ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خرمشهر: مأموران امنیتی به روی معترضان آتش گشودند

ساکنان خرمشهر و آبادان به بی‌آبی و شوری آب شرب معترضند. در خرمشهر معترضان به میدان اصلی شهر رفتند اما با رگبار و گاز اشک‌آور مأموران امنیتی مواجه شدند.

اعتراض‌ها به بی‌آبی در خرمشهر به خشونت کشیده شد و به ادعای منابع محلی، مأموران امنیتی به سمت معترضان تیراندازی کردند.

اعتراضات در خرمشهر شنبه ۹ تیر به خشونت کشیده شد

در ویدئوهایی که از اعتراض‌های شنبه شب ۹ تیر در خرمشهر منتشر شده اند، صدای تیراندازی شنیده می‌شود. مأموران همچنین از گاز اشک‌آور برای متفرق‌کردن معترضان استفاده کردند.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) نیز بامداد یکشنبه وقوع اعتراض‌ها و پرتاب گاز اشک‌آور به سمت معترضان در خرمشهر را تأیید کرد. در این گزارش اما به تیراندازی در چهارراه مطهری اشاره نشده است.

به گزارش ایرنا، معترضان خرمشهری از ساعت ۲۰ شب در میدان اصلی شهر تجمع کرده بودند.

آمار دقیق جان‌باختگان یا مصدومان احتمالی در اعتراضات شب گذشته در خرمشهر هنوز مشخص نیست اما کانال‌های تلگرامی فعالان عرب از کشته‌شدن یک معترض جوان و مجروح‌شدن پنج‌تن دیگر خبر داده‌اند. این آمار مستقلاً قابل تأیید نیست.

ولی‌الله حیاتی، فرماندار خرمشهر نیز صبح یکشنبه ۱۰ تیر مدعی شد که آرامش به میدان اصلی خرمشهر بازگشته و خبر کشته‌شدن یک تن در اعتراضات شب گذشته را تکذیب کرد. در ویدئوهای منتشرشده اما صدای رگبار گلوله به وضوح شنیده می‌شود.

شهروندان خوزستان، به ویژه شهرهای آبادان و خرمشهر در چند روز اخیر نسبت به بی‌آبی و شوری آب آشامیدنی اعتراض کرده‌اند. در خرمشهر معترضان نماز جمعه را هفتم تیر بر هم زدند و در برابر مسجد جامع این شهر شعارهای اعتراضی سردادند.

مسئولان شوری آب آشامیدنی را به خاطر کاهش دبی رودخانه کارون و پیشروی آب شور دریا در آن می‌دانند.

معترضان خرمشهری همچنین مدعی هستند که ایران آب به عراق و کویت می‌فروشد و لوله انتقال این آب از روستایی در خرمشهر به نام «المنیخ» می‌گذرد. مقام‌های محلی تکذیب کرده اند. در کانال‌های تلگرامی نزدیک به فعالان عرب ویدئوهایی منتشر شد از هجوم مردم به یک لوله انتقال آب در خرمشهر. سپس فراخوانی نیز برای اعتراض به انتقال آب و شوری آب آشامیدنی منتشر شد.

خط لوله‌ای موسوم به خط لوله «آب غدیر» آب آشامیدنی شهرهای خرمشهر و آبادان را تأمین می‌کند. سال گذشته شاخه اول این خط لوله برای تأمین آب آشامیدنی افتتاح شد. خط لوله غدیر شامگاه سه‌شنبه پنجم تیر در منطقه هویزه شکست و تنها منبع آب آشامیدنی شهرهای خرمشهر و آبادان از بین رفت.

یک کارگر خرمشهری شنبه به خبرگزاری مهر گفته «این اواخر قیمت آب دو برابر شده است، من کارگرم از کجا بیاورم. با آب لوله حتی نمی‌شود دست و صورت را شست». به گفته این کارگر ۴۰ ساله، «آب تصفیه هم این اواخر شور شده بود، نصف خانواده دلپیچه گرفته‌اند».

شوری آب در آبادان حتی برای کار صنعتی هم بیش از حد بود و کارخانه پتروشیمی آبادان نتوانست به کار خودش ادامه دهد.

کیفیت بد آب دیگر مناطق خوزستان را نیز تحت تأثیر قرار داده. دست کم ۱۱۶ ساکن روستاهای دهستان ابوالفارس در شهرستان رامهرمز احتمالاً به علت آلودگی آب مسموم شده‌اند.

علاوه بر بی‌آبی، بیکاری و آلودگی هوا نیز بر شدت اعتراض‌ها افزوده است.

