ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دولت ترامپ دادگاه لاهه را تهدید به تحریم کرد

جان بولتون می‌خواهد در یک سخنرانی اعلام کند که آمریکا از هر وسیله‌ای برای محافظت از شهروندان و متحدان خود در برابر «دادرسی ناعادلانه» دیوان کیفری بین‌المللی لاهه استفاده خواهد کرد.

دیوان کیفری بین‌المللی لاهه می‌خواهد به پرونده‌ای در رابطه با جنایات جنگی در افغانستان توسط آمریکا رسیدگی کند. آمریکا روز دوشنبه موضعی تهاجمی علیه این دادگاه بین‌المللی خواهد گرفت و قضات آن را به تحریم تهدید خواهد کرد.

دیوان کیفری بین‌المللی لاهه

جان بولتون، مشاور امنیتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ظهر دوشنبه ۱۰ سپتامبر / ۱۹ شهریور در جریان سخنرانی خود در «انجمن فدرالیست»، یک گروه محافظه‌کار در واشنگتن، این مسائل را بیان خواهد کرد. این نخستین سخنرانی مهم بولتون پس از پیوستن به کاخ سفید است.

رویترز که نسخه‌ای از سخنرانی بولتون را به‌دست آورده بخشی از آن را چنین منتشر کرده است: «ایالات متحده از هر وسیله‌ای برای محافظت از شهروندان و متحدان خود از دادرسی ناعادلانه این دادگاه نامشروع استفاده خواهد کرد.»

بولتون همچنین خواهد گفت که دولت آمریکا اعلام خواهد کرد که دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین در واشنگتن را به‌دلیل نگرانی در مورد تلاش‌های فلسطینی‌ها برای ایجاد پرونده‌ای درباره اسرائیل در دادگاه لاهه خواهد بست.

دفتر سازمان آزادی بخش فلسطین در واشنگتن به درخواست اظهارنظر در این‌باره پاسخی نگفت.

در متن سخنرانی بولتون آمده است که «ایالات متحده آمریکا همواره در کنار دوست و متحد خود اسرائیل خواهد ماند.»

در این متن همچنین گفته شده که اگر دیوان کیفری بین‌المللی لاهه بخواهد پرونده‌ای درباره جنایات جنگی منتسب به نیروهای نظامی آمریکا و کارشناسان اطلاعاتی در طول جنگ افغانستان بگشاید با آن مقابله خواهد کرد.

اگر چنین دادگاهی به جریان افتد، دولت ترامپ ممنوعیت ورود قضات و دادستان‌های آن را به خاک آمریکا در نظر خواهد گرفت، دارایی‌های آن‌ها را در آمریکا مسدود خواهد کرد و آن‌ها را در آمریکا تحت پیگرد قضائی قرار خواهد داد.

در متن سخنرانی بولتون آمده است: «ما با دیوان کیفری بین‌المللی لاهه همکاری نخواهیم کرد، به آن هیچ کمکی نخواهیم کرد و به آن نخواهیم پیوست. می‌گذاریم تا خود از بین برود. با این اهداف و قصدهایی که دارد این دادگاه برای ما پیش از این مُرده است.»

افزون بر این، آمریکا می‌تواند در مورد توافق‌های دو جانبه با ملزومات بیشتر برای منع کشورها از کشاندن آمریکا به دادگاه لاهه مذاکره کند.

هدف دیوان کیفری بین‌المللی لاهه این است که مجرمان جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل‌کشی را به دست عدالت بسپارد.

آمریکا قرارداد رم را که دیوان کیفری بین‌المللی را در سال ۲۰۰۲ تأسیس کرد نپذیرفت و سپس جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهور وقت این کشور با این دادگاه مخالفت کرد. پس از بوش، باراک اوباما، رئیس‌جمهور بعدی، گام‌هایی برای همکاری با این دادگاه برداشت.

در متن سخنرانی مشاور امنیتی ترامپ آمده است: «ما در نظر داریم اقداماتی را برای محدود کردن‌ قدرت گسترده این دادگاه در شورای امنیت سازمان ملل انجام دهیم ، از جمله این‌که اطمینان حاصل کنیم که دیوان کیفری بین‌المللی در مورد آمریکایی‌ها و متحدانش که قرارداد رم را تصویب نکرده‌اند، اقدامی نخواهد کرد.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • xxx

    عجب الان یه مشت وطن فروش می ریزن اینجا که آمریکا کدخداست هر جوری ما رو بکشه حق داره حتما به صلاحمونه ....

  • بچه مرشد

    شرم اوره وقاحت این جنایتکاران که با بی شرمی اینطور صحبت می کنند

  • روزبه

    یواش یواش این سلاح تحریم هم داره لوث میشه بزودی چیزی یا کسی یا کشوری یا ارگانی نمونده امریکا تحریم نکرده باشه.