ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سفیر روسیه در سازمان ملل: با آتش بازی نکنید که پشیمان می‌شوید

پرونده حمله شیمیایی در خاک بریتانیا در اجلاس فوق‌العاده شورای امنیت به بحث گذاشته شد. روسیه ادعا کرد که ماده سمی ساخت بریتانیا و آمریکا بوده است.

نشست فوق‌العاده شورای امنیت سازمان ملل شامگاه گذشته به درخواست روسیه تشکیل شد. موضوع این نشست پرونده حمله سمی به سرگئی اسکریپال، جاسوس دوجانبه در خاک بریتانیا بود. این ماجرا به اخراج ده‌ها دیپلمات روس از کشورهای غربی انجامید و اقدام متقابل روسیه را در پی داشت. روسیه نه تنها هرگونه مشارکت در این حمله را رد کرد، بلکه مدعی شد که ماده سمی ساخت بریتانیا و آمریکا بوده است.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد در بخشی از سخنرانی ۳۰ دقیقه‌ای‌اش در اجلاس فوق‌العاده شورای امنیت گفت: «ما به همکاران بریتانیایی گفتیم: با آتش بازی نکنید که بعداً پشیمان می‌شوید.»

نبنزیا گفت ماده سمی نویچوک که در حمله به جاسوس دوجانبه از آن استفاده شده، به نام روسیه ثبت نشده و در بریتانیا و ایالات متحده آمریکا تولید می‌شود و با این حال نام آن روسی است.

سفیر روسیه در سازمان ملل گفت مقامات بریتانیایی پیش‌بینی نکرده بودند که اتهام حمله با گاز سمی مانند بومرنگ به خود آن‌ها برمی‌گردد.

او گفت اتهامات سرویس‌های اطلاعاتی برینانیا یک نمایش مضحک از نوع تئاتر آبسورد است. آیا نمی‌توانستید داستان بهتری بسازید؟

سرگئی اسکریپال (۶۶ ساله) جاسوس دوجانبه پیشین و دخترش جولیا (۳۳ ساله) انجام شده. این دو ۴ مارس / ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ روی یک نیمکت در پارکی در شهر کوچک سالیزبوری بریتانیا از هوش رفته بودند که به بیمارستان منتقل شدند. اسکریپال که با بخش امنیتی ارتش روسیه همکاری می‌کرد، اطلاعاتی را در اختیار سازمان‌های اطلاعاتی بریتانیا قرار داده بود که لو رفت و در روسیه به زندان محکوم شد اما در سال ۲۰۱۰ در جریان معاوضه جاسوسان آمریکایی به بریتانیا پناهنده شد. بریتانیا، آمریکا و ناتو می‌گویند اسکریپال با ماده سمی موسوم به نویچوک که در زمان اتحاد جماهیر شوروی تولید شده، مسموم شده است. روسیه اما می‌گوید برنامه توسعه سلاح‌های شیمیایی موسوم به نویچوک را در دستور کار قرار نداده است. اگر بریتانیا موفق شود ثابت کند که روسیه در سوءقصد به جان اسکریپال و دخترش دست داشته به این معناست که این کشور برای نخستین بار بعد از جنگ جهانی دوم یک حمله شیمیایی در خاک بریتانیا انجام داده. روسیه خواهان مشارکت در تحقیق درباره این پرونده شده بود. اما روز گذشته کنوانسیون منع گسترش سلاح‌های شیمیایی در لاهه با مشارکت روسیه موافقت نکرد.

کارن پیرس، سفیر بریتانیا در سازمان ملل در پاسخ به واسیلی نبنزیا گفت بر اساس مدارکی که سازمان‌های اطلاعاتی بریتانیا ارائه داده‌اند می‌توان ثابت کرد که حمله به اسکریپال کار روسیه بوده است.

پیرس روسیه را متهم کرد که قصد دارد نهادهای بین‌المللی که با هدف ارتقای امنیت و صلح در جهان بعد از جنگ جهانی دوم به وجود آمده‌اند را تضعیف کند.

پیرس تصمیم کنوانسیون منع گسترش سلاح‌های شیمایی مبنی بر عدم مشارکت روسیه در تحقیقات درباره حمله سالزبوری را به عنوان یک موفقیت برای بریتانیا ارزیابی کرد. او گفت همین که پیش از بررسی این موضوع در لاهه، روسیه تقاضای تشکیل اجلاس فوق‌العاده شورای امنیت را به سازمان داده به این معناست که روسیه تلاش می‌کند نتیجه تحقیقات را از قبل مخدوش کند و نهادهای بین‌المللی را تضعیف نماید.

خبرگزاری رویترز همزمان با این تحولات گزارش داده که حال دختر اسکریپال که در بیمارستانی در بریتانیا تحت درمان قرار دارد رو به بهبود گذاشته است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.