ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا و هند با بستن قرارداد نظامی به هم نزدیک‌تر شدند

آمریکا و هند در حال مذاکره برای قطع واردات نفت ایران به هند هستند، دو کشور همزمان قراردادی درباره ارتباطات امنیتی - نظامی امضا کردند.

هند و آمریکا پنج‌شنبه ۶ سپتامبر / ۱۵ شهریور توافق‌نامه‌ای درباره امنیت و ارتباطات نظامی امضا کردند. اکنون آمریکا می‌تواند تجهیزات پیشرفته نظامی در اختیار هند قرار دهد. این قرارداد در حالی بین دو کشور بسته شد که آمریکا با هند درباره توقف واردات نفت خام از ایران وارد گفت و گو شده است.

جیمز متیس، وزیر دفاع و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در کنار سوشما سوآراج، وزیر امور خارجه و نیرمالا سیتارامان، وزیر دفاع هند

قرارداد نظامی هند و آمریکا پس از آن امضا شد که جیمز متیس، وزیر دفاع و مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با سوشما سوآراج، وزیر امور خارجه و نیرمالا سیتارامان، وزیر دفاع هند دیدار کردند.

امضای این توافق‌نامه سال‌ها به‌دلیل نگرانی هند از گشودن شبکه ارتباطاتی خود به روی ارتش آمریکا متوقف شده بود.

پمپئو این توافق‌نامه را «گامی بزرگ» بین مقامات دو کشور دانست که قبلا گفته بودند قرارداد این امکان را فراهم می‌سازد که تجهیزات پیشرفته نظامی آمریکا مانند هواپیماهای بدون سرنشینِ مسلح در اختیار هند قرار گیرد. دهلی‌نو به دنبال هواپیماهای بدون سرنشین برای نظارت بر اقیانوس هند است که در آن چین، متحد نزدیک پاکستان، در سال‌های اخیر به طور مرتب از این هواپیماها استفاده کرده است.

دولت هند همچنین اعلام کرد که این کشور و آمریکا توافق کرده‌اند که یک خط تلفنی میان وزیران خارجه دو کشور ایجاد شود و مانورهای نظامی مشترک، ارتش، نیروی هوایی و نیروی دریایی در سال ۲۰۱۹ در سواحل شرقی هند برگزار شود.

آمریکا در سال‌های اخیر به هند نزدیکتر شده تا مانع از گسترش نفوذ چین در منطقه شود. ایالات متحده به‌ دومین تأمین‌کننده تسلیحات هند تبدیل شده و در دهه گذشته مبادلات نظامی معادل ۱۵ میلیارد دلار با هند داشته است.

این توافق‌نامه همچنین می‌تواند احتمال تحریم هند از سوی آمریکا به‌دلیل خرید سامانه دفاع موشکی «اس ۴۰۰» از روسیه را کاهش دهد.

آمریکا تحریم‌های گسترده‌ای را علیه روسیه اعمال کرده که براساس آن هر کشوری که در بخش‌های دفاعی و اطلاعاتی با روسیه مبادلاتی انجام دهد، می‌تواند با تحریم‌های ثانوی آمریکا مواجه شود.

در مذاکرات روز پنج‌شنبه خرید سامانه موشکی «اس ۴۰۰» توسط هند مورد بحث قرار نگرفت و بعد پمپئو اعلام کرد که آمریکا قصد ندارد هند را به‌دلیل این خرید این سامانه مورد مجازات قرار دهد.

آمریکا همچنین به هند فشار وارد می‌کند تا واردات نفت خود از ایران را متوقف کند.

وزیر خارجه آمریکا در دهلی نو در جمع خبرنگاران گفت: کمی طول می‌کشد تا برخی از خریداران نفت ایران بتوانند واردات نفتی خود از این کشور را قطع کنند.»

پمپئو در ادامه افزود: « ما استثناها را در موارد ضروری در نظر می‌گیریم، اما انتظار داریم که خرید نفت از ایران به صفر برسد، در غیر این صورت مجازات تحریم‌ها شامل حال آنها خواهد شد. بنابراین ما با هند همکاری خواهیم کرد، ما متعهد شده‌ایم که این کار را بکنیم.»

پمپئو همچنین از آمادگی ایالات متحده برای جایگزین کردن نفت ایران با نفت خود خبر داد.

آمریکا ۱۸ اردیبهشت / ۲۱ آوریل سال جاری از توافق هسته‌ای (برجام) خارج شد و سپس دور اول تحریم‌های خود علیه جمهوری اسلامی را از ۱۵ مرداد / ۶ اوت آغاز کرد. ایالات متحده قصد دارد تا ۱۴ آبان / ۵ نوامبر که تحریم‌های نفتی ایران آغاز می‌شود صادرات نفتی ایران را به صفر برساند.

دوشنبه گذشته رویترز گزارش داده بود که هند به پالایشگاه‌های این کشور اجازه داده که از نفت ایران استفاده کنند. بر اساس توافق بین جمهوری اسلامی و هند، ایران انتقال رایگان نفت با نفت‌کش‌هایش به هند و بیمه این نفت‌کش‌ها را به عهده گرفته است.

امروز (پنج‌شنبه) یک مقام  وزارت خارجه آمریکا از آغاز مذاکرات فشرده‌ بین مقامات آمریکایی و هند درباره توقف واردات نفت خام از ایران خبر داد و گفت: «ما نه فقط از هند، بلکه از همه شرکایمان خواسته‌ایم که واردات نفت از ایران را به صفر برسانند. یقیناً این موضوع بخشی از گفت‌وگوهای فی‌مابین با هند خواهد بود.»

قرار بود مقامات امنیتی و مقامات وزارت خارجه دو کشور این مذاکرات را امروز ادامه دهند.

این مقام وزارت خارجه آمریکا افزوده بود: «گفت‌وگوهای مفصلی با ذکر جزئیات بین آمریکا و هند آغاز شده. بحث بر سر مشکلات فنی توقف خرید نفت خام از ایران است. به این گفت‌وگوها [تا حصول توافق] ادامه می‌دهیم.»

پالایشگاه‌های نفتی دولتی هند  در ماه ژوئیه رکورد واردات نفت را با ۷۶۸ هزار بشکه در روز را شکستند و در نظر دارند که امسال و سال آینده میزان واردات نفت از ایران را دو برابر کنند.

منابع صنعتی هند در تیرماه سال جاری گفته بودند وزیر نفت این کشور به پالایشگاه‌های هند ابلاغ کرده که از ماه نوامبر سال جاری خود را برای کاهش چشمگیر نفت از ایران و حتی قطع معاملات نفتی با جمهوری اسلامی آماده کنند.

صادرات نفت و میعانات گازی ایران در ماه اوت برای اولین بار از ماه آوریل ۲۰۱۷ تاکنون به زیر ۷۰ میلیون بشکه رسید.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.