ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پادشاهی عربستان سعودی از آتش‌بس دولت افغانستان با طالبان حمایت کرد

فرصت مناسبی برای عربستان سعودی و امارات در نقش‌آفرینی در افغانستان فراهم آمده است. انتظار می‌رود که در عید قربان عربستان به عنوان میانجی وارد عمل شود.

پادشاهی عربستان سعودی از آتش‌بس دولت افغانستان با طالبان حمایت کرده است. رقابت با قطر و روابط دوستانه با پاکستان فرصت مناسبی برای عربستان سعودی و امارات در نقش‌آفرینی در افغانستان فراهم آورده است. فرماندهان نظامی آمریکا هم خواهان آغاز مذاکرات صلح در افغانستان‌اند. انتظار می‌رود که در عید قربان، عربستان سعودی به عنوان میانجی بین طالبان و دولت افغانستان وارد عمل شود.

۲۸ خرداد: کاروان مدافعان صلح هنگام ورود به کابل

پادشاهی عربستان سعودی از آتش‌بس دولت افغانستان با طالبان حمایت کرده است. در بیانیه‌ای که ملک سلمان، پادشاه عربستان منشر کرده، گفته شده:

«مردم کشور برادر افغانستان که در سال‌های اخیر رنج زیادی از جنگ متحمل شده‌‌اند، همراه با سایر ملت‌های مسلمان می‌بایست فصل قبلی را ببندند و صفحه تازه‌ای را بر اساس مدارا، آشتی و نفی خشونت بگشایند و به این ترتیب فاصله‌ای را که بین برادران وجود دارد از میان بردارند.»

ملک سلمان خواهان تمدید آتش‌بس دولت افغانستان با طالبان شده است.

محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان از ۲۷ رمضان تا روز پنجم عید فطر (۲۰ ژوئن) در جنگ علیه طالبان اعلام آتش‌بس بی‌قیدوشرط کرده بود. آتش‌بس یکشنبه گذشته به پایان رسید و طالبان روز گذشته در نخستین حمله بزرگ خود بعد از پایان آتش‌بس عید فطر در حمله به یک پایگاه نظامی ارتش افغانستان در منطقه بالا مرغاب ولایت بادغیس ۳۰ سرباز ارتش افغانستان را کشتند. پنجشنبه ۳۱ خرداد هم ۸ پلیس افغانستان در درگیری با طالبان در ولایت غزنی و باغلان کشته شدند.

ارتش آمریکا بیش از هر زمان دیگری خواهان توافق صلح با طالبان است. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس فرماندهان نظامی آمریکا خواهان مشارکت فعالانه‌تر عربستان سعودی و امارات متحده عربی در روند صلح در افغانستان‌اند. محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان هم در صدد است که با کمک عربستان سعودی، طالبان را بر سر میز مذاکره بیاورد. طالبان دولت افغانستان را به رسمیت نمی‌شناسد و به همین سبب ترجیح می‌دهد مستقیماً با دولت آمریکا وارد مذاکره شود. یکی از خواسته‌های طالبان خروج نیروهای خارجی از افغانستان است.

تنها دفتر سیاسی طالبان در جهان در قطر قرار دارد. ورود عربستان سعودی و امارات به عنوان میانجی در روند صلح افغانستان، به معنای رقابت با قطر هم هست. علاوه بر این، عربستان سعودی روابط تنگاتنگی هم با پاکستان دارد که از حامیان طالبان به شمار می‌آید.

امیر خالد بن سلمان، سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده آمریکا گفته است که هنوز دولت عربستان سعودی درباره نحوه حمایت این کشور از روند صلح در افغانستان به تصمیم مشخصی نرسیده است. انتظار می‌رود که در عید قربان، در مرداد سال جاری، فرصت تازه‌ای برای میانجیگری عربستان سعودی در روند صلح افغانستان فراهم شود.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا دو روز قبل اعلام کرده بود که ایالات متحده آماده «حمایت، تسهیل و مشارکت» در مذاکرات صلح دولت افغانستان با طالبان است. ریچارد اولسون، نماینده سابق آمریکا در افغانستان و پاکستان با اشاره به سخنان پمپئو از آمادگی ایالات متحده درباره خروج نیروهای خارجی از افغانستان نیز خبر داده بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.