ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سفر اردوغان به سوچی برای دیدار با پوتین: آنچه که در تهران نمی‌شد گفت

حضور نظامی دائمی ایران در سوریه، به ویژه در نزدیکی مرز ترکیه یکی از نگرانی‌های رئیس جمهور ترکیه است. بسته پیشنهادی اردوغان اما به صلح نمی‌رسد، جنگ را به تعویق می‌اندازد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه برای گفت‌وگو و رایزنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به سوچی می‌رود. مهم‌ترین هدف اردوغان از این سفر این است که دولت اسد که از حمایت سیاسی و نظامی روسیه برخوردار است، عملیات حمله به ادلب را متوقف کند. حضور نظامی دائمی ایران در سوریه، به ویژه در نزدیکی مرز ترکیه که نیز یکی دیگر از نگرانی‌های اردوغان است که نمی‌توانست در اجلاس سه‌جانبه تهران بیان کند.

رجب طیب اردوغان و ولادیمیر پوتین، روسای جمهور ترکیه و روسیه در سوچی (عکس: آرشیو)

کرملین با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که پوتین و اردوغان در سوچی موضوعاتی مانند همکاری‌های دو جانبه و «سازش» در سوریه را بررسی می‌کنند. مرکز اطلاع‌رسانی دفتر ریاست جمهوری ترکیه نیز اعلام کرده که دو طرف درباره مسائل بین‌المللی و در رأس آن سوریه و همچنین مسائلی مربوط به حوزه انرژی گفت‌وگو می‌کنند.

مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه سه روز قبل در یک نشست خبری مشترک با همتای پاکستانی خود از آمادگی ترکیه برای همکاری با مبارزه با گروه‌های تروریستی در استان ادلب در شمال سوریه برای دستیابی به یک آتش‌بس پایدار خبر داد. چاووش‌اوغلو اعلام کرد که اردوغان و پوتین درباره جزئیات خلع سلاح گروه‌های تروریستی در ادلب گفت‌وگو می‌کند.

اردوغان هفته گذشته در اجلاس تهران با پوتین و روحانی دیدار و گفت‌وگو کرده بود اما موفق نشد با روسیه و ایران به توافق آتش‌بس دست یابد. پوتین اولویت را بر بازسازی سوریه قرار داد.

در استان ادلب بیش از سه میلیون نفر زندگی می‌کنند. یک و نیم میلیون نفر از جمعیت این استان مسلح‌اند و حدود ۱۴ هزار نفر از ستیزه‌جویان تحریر شام، از شاخه‌های القاعده نیز در این منطقه مستقر شده‌اند. خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده که گروه‌های مسلح در یک فراخوان عمومی، ساکنان ادلب، به ویژه جوانان را به مقاومت در برابر اسد فراخوانده‌اند و مواضع خود را برای دفاع از آخرین استان سوریه که تحت کنترل دارند محکم کرده‌اند. این احتمال وجود دارد که یگان‌های مدافع خلق کرد با ارتش سوریه در حمله به ادلب همکاری کنند. اما هنوز توافق روشنی درباره این همکاری شکل نگرفته است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل از ایران، روسیه و ترکیه درخواست کرده که از «حمام خون» در ادلب جلوگیری کنند. آنکارا پیش از نشست سوچی تاکید کرده است: هر گونه حمله به ادلب سوریه به منزله حمله به ترکیه است.

یاسین اوکتای، مشاور رئیس جمهور ترکیه در امور خارجه نیز در گفت‌وگو با رسانه‌های این کشور اظهار کرد: هر گونه حمله نظامی به ادلب به منزله حمله به ترکیه است.

اوکتای گفت‌: ترکیه هرگز در برابر تکرار کشتار حلب در ادلب نظاره‌گر نخواهد بود.

در این میان آنکارا نیروهای خود را به مرزهایش با سوریه رسانده و این نیروها در استان مرزی کیلیس مستقر شده‌اند.

شنبه گذشته اسرائیل فرودگاه دمشق را هدف حملات هوایی قرار داد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرد که این کشور بیش از هر زمان دیگری برای رعایت خطوط قرمز مورد نظرش مصمم است.

خلع سلاح گروه‌‌های تروریستی مسلح در ادلب و بازگشت این نیروها به کشورهایشان و خروج امن گروه‌های مخالف اسد از ادلب به منطقه‌ای حائل در حومه ادلب برای مقابله با یگان‌های مدافع خلق کرد، همزمان با تضمین امنیت پایگاه نظامی روسیه در حمیمیم و لاذقیه، بسته از پیشنهادهای ترکیه به روسیه است.گفته می‌شود که این پیشنهادها فقط حمله نظامی اسد را به تعویق می‌اندازد. جمعه هفته گذشته هزاران نفر از اهالی ادلب علیه بشار اسد تظاهرات اعتراضی برپا کردند و خواهان تغییر حکومت اسد شدند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.