آمریکا در خاورمیانه است و اینکه ناگهان آقای ترامپ متوجه شده اند که باید بدلیل هزینه بالا سریعاً خارج شوند! این گفته ها بیشتر به جک شبیه اند تا تعیین استراتژی و دلیل خروج. مسائل آن منطقه بسیار پیچیده تراز آن هستند که عنوان می شود. من اگر به جای آقای ترامپ بودم و قصد برهم زدن برجام را داشتم، و قصد رها کردن سگ و بستن سنگ را داشتم، و موقعیت استراتژیک شمال سوریه را هم نمی خواستم رها کنم، و قصد داشتم تا آن را به یک دوست خوب بسپارم و همچنین قصدی برای درگیری بزرگتر با گردن کلفت منطقه نداشتم، قطعاً همین کاری را که آقای ترامپ کرد، می کردم. نکته بعدی در خصوص نوشتن کلمه «روژاوا» بود که در متن به اشتباه روجاوا تایپ شده است. روژاوا کلمه ای کردی است به معنی محل غروب خورشید و نام کردستان سوریه (Rojavayê Kurdistanê) است (با در نظر گرفتن هر چهار کردستان در چهار کشور)، بهمین ترتیب کردستان ایران محل طلوع (شرق) یا «روژهلات» نامیده می شود.

  • نازلی

    بله،حالا نوبت کشور فرانسه است که طبق سنت استعماری گذشته به ساختن کشورها جعلی در منطقه بپردازد، اینبار کردستان و یا به قول *** پان کرد، کوردیستان. ولی این جوابی نخواهد داد و متاسفانه به نفرتها و تند رویها و خشونتها دامن خاهد زد و بس.

  • کارو

    چرا پ.ی.د باید از پ.ک.ک اعلام برائت کند؟ آیا این به معنای قبول تمامی دعاوی اردوغان توسط مکرون نیست؟ علاوه بر این مکرون باید دربارۀ همکاری اش با رژیم ترکیه در رابطه با ترور فعالان سیاسی کرد در فرانسه که نزدیک به 4 سال است بدون پیگیری قضایی مسکوت مانده و پروندۀ آن با دخالت میت ترکیه بسته شده توضیح دهد. اروپا و آمریکا ا این رفتار خود پشیمان خواهند شد و زمانی که همدستی شان با ترکیه امنیت جانی شهروندان اروپایی را به خر انداخت، خواهند فهمید که این اردوغان بوده که مهمترین پشتیبان تروریسم در جهان بوده است. پ.ی.د و پ.ک.ک تاکنون هم با یکدیگر رابطۀ نظامی نداشته اند و اگر اعلام برائت از پ.ک.ک به معنای دست برداشتن از خط مشی کنفدرالیسم دموکراتیک باشد، به هیچ وجه نباید مورد پذیرش قرار گیرد.