ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دولت روحانی به دنبال انتقال آب از دریای عمان

دولت حسن روحانی به دنبال اجرای پروژه‌ای است که نخستین بار در دولت احمدی‌نژاد تصویب شد اما دولت یازدهم با اجرای آن مخالفت کرد.

پروین فرشچی، معاون سازمان محیط زیست از احتمال انتقال آب دریای عمان به سه استان‌ سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی در یکسال آینده خبر داد. طرحی که نخستین بار از سوی محمود احمدی‌نژاد مطرح شد اما سازمان محیط زیست دولت روحانی در سال ۹۲ با آن مخالفت کرد.

طرح مطالعات انتقال آب دریای عمان تا شش ماه آینده به پایان می‌رسد

به گفته معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، این سه استان ظرف سه سال آینده «حتما به منابع آبی نیاز دارند و چاره‌ای جز انتقال آب نیست».

طرح مطالعات انتقال آب دریای عمان تا شش ماه آینده به پایان می‌رسد.

عمق و روش آبگیری، نوع تکنولوژی آب‌شیرین‌کن و محل استقرار آن، مسیر انتقال آب و محل بازگرداندن تلخ‌آبه‌ها از موضوعات مورد مطالعه در این طرح انتقال آب است.

پیش‌بینی شده آب انتقال یافته در وهله نخست به عنوان آب شرب مورد استفاده قرار گیرد و در مرحله بعد در حوزه صنعت و کشاورزی مصرف شود.

به گفته پروین فرشچی، سازمان محیط زیست با پروژه‌های انتقال آب از دریای خزر و خلیج فارس مخالف بود اما خصوصیات دریای عمان به ویژه شمال شرقی آن متفاوت است: «عمق دریای عمان خیلی زیاد است و شرایط آن با وضعیت بسته دریای خزر و نیمه بسته خلیج فارس متفاوت است».

این نخستین بار نیست که بحث انتقال آب از دریای عمان مطرح می‌شود.

طرح انتقال آب از دریای عمان به دریاچه هامون در جریان سومین سفر استانی محمود احمدی‌نژاد به سیستان و بلوچستان تصویب شد و دولت وقت بودجه‌ای برای مطالعات آن در نظر گرفت. با این‌حال تلاشی برای انجام آن صورت نگرفت. در اسفند ماه سال ۹۱، سید باقر حسینی، نماینده زابل در مجلس، از تلاش‌های مسئولان استان و نمایندگان مجلس برای تصویب بودجه‌ای مربوط به آن در بودجه سال ۹۲ خبر داد و گفت این تلاش‌ها مانع از به فراموشی سپرده شدن این طرح شده است. در آبان ماه سال ۹۲ استاندار سابق سیستان و بلوچستان در آخرین‌ روزهای ماموریتش خبر از شروع قریب الوقوع این پروژه داد. پیشنهاددهندگان تأکید داشتند این انتقال آب تنها جهت آب شرب و صنعتی است و برای کشاورزی مقرون به صرفه نیست.

در سال ۹۲، با وجود اصرار مسئولان و نمایندگان مجلس سیستان و بلوچستان، این طرح با مخالفت‌ سازمان حفاظت محیط زیست دولت روحانی مواجه شد. سازمان محیط  زیست استدلال می‌کرد این طرح ضرر و زیان بسیاری را به دنبال دارد.

این مخالفت در حالی بود که دو سال بعد حمید چپت‌چیان، وزیر پیشین نیرو از انتقال آب دریای عمان به استان خراسان رضوی خبر داد. او از سرمایه‌گذاران خواسته بود که وارد عمل شوند.

چپت‌چیان وعده داده بود تا پایان سال ۹۴ مطالعات طرح انتقال آب از سایر حوزه‌ها و دریای عمان به خراسان رضوی پایان خواهد یافت. مطالعاتی که به گفته پروین فرشچی، معاون فعلی سازمان تا شش ماه آینده به پایان می‌رسد.

شماری از کارشناسان پروژه‌های انتقال آب در ایران را راهکار مناسبی برای مدیریت منابع آبی نمی‌دانند. علاوه بر این، برخی از این پروژه‌های انتقال آب بین استانی درگیری‌های و اعتراضات اجتماعی را به دنبال داشته است.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مارمَرد

    هر چند بهترنی کار خرید آب کشاورزی است. در عوض راندمان تولید بالا ببرند. یعنی این پول خرج افزایش راندمان کنند و مثلا گشت گندم که یک چهارم تا یک دوم راندمان جهانی اتس به سطح کشورهای مدرن برسانند و مازاد آب را بخرند در عوض این کمک فنی!

  • مارمَرد

    شیرین کردن آب و انتال از خط لوله بسیرا پرهزینه است. یک راه میانه داشته توسط بریخ در ایران، و آن استفاده از قطار است. چرا از سوخت ارازن مازوت و دیزل استافده می شود و آب شور دریا منتقل می شود و د رمناطق خاصی گازکشی است توسط سیستم های ترکیبی تولیدبرق-آب شیرین کن، تسویه می شود. البته در حال حاضر خط راه اهن بندرعباس -بقا- مشهد و بنردعباس-سیرجان- کرمان-بم-زاهدان در دسترس است.

  • فرزاد

    پروین فرشچی، معاون سازمان محیط زیست از "احتــمال" انتقال آب دریای عمان به سه استان‌ سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی در "یکسال آینده" خبر داد.