ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترامپ: با از سر گیری برنامه هسته‌ای، مشکلات بزرگ‌تری در انتظار ایران است

نشست خبری مشترک رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه. ترامپ از برجام به عنوان یک توافق وحشتناک، جنون‌آمیز و مضحک یاد کرد و به جمهوری اسلامی هشدار داد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با انتقاد از نقش ایران در خاورمیانه هشدار داد که چنانچه جمهوری اسلامی برنامه هسته‌ای خود را از سر بگیرد، با «مشکلات بزرگ‌تری» به نسبت گذشته روبرو خواهد شد.

سه‌شنبه ۲۴ آوریل: دونالد ترامپ و امانوئل مکرون، رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه در نشست خبری مشترکشان در کاخ سفید

 امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای گفت‌وگو درباره توافق هسته‌ای با ایران به ایالات متحده آمریکا سفر کرده است. سه‌شنبه ۲۴ آوریل گفت‌وگوهای ترامپ و مکرون با تأکید بر مکمل‌های برجام برای نظارت بر برنامه موشکی ایران و تجدید نظر در بند غروب (محدودیت غنی‌سازی اورانیوم به طور مادام‌العمر) در کاخ سفید آغاز شد و با یک نشست خبری مشترک هم به پایان رسید. رئیس جمهور آمریکا در نشست خبری مشترکش با رئیس جمهور فرانسه گفت:

«اگر آنها [جمهوری اسلامی] برنامه هسته‌ای‌شان را از سر بگیرند، مشکلات بزرگ‌تری به نسبت قبل در انتظارشان است.»

ترامپ از برجام به این دلیل که برنامه موشکی ایران را در برنمی‌گیرد، به عنوان یک «توافق وحشتناک» و «جنون‌آمیز» و «مضحک» نام برد:

«ما این معامله وحشتناک را انجام دادیم، اما حالا درباره آن تجدید نظر می‌کنیم.»

 رئیس جمهوری اسلامی صبح سه‌شنبه ۲۴ آوریل/ ۴ اردیبهشت در سفرش به تبریز اعلام کرده است که چنانچه آمریکا از برجام خارج شود، ایران با قاطعیت مقابل آمریکا می‌ایستد. روحانی اعلام کرد که اگر آمریکا به تعهداتش پایبند نباشد، عواقب وخیمی در انتظارش است.  علی شمخانی نماینده خامنه‌ای و دبیر شورای عالی امنیت ملی هم همزمان با سخنرانی روحانی در تبریز، گفته است چنانچه آمریکا از برجام خارج شود و منافع ایران از توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی به خطر بیفتد، این امکان وجود دارد که جمهوری اسلامی ایران از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای موسوم به «ان پی تی» خارج شود. پیش از این علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرده بود که با خروج آمریکا از برجام، ایران مجدداً غنی‌سازی اورانیوم را از سر می‌گیرد.

ترامپ در بخش دیگری از سخنانش در نشست خبری مشترک با مکرون خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را به برنامه هسته‌ای با ایران مرتبط کرد و گفت آمریکا قصد دارد هرچه زودتر از سوریه خارج شود اما نه قبل از آنکه مأموریتش در این کشور به پایان برسد. به گفته رئیس جمهور آمریکا گفت‌وگو درباره بحران سوریه می‌بایست بخشی از مذاکرات درباره توافق هسته‌ای با ایران باشد:

«ما می‌خواهیم به خانه [وطن‌مان] برگردیم. ما به خانه [وطن‌مان] هم برمی‌گردیم. اما می‌خواهیم ردی از خودمان به جای بگذاریم و این بخشی از مذاکرات [درباره برجام] است.»

رئیس جمهور آمریکا نخستین بار ۳ آوریل اعلام کرده بود که نیروهای نظامی آمریکا با از بین رفتن بقایای داعش از سوریه خارج می‌شوند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه که در حال حاضر در پکن به سر می‌برد سه‌شنبه ۲۴ آوریل/ ۴ اردیبهشت در جمع خبرنگاران گفته است آمریکا با جدیت در حال بررسی تحکیم جایگاهش در کرانه شرقی رود فرات در سوریه است و قصد خروج از این کشور را ندارد.

امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در نشست خبری مشترکش با ترامپ به ضرورت افزودن‌های مکمل‌هایی به توافق هسته‌ای با ایران اشاره کرد:

«در مورد ایران ما می‌بایست به چالش‌هایی که خاورمیانه با آن مواجه است توجه کنیم. مسأله سوریه وجود دارد و امنیت در منطقه را هم باید در نظر گرفت. در هر حال ما می‌بایست مانع بشویم از گسترش سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه. پرسش این است که بهترین راه [برای دستیابی به این اهداف] کدام است.»

مکرون گفت با ترامپ درباره چهار موضوع گفت‌وگو کرده است: محدودیت فعالیت هسته‌ای ایران تا سال ۲۰۲۵ (بند غروب برجام)، توقف برنامه موشکی سپاه پاسداران و راه حل سیاسی برای محدود کردن نفوذ ایران در خاورمیانه.

رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد که به نظر او می‌بایست کشورهای غربی با جمهوری اسلامی در زمینه‌های یاد شده به توافق تازه‌ای دست بیابند و خواهان همکاری با ایران شد.

رئیس جمهور آمریکابه قدرت‌های اروپایی تا ۱۲ مه فرصت داده که با افزودن مکمل‌هایی به برجام برای نظارت بر برنامه موشکی سپاه و کاهش نفوذ ایران در خاورمیانه، رضایت او را جلب کنند. پیش از این چین، روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعلام کرده بودند که جایگزینی برای برجام وجود ندارد.

پانویس:

این گزارش با اطلاعات تازه به روز شد

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Nasim

    فیلم؛ پول مردم گرسنه ایران اینجا خرج می شود مزدوران حزب اللهی اینگونه مشغول حراست از "ارزشهایی" هستند که تعدادی از ایرانیان و افغان های گمراه برای آن کشته می شوند. در فیلم زیر مزدور حزب‌اللهی پس از رقص و عرق خوری می‌گوید: من معذرت می‌خواهم که مشروب خوردیم، ما خیلی از پیروزی خوشحال بودیم. یک آن از خودمان بی‌خود شدیم و متوجه نبودیم و... این همان حزب‌اللهی است که به گفته سرکرده اش تا پول خورد و خوراک و عرق و ویسکی‌اش را از کیسه مردم ایران می‌پردازند. همان جايی که جان بیش از پنج هزار ایرانی به پایش رفت تا بشار اسد در سوریه بماند و این مزدوران در جشن آزادی‌اش، مست و پاتیل لبیک یا زینب سر بدهد و به سلامتی نصرالله ویسکی بزنند. ***

  • farid

    باج به فرانسه : پس از دفاع وزیر نفت ایران از قرارداد گازی امضاشده با شرکت فرانسوی توتال، یک نماینده مجلس ضمن حمله لفظی به شرکت توتال، گفت: «افرادی که از طرف ایران در پی انعقاد قرارداد بودند بعضاً در محاکم قضایی به دلیل مفاسد و امضای قرارداد کرسنت محکوم شده‌اند.» حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهین‌شهر، روز یک‌شنبه ۱۸ تیر در نطق میان‌دستور مجلس گفت: «از وزیر نفت می‌خواهم در مورد قراردادهای این وزارتخانه با شرکت توتال به صورت شفاف اطلاع‌رسانی کند.» او افزود: «آنچه درمورد این قراردادها ابهامات زیادی ایجاد کرده این است که هم طرف خارجی قرارداد شرکتی بدعهد، رشوه‌دهنده و خائن نسبت به منافع ملت ایران است و هم افرادی که از طرف ایران در پی انعقاد قرارداد بودند بعضاً در محاکم قضایی به دلیل مفاسد و امضای قرارداد کرسنت محکوم شدند.» وی گفت: «کارشناسان و متخصصان نفتی قرارداد اخیر وزارت نفت با شرکت توتال را با بازگشت به زمان قبل از ملی شدن صنعت نفت مساوی می‌دانند!!. مناسب است دولت در این زمینه شفاف‌سازی کند