ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اتحادیه میهنی در یادروز «انفال»: ذهنیت نسل کشی هنوز در عراق وجود دارد

حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق در سی‌امین سالگرد انفال، بغداد را به کوتاهی در محاکمه عاملان نسل‌کشی متهم کرد و خواستار «جبران خسارت اخلاقی و مادی» قربانیان آن شد.

۱۴ آوریل یادروز قتل‌عام کردهای عراق به دست ارتش رژیم سابق این کشور در عملیات «انفال» است. حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق، یکی از احزاب درون حکومت محلی این ناحیه در بیانیه‌ای گفته که هنوز «ذهنیت» منجر به نسل‌کشی انفال در عراق وجود دارد.

۸۰ تابوت از کشته‌شدگان انفال که ۲۰۱۳ به خاک سپرده شدند

در بیانیه حزب اتحادیه میهنی در آستانه یادروز «انفال» آمده است:

«امروز ده‌ها هزار قربانی انفال را به خاطر می‌آوریم که جراحت‌هایشان در وجدان ما هرگز بهبود نخواهند یافت. انفال، قربانیان حمله شیمیایی، شهدای جنگ و دیگر بلایایی که بر سر ملت ما آمده، باید به عاملی برای رفع مسئله‌های همه‌ طرفین تبدیل شود تا برای رویارویی با تهدیدهای آینده آماده باشیم.»

صدام حسین، رئیس‌جمهوری اسبق عراق که پس از حمله آمریکا به این کشور اعدام شد، عملیات انفال را در اواخر دهه ۱۹۸۰علیه اقلیت کرد آغاز کرد. این عملیات بین ۱۹۸۶ تا ۱۹۸۹ در هشت مرحله انجام شد و بمباران شیمیایی حلبچه در اواخر جنگ ایران و عراق آخرین مرحله آن قلمداد می‌شود.

در طی این عملیات بین ۵۰ هزار تا ۱۸۲ هزار کرد کشته یا مفقود شدند، روستاهای بسیاری تخریب شد و شمار زیادی وادار به ترک خانه‌هایشان شدند. انفال که نام هشتمین سوره قرآن است، به رمز عملیات رژیم بعث علیه کردها بدل شد.

کشورهای سوئد، نروژ و بریتانیا عملیات انفال را رسماً مصداق «نسل‌کشی» علیه کردها دانسته‌اند.

    هشدار نسبت به بقای «ذهنیت» نسل‌کشی در عراق

    اتحادیه میهنی در بیانیه خود هشدار داده است که «ذهنیتی که ارتکاب وحشی‌گری‌های انفال را توجیه می‌کرد»، هنوز در عراق وجود دارد. این بیانیه به نسل‌کشی ایزدی‌ها در شنگال (سنجار) به دست گروه «دولت اسلامی»(داعش) اشاره کرده است.

    شنگال (سنجار) شهری از استان نینوا در شمال غربی عراق است. اغلب جمعیت این شهر را کردهای ایزدی تشکیل می‌دهند، اگرچه اقلیتی از آشوریان مسیحی و عرب‌های سنی نیز در آن سکونت داشته‌اند.

    سوم اوت ۲۰۱۴ نیروهای پیشمرگه در برابر داعش عقب‌نشینی کردند و این شهر به دست گروه «دولت اسلامی» افتاد. به گزارش سازمان ملل، در حمله داعش پنج هزار کرد ایزدی کشته شدند که همگی غیرنظامی بودند. زنان ایزدی نیز به دست داعش به بردگی جنسی کشیده شدند.

    سازمان ملل و ایالات متحده آمریکا این واقعه را به عنوان «نسل‌کشی» ایزدی‌ها به رسمیت شناخته اند.

      انتقاد از بی‌عملی بغداد نسبت به مجرمان انفال

      اتحادیه میهنی در بیانیه خود به مناسبت سی‌امین یادروز انفال، بغداد را به کوتاهی در محاکمه عاملان آن متهم کرد.

      به ادعای این بیانیه، «دادگاه عالی کیفری عراق انفال را به عنوان نسل‌کشی و جنایت جنگی علیه بشریت به رسمیت شناخته است» اما دولت عراق هنوز مسئولان این نسل‌کشی را به محاکمه نکشانده.

      این حزب همچنین خواهان «جبران خسارت اخلاقی و مادی» قربانیان انفال شد.

      دولت محلی کردستان عراق سال گذشته یک همه‌پرسی برای استقلال از عراق برگزار کرد. این همه‌پرسی ۲۵ سپتامبر / ۳ مهر برگزار شد و ۹۲ درصد شرکت‌کنندگان به جدایی اقلیم کردستان از عراق رأی مثبت دادند. پس از دخالت نظامی بغداد با حمایت ایران و مخالفت دادگاه قانون اساسی و پارلمان عراق با این همه‌پرسی،‌ نتیجه آن پذیرفته نشد.

      رهبران اقلیم کردستان عراق یکی از علت‌های خواست استقلال را جلوگیری از تکرار فاجعه‌ای همچون انفال عنوان کرده بودند.

      عراق در آستانه انتخابات سراسری قرار دارد که ۲۲ اردیبهشت/ ۱۲ مه برگزار خواهد شد. احزاب کردستان عراق در این دوره بیش از همیشه دچار اختلاف هستند.

      در همین زمینه:

        این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

        آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

        .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

        توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

        نظر بدهید

        در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

        نظرها

        • حمید

          اعدام موجوداتی همچون صدام کاری اشتباه است، که در جهت منافع ملی نیست. اطلاعات این جنایتکاران با مرگ آنها برای همیشه مخفی می ماند. اینها باید تا آخر عمر حبس شوند و از اطلاعاتشان بهره کافی در جهت منافع مردم و کشور برده شود.