مقام‌های محلی استان خوزستان وعده داده‌اند که تا ۱۵ تیر مشکل آب خرمشهر و آبادان را برطرف کنند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارگر

    تظاهرات مردم بندر ماهشهر در حمايت از قيام مردم خرمشهر ۱۰ تیر ۹۷ ----------------------------- در خرمشهر امشب جو ملتهبی حاکم است. جمعیت در حال شکل گیری برای اعتراض است و موتورهای گارد ویژه به خط شده اند ------------------------- استقرار گسترده نیروهای سرکوب در خرمشهر ▪️منابع محلی می گویند که به منظور جلوگیری از ادامه اعتراضات در خرمشهر در بسیاری از مناطق مرکزی و گلوگاههای شهر نیروهای امنیتی، سپاه، بسیج، انتظامی و ضد شورش مستقر شده و عملا نوعی حکومت نظامی اعلام نشده در خرمشهر برقرار شده است. -------------------- تجمع اعتراضی مردم اهواز فرعی خیابان نادری در حمایت از مردم خرمشهر --------------------------- تجمع مردم اهواز در بازار مرکزی / بازار نادری، در حمایت از مردم خرمشهر و اعتراض به بی آبی ------------------------------ شمار مسموم شدگان آب آلوده رامهرمز به 230 تن رسید.منابع محلی می گویند اغلب مسموم شدگان کودکان هستند. گویادو نَفَر از كودكان در بيمارستان جان خود را از دست دادند --------------- 10تيرماه، تجمع مردم در اعتراض به بى آبى در منطقه #سفحه در مسير جاده اهواز-آبادان

  • آرمان

    کار نیروی های سرکوبگر و جنایتکار حکومت فقیه در این چهل سال همین بوده. نام امنیتی دارند، ولی ضد امنیت هستند. امنیت برای غارتگران سرمایه های مردم. سردسته خود خامنه ای هست.

  • کارگر

    اینجا میدان جنگ با کشوری دیگر نیست اینجا خرمشهر است ::: شهری که بعداز 30سال از جنگ ایران وعراق هنوز ویرانه است شهری که مردمش برای خواستن آب. شیرین,,برای زندگی کردن. به خیابان آمده اند شهری که می خواهد زنده باشد وزندگی کند...شهری که از زندگی دفاع می کند شهری با قصه هایی از محرومیت. ,,از بیکاری وفقر,,از تبعیض وستم وفاقد از یک زندگی انسانی که نیاز هر انسانی است در رنج است واز آن محروم می باشد اینجا خرمشهر. ((ویرانشهر)) است اینجا ایران است که در آن عدالتی. برای مردمش ,وجود ندارد رفاهی برای شهروندانش نیست زندگی امنیت ندارد وبرای کوچکترین نیاز زندگی باید به خیابان آمد آری. آری. اینجا ایران است ✍️محبوبه فرحزادی

  • کارگر

    خرمشهر: گلوله به جای آب… ▪️خصلت انفجاری اعتراضات در خوزستان که عصارۀ تمام محرومیت‌ها و تبعیض‌ها را یکجا باهم دارد، اعتراضات چد ده نفره‌ای را که از سه روز پیش جلوی ادارات آب و فاضلاب و فرمانداری خرمشهر و آبادان شروع شده بود، بدل به اعتراضات خیابانی تهاجمی و همه‌گیر کرد. در چهل سال گذشته خرمشهر زیر آتش هر دو جبهۀ جنگ خارجی و سرکوب شدید داخلی کمر راست نکرده‌است. از فردای انقلاب بعد از کشتار خونینی که ج.ا علیه مخالفینش در سال ۵۸ در این شهر ترتیب داد (چهارشنبۀ سیاه خرمشهر)، خفه کردن صداهای معترض برایش راحت‌تر شد. اما همۀ اینها بدون یک جنگ خانمان‌سوز و طولانی که فرصت نهایی را برای «تصفیه» مخالفین و تثبیت این نظام فراهم کند ممکن نبود ▪️قریب به چهل سال بعد از کشتاری که جمهوری اسلامی در خرمشهر با سرکردگی عناصر فاسدی مثل محمد جهان‌آرا ترتیب داد، اینست تصویر این روزهای خرمشهر: بیکاری و فقر؛ رو آوردن بسیاری از جوانان خرمشهری زیر فشار «بیکاری» و نیافتن مجالی برای «مبارزۀ سیاسی»، به«مواد مخدر» که مثل نقل و نبات ارزان و در دسترس است؛ وضعیت فاجعه‌بار محیطِ زیست؛ تبعیض‌های قرون‌وسطایی علیه اکثریت عرب‌ (که فقط کمترینش بازماندن هزاران کودک عرب از تحصیل به دلیل نداشتن حق آموزش به زبان مادری است)؛ ساختمان‌های نیمه‌خرابه‌ای که بعد از گذشت سه دهه از جنگ همچنان دست نخورده باقی مانده‌اند تا موزۀ «جنگی» برای توریست‌های حکومتی («راهیان نور») باشند. تابلوهای ۱۱۳ وزارت اطلاعات که مثل قارچ یکی در میان در خیابان و بازار و جاده عَلَم شده‌اند و مشوق مردم به جاسوسی علیه یکدیگرند؛ وفور پایگاه‌های بسیج و سپاه (به جای مراکز شغلی) که با سوء‌استفاده از فقر و محرومیت، فقرای ندار را برای سرکوب و جاسوسی علیه هرگونه صدای اعتراضی به کار می‌گیرند. ▪️دیشب حکومت با به آتش کشیدن اماکن عمومی (مثل موزه) خوراک صدا و سیما را برای دامن زدن به تبلیغات «تجزیه‌هراسی» فراهم کرده‌است؛ تابویی که مانع از آن بشود اعتراضات آبی در مناطق محرومی مثل خرمشهر هم صدای رسانه‌ای پیدا کنند!