ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کارشناسان پارلمان آلمان: اقدام نظامی علیه سوریه خلاف قوانین بین‌المللی بود

آلمان در حمله مشترک آمریکا، بریتانیا و فرانسه به سوریه شرکت نکرد اما از آن حمایت کرد و آن را «ضروری و درست» خواند. اکنون کارشناسان بوندستاگ در سند تازه‌ای نظر دولت آلمان را رد کرده‌اند.

حمله مشترک آمریکا، بریتانیا و فرانسه به پایگاه‌های سلاح‌های شیمیایی رژیم بشار اسد در ساعات نخست ۱۴ آوریل / ۲۵ فروردین، از سوی دولت آلمان مورد حمایت قرار گرفت اما این کشور در آن شرکت نکرد. کارشناسان بخش خدمات علمی پارلمان آلمان (بوندستاگ) در گزارشی این حمله را برخلاف نظر دولت آلمان مخالف با قوانین بین‌المللی خواندند.

ویرانه‌های شهر دوما در غوطه شرقی سوریه ـ عکس از آرشیو

این گزارش ۱۱ صفحه‌ای به درخواست حزب چپ‌های آلمان و سون شولتس، از حزب سوسیال دموکرات تهیه شده و در آن کارشناسان بخش علمی بوندستاگ گفته‌اند: «استفاده از نیروی نظامی علیه یک دولت به‌منظور اعمال مجازات آن به‌دلیل نقض قوانین بین‌المللی، خود نقض قانون بین‌المللی منع خشونت است.»

این گزارش همچنین استدلال بریتانیا مبنی بر این‌که حمله به سوریه در واکنش به استفاده احتمالی نیروهای رژیم اسد از سلاح‌های شیمیایی صورت گرفته قانع‌کننده ندانسته است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ساعت ۲۱ روز جمعه ۱۳ آوریل / ۲۴ فروردین به وقت واشنگتن اعلام کرد که دستور حمله به پایگاه‌های سلاح‌های شیمیایی بشار اسد در سوریه را صادر کرده است. این حمله با مشارکت فرانسه و بریتانیا علیه یک مرکز پژوهش و توسعه سلاح‌های شیمیایی در برزه در نزدیکی دمشق و دو پایگاه تولید و ذخیره سلاح‌های شیمیایی در نزدیکی حمص روی داد.

در این حمله بیش از ۱۰۰ موشک از جنگنده‌های بریتانیایی و فرانسوی و آمریکایی و نیز یک ناو جنگی آمریکا پرتاب شدند.

حمله موشکی این سه کشور در پاسخ به حمله شیمیایی احتمالی ۷ آوریل / ۱۸ فروردین به اطراف شهر دوما انجام شد که دست‌کم ۶۰ غیرنظامی در آن جان باخته و بیش از ۱۰۰۰ نفر زخمی شدند. سوریه و روسیه و ایران این حمله شیمیایی را «صحنه‌سازی» خواندند و فرانسه، بریتانیا، آمریکا و ترکیه دولت بشار اسد را مسئول آن معرفی کردند. این در حالی است که بازرسان سازمان منع سلاح‌های شیمیایی برای تحقیق به دوما رفته‌اند اما هنوز موفق نشده‌اند که تحقیقات خود را آغاز کنند.

حمله موشکی سه کشور به سوریه، بهانه‌ای به رژیم سوریه، روسیه و ایران داد تا با مسکوت گذاشتن کشتار غیرنظامیان در حملات هوایی‌شان به غوطه شرقی چنین وانمود کنند که این آن‌ها نیستند که قوانین بین‌المللی را زیر پا می‌گذارند.

تاکنون تنها بریتانیا، استدلال‌های مبهمی درباره قانونی بودن عملیات نظامی علیه سوریه ارائه داده است. لندن می‌گوید وتوی مداوم روسیه در سازمان ملل گزینه دیگری جز حملات هدفمند موشک‌های كروز به آزمایشگاه‌های شیمیایی سوریه باقی نمی‌گذاشت. بریتانیا همچنین می‌گوید قوانین بین‌الملل برای جلوگیری از رنج شدید مردم استثناء قائل است. پاریس و واشنگتن در مورد وضعیت حقوقی این حمله اظهار نظری نکرده‌اند.

