ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

درگیری‌های غزنی: کشته شدن ۱۲۰ غیرنظامی و نیروی دولتی

چهار روز است که درگیری بین نیروهای دولتی و طالبان در غزنی ادامه دارد. مردم یا از این شهر می‌گریزند و یا در زیرزمین‌ها پنهان می‌شوند. سازمان ملل نگران است.

وزارت دفاع افغانستان می‌گوید چهار روز نبرد سنگین بین نیروهای این کشور و طالبان در غزنی، یکی از مهم‌ترین مراکز ولایت‌های افغانستان، به بهای جان حدود ۱۰۰ مأمور پلیس و سرباز، و دست‌کم ۲۰ غیرنظامی تمام شده است. حدود دو برابر شمار نیروهای دولتی، از افراد طالبان کشته شده‌اند. مردم یا می‌گریزند یا پنهان می‌شوند و بیمارستان اصلی شهر امکانات محدودی دارد. سازمان ملل نسبت به وضعیت انسانی در این منطقه ابراز نگرانی کرده است.

نیروهای دولتی افغانستان در غزنی

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، طارق شاه ‌بهرامی، وزیر دفاع افغانستان دوشنبه ۱۳ اوت / ۲۲ مرداد گفت: «حدود ۱۰۰ عضو نیروهای امنیتی و همچنین ۲۰ تا ۳۰ نفر از غیرنظامیان در این نبردها جان خود را از دست داده‌اند.»

شاه بهرامی افزود که در مقابل، ۱۹۴ نفر از افراد طالبان کشته و ۱۴۷ نفر دیگر از آن‌ها زخمی شده‌اند.

حملات گسترده طالبان به مراکز دولتی و امنیتی شهر غزنی در مرکز افغانستان، ساعت دو بامداد جمعه ۱۰ اوت / ۱۹ مرداد آغاز شد.

این حملات، پس از آتش‌بس سه‌روزه ناگهانی و بی‌سابقه به مناسبت عید فطر بین طالبان و دولت مرکزی، و آغاز گفت‌وگوهای واشنگتن با این گروه جهادی تندرو، صورت گرفت، آتش‌بسی که امیدها به احیای مذاکرات صلح را زنده کرده بود.

در چهارمین روز نبردها، دولت افغانستان اعلام کرده که کنترل ساختمان‌های اصلی دولتی در غزنی را حفظ کرده اما ساکنان شهر می‌گویند افراد طالبان همچنان در خیابان‌های شهر می‌گردند.

به‌گفته وزیر دفاع افغانستان تنها در روز دوشنبه ۹ حمله هوایی در این منطقه صورت گرفته که در جریان آن حدود ۹۵ نفر از افراد طالبان کشته شدند.

طارق شاه ‌بهرامی با دادن وعده «تغییرات قابل توجه در ۲۴ ساعت آینده»، افزود: «عملیات پاکسازی شهر در چهار مسیر آغاز شده است.»

دفتر ریاست جمهوری پیش از این از تقویت «هر چه سریع‌تر» نیروهای دولتی در غزنی خبر داده بود.

در بیشتر مناطق غزنی شبکه ارتباطات تلفنی قطع شده و بررسی درستی خبرهای منتشرشده دشوار است.

خبرگزاری فرانسه نوشته است که شامگاه روز گذشته، یکشنبه ۱۲ اوت / ۲۱ مرداد افراد طالبان در غزنی خانه به خانه می‌رفتند و خواستار آب، چای یا چرخ برای حمل زخمی‌های خود می‌شدند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در صفحه توئیتر خبرهای منتشرشده توسط مقامات افغانستان را «بی‌اساس» خوانده و گفته است: «مذاکرات برای تسلیم [نیروهای افغانستان] ادامه دارد.»

برخی دیگر از ساکنان غزنی گفته‌اند که شامگاه یکشنبه برق همچنان قطع بود و مواد غذایی به‌ندرت به‌دست می‌آمد. به‌گفته آن‌ها اجساد طالبان و سربازان در خیابان‌ها دیده می‌شدند و ساختمان‌های دولتی توسط طالبان به آتش کشیده شدند.

