ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شمار کشته‌های اعتراضات عراق به ۹ تن رسید

اعتراضات در عراق با برگزاری یک تظاهرات بزرگ در پایتخت که شدت گرفت. مأموران امنیتی علیه معترضان به خشونت متوسل شدند.

وزارت بهداشت عراق می‌گوید اعتراضات ضد دولتی در عراق تا کنون دستکم ۹ کشته و ۶۰ زخمی برجا گذاشته است.

تظاهرات جمعه ۲۹ تیر بغداد در اعتراض به بیکاری و نبود خدمات شهری

این تجمعات از حدود دو هفته پیش در اعتراض کمبود آب و برق و مشکل خدمات رسانی در جنوب عراق آغاز شده اما به بغداد، پایتخت هم رسیده است.

روز گذشته جمعه ۲۰ ژوئیه هزاران معترضان در بصره به خیابان آمده بودند. معترضان به طور مسالمت‌آمیز در خارج ساختمان جمع شده بودند.

همزمان در بغداد نیز مجدداً تظاهرکنندگانی که در میدان تحریر جمع شده بودند کوشیدند به منطقه سبز این شهر، یعنی محل استقرار دولت وارد شوند. پلیس و نیروهای امنیتی اما در واکنش با آب فشار قوی و گاز اشک آور و ضرب و شتم تلاش کردند معترضان را متفرق کنند.

بنابر گزارش‌ها شماری نیز در جریان اعتراضات روز گذشته بازداشت شده‌اند.

مقتدی صدر، روحانی پرنفوذ شیعه که اعتراضات اخیر در جنوب عراق را «انقلاب گرسنگان» خوانده بود، اکنون به طور رسمی از این اعتراضات حمایت کرده است.

آیت‌الله علی سیستانی، رهبر شیعیان عراق نیز اعتراضات را بر حق دانسته است.

دولت حیدر عبادی می‌گوید خواسته معترضان مشروع است اما به گفته او «خرابکارهایی» در اعتراضات «منافع حزبی و گروهی» خود را دنبال می‌کنند. حیدر عبادی، نخست وزیر فعلی عراق قصد دارد ریاست دولت بعدی را نیز بر عهده بگیرد.

در مقابل اما مقتدی صدر از تمامی سیاستمداران عراقی خواسته تا زمانی که خواست معترضان برای خدمات‌رسانی بهتر در جنوب عراق تحقق نیافته، مذاکرات برای تشکیل یک دولت ائتلافی جدید را به تعویق بیندازند.

صدر یک‌ماه پیش «به طور ضمنی» نسبت به ایجاد بحران آب و برق از سوی ایران هشدار داده بود. او در بیانیه‌ای رسمی نوشته بود: «من نمی گذارم برخی کشورهای منطقه به خاطر پیروزی من در انتخابات از مردم عراق انتقام بگیرند. مطمئنم که گرفتن آب و برق از مردم باعث نمی‌شود آنها به زانو در بیایند.»

برخی در ایران نیز مقتدی صدر را «پشت پرده» اعتراض‌ها می‌بینند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.