کارشناسان بوندستاگ، شرایط ویژه‌ای را که بریتانیا در استدلال خود اعلام کرده مطابق با قوانین بین‌المللی نمی‌دانند و از جمله پرسیده‌اند که «آیا حملات نظامی برای جلوگیری از رنج بیشتر مردم واقعاً مناسب است؟  به‌ویژه با توجه به قربانیان احتمالی آینده در درگیری‌های سوریه؟»

حمله نظامی آمریکا، بریتانیا و فرانسه به سوریه بدون اجازه شورای امنیت سازمان ملل که در آن روسیه نیز عضو است و حق وتو دارد، انجام شد.

گزارش کارشناسان بخش علمی بوندستاگ، دولت فدرال آلمان را تحت فشار قرار می‌دهد. روز چهارشنبه هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان از حزب سوسیال دموکرات، در نشست کمیته امور خارجی در پشت درهای بسته تأکید کرده بود که این حملات به درستی در چارچوب قوانین بین‌المللی است. ماس به قطعنامه ۲۱۱۸ شورای امنیت اشاره کرده بود. این قطعنامه از رژیم اسد می‌خواهد که از گازهای سمی استفاده نکند و تمام سلاح‌های شیمیایی خود را نابود کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    - حکومتی که کلید وعده های انتخاباتی بنفش ریس جمهورش بکلی زنگ زد - وزرایش تاجر و امنیتی و بازجو بوده اند واقوامشان شرکتهای انحصار وارداتی باز کرده و مشغول چپاول هستند - نمایندگان مجلسش رشوه بگیر و مشغول ردو بدل عکس دختران و یا سلفی بگیر با خانم نماینده اروپا و...هستند - پاسدارانش نیزمشغول ساخت وساز برج وفروش نفت و ناپدید کردن دکل نفتی و واردات اسکله ای هستند - پولهای مردم هم که به حزب اله و ونزویلا و عراق فرستاده میشود و یا صرف صدور موشک و بمب شیمیایی میشود - دخترانش از سکو ی مخابراتی پرتاب میشوند و یا موردکتک شدید و یا اسیدپاشی قرار میگیرند و یا مثل زهراکاظمی و ندا باچماق و گلوله کشته میشوند یا بزندان می اندازند. کشاورزو کارگرش نیز بیکار و زندانی و مورد اصابت گلوله قرار میگیرد. متخصص تحصیکرده اش نیز در زندان با آمپول کشته میشود و میگویند خودکشی کرده و یا از ترس به خارج فرار میکند وبلاگ نویسش مثل ستار بهشتی از سقف اویزانش میکنند و بدنش را با چماق درب و داغان میکنند و نویسنده اش را مثل سعیدی سیرجانی بجرم نوشتن نامه خفه میکنند... سیاستمدار ازاده مثل فروهرها را با چاقو سلاخی میکنند وکیلش مثل نسرین ستوده به جرم وکالت دهها سال زندانی محکوم میشود! - قاری آغا(طوسی مشهور)و مرتضوی(دادستان؟ معروف)و رحیمی (معاون احمدی نژاد معروف) با وجود محکومیت آزادانه با محافظ مسافرت میکنند! - فقط یک دلیل بیاورید تا مردم شعار ندهند «جمهوری اسلامی ؍ نمیخواهیم نمیخواهیم - نخست وزیر المان به امریکا میرود وفدریکا موگرینی که عکسهای سلفی اش با نمایندگان حکومت اسلامی فراموش نمیشود با جمع آوری ۵۰۰ امضای نمایندگان پارلمان اروپا برای حفظ برجام و قراردادهای ترکمانچای با حکومت اسلامی تلاش میکنند!!