فرار مردم

فائزه فائز از ساکنان غزنی که شامگاه یکشنبه خود را به کابل رسانده به خبرنگاران گفت: «نبردهای خیابانی همچنان ادامه دارد، همه به‌دنبال راه فراری از شهر هستند و اغلب مردم در زیرزمین‌ها پنهان می‌شوند.»

سازمان ملل متحد نگرانی خود را نسبت به بدتر شدن شرایط زندگی در غزنی ابراز کرده و از هر دو طرف خواسته است تا به حقوق غیرنظامیان گرفتار در جنگ احترام بگذارند.

دفتر هماهنگی اقدامات بشردوستانه سازمان ملل گفته است: «دارو در بیمارستان اصلی دچار کمبود است و مردم نمی‌توانند قربانیان را در امنیت برای درمان به این بیمارستان منتقل کنند.»

محمدعارف عمری، پزشک بیمارستان اصلی غزنی می‌گوید از آغاز درگیری‌ها ۱۶۶ نفر از مجروحان، از جمله زنان و کودکان مداوا شده‌اند اما بیمارستان با کمبود پرسنل درمانی مواجه است. تقریباً همه زخمی‌شدگان یا با گلوله و یا مواد منفجره مجروح شده‌اند.

در بیمارستان بسیاری از اجساد یا در تابوت‌های چوبی و یا بر کف زمین قرار می‌گیرند.

صلیب سرخ جهانی گفته است که در بیمارستان هر چه بر شمار زخمی‌های رسیده افزوده می‌شود به همان میزان نیز دارو و  وسایل درمان کم می‌شود و بیمارستان از اجساد پُر شده است.

صلیب سرخ جهانی ۲۰۰ لیتر بنزین برای ژنراتور برق بیمارستان و همچنین دارو برای مداوای ۱۰۰ نفر فرستاده است.

غزنی در مسیر شاهراه اصلی کابل به قندهار قرار دارد و پایتخت افغانستان را به ولایت‌های جنوبی کشور که بخش بزرگی از آن‌ها در دست طالبان است، وصل می‌کند.

امروز (دوشنبه) خبرهایی مبنی بر مسدود شدن این جاده اصلی توسط طالبان منتشر شد اما درستی آن تأیید نشده است.

سخنگوی نیروهای آمریکایی در افغانستان این خبرها را تکذیب کرده و می‌گوید نیروهای دولتی برای حفظ امنیت «کنترل نقاط کلیدی را در دست دارند». به‌گفته او «شهر غزنی همچنان در کنترل دولت افغانستان است و نیروهای پراکنده طالبان که در شهر هستند تهدیدی محسوب نمی‌شوند».

رسانه‌های محلی به‌نقل از یک مقام وزارت دفاع که نامش منتشر نشده از ناپدید شدن حدود ۱۰۰ تن از اعضای نیروهای ویژه افغانستان که به غزنی اعزام شده بودند، خبر داده‌اند.

در ماه‌های اخیر طالبان تقریباً هر روز در نقطه‌ای از خاک افغانستان دست به حمله زده‌اند اما قادر به تصرف و حفظ مناطق شهری در دست خود نیستند.

پیمان آتلانتیک شمالی (نانو) و آمریکا عملیات نظامی خود در افغانستان را در پایان سال ۲۰۱۴ متوقف کردند اما از آن زمان تاکنون چندین بار به نیروهای افغانستان در مبارزه با طالبان کمک کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    ملا عبدالغفار طوفان یکی از فرماندهان ارشد طالبان در ولایت بادغیس در غرب افغانستان به تازگی گفت، کشورهای ایران، روسیه و چین افرادش را حمایت مالی و نظامی می‌کردند. به گزارش منابع خبری افغانستان؛ ملا عبدالغفار طوفان با 50 تن از افرادش روز شنبه 11 اوت 2018 در ولایت بادغیس افغانستان به روند صلح پیوستند. این فرمانده ارشد طالبان گفته است: «ایران، روسیه و چین این سه کشور به ما کمک می‌فرستند و از داخل هر ولایت هم مثل این سه کشوری که نام گرفتم همین قسم فیودال‌های است که برای طالبان مرمی، مهمات کمک می‌کنند و همین است که می‌گویند افغانستان جور نمی‌شود».