پس از برکناری کریستیان وولف، رئیسجمهور پیشین آلمان در بهمنماه گذشته، یوآخیم گاوک، از فعالان سرشناس حقوق شهروندی در آلمان از سوی مجمع ملی این کشور بهعنوان رئیسجمهور جدید برگزیده شد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، مجمع ملی آلمان امروز یکشنبه ۲۸ اسفندماه (۱۸ مارس) یوآخیم گاوک Joachim Gauck، کشیش و از فعالان حقوق شهروندی در آلمان شرقی سابق را با حداکثر آرا به ریاستجمهوری انتخاب کرد.
یوآخیم گاوک ۷۲ ساله از سوی احزاب سوسیال دمکرات، سبزها، دمکرات مسیحی و دمکراتهای آزاد نامزد احراز مقام ریاستجمهوری بود.
بهآته کلارزفلد Beate Klarsfeld از سوی حزب چپها و اولاف روزه Olaf Rose از طرف حزب دمکرات ملی، رقیبان یوآخیم گاوک بودند.
۱۲۴۰ نفر شامل ۶۲۰ نماینده مجلس و ۶۲۰ نماینده ایالتهای آلمان در مجمع ملی آلمان در این انتخابات رأی دادند که آرای گاوک ۹۹۱ رأی بود.
بهآته کلارزفلد ۱۲۶ رأی آورد و اولاف روزه نامزد دستراستیها تنها سه رأی بهدست آورد. ۱۰۸ تن از نمایندگان نیز رأی ممتنع دادند.
یوآخیم گاوک پس از فروپاشی آلمان شرقی نهادی به نام "اداره گاوک" را بنیاد گذاشت که در آن پروندههای مربوط به فعالیتهای سازمان اطلاعات و امنیت آلمان شرقی (اشتازی) جمعآوری، تنظیم و نگهداری میشوند
وظایف رسمی یوآخیم گاوک بهعنوان یازدهمین رئیسجمهور آلمان در کاخ ریاستجمهوری از فردا آغاز خواهد شد.
یوآخیم گاوک به هیچکدام از حزبهای سیاسی آلمان وابستگی ندارد؛ وی در انتخابات پیشین ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۰ در رقابت با کریستیان وولف Christian Wulff، از سوی حزب سوسیال دمکرات و حزب سبزها نامزد احراز این مقام بود که پس از سه دور رأیگیری با اختلاف آرای کم این مقام را به وولف، نامزد پیشنهادی دمکرات مسیحیها واگذار کرد.
یوآخیم گاوک پس از فروپاشی آلمان شرقی نهادی به نام "اداره گاوک" را بنیاد گذاشت که در آن پروندههای مربوط به فعالیتهای سازمان اطلاعات و امنیت آلمان شرقی (اشتازی) جمعآوری، تنظیم و نگهداری میشوند.
وی یکی از چهرههای محبوب آلمان بهشمار میرود که حتا پس از شکست در دور پیشین انتخابات ریاست جمهوری همچنان مورد اعتماد مردم باقی مانده است.
کریستیان وولف، رئیسجمهور پیشین آلمان پس از چند ماه افشاگری رسانهها و احزاب اپوزیسیون در مورد سوء استفادههای مالی سالهای گذشته روز جمعه ۲۸ بهمنماه (۱۷ فوریه) از سمت خود کنارهگیری کرد.
وولف بههنگام استعفا در سخنانی گفت "اعتماد" شهروندان نسبت به وی "خدشهدار" شده است و بههمین خاطر ممکن نیست که بتواند به وظایفش عمل کند.
پیش از کریستیان وولف، هورست کوهلر Horst Koehler رئیسجمهور آلمان بود که وی نیز مجبور به کنارهگیری شد.
کوهلر در پی انتقادهای شدید احزاب اپوزیسیون نسبت به اظهاراتش درباره علت مأموریتهای خارجی ارتش آلمان، بهویژه در مورد افغانستان، در سال ۲۰۱۰ از مقام خود کنارهگیری کرد.
بدین ترتیب در سه سال گذشته مجلس فدرال آلمان سه بار رئیسجمهور تازه برگزیده است در حالی که دوره ریاستجمهوری در آلمان پنج سال است.
کریستیان وولف، رئیسجمهور پیشین آلمان برکنار نشده ، خودش کناره گیری کرده است. اتهامش هم این بود که «پیش از» ریاست جمهوری با کمک دوستی وام گرفت تا خانه ای بخرد، بهره آن وام را کمتر نوشته بودند! همین! نه درامدها و سرمایه های افسانه ای بنیاد ها را بی حسابرسی و بی دلیل داشت و نه ۵/۱۸ میلیارد دلار ارز و طلا داشت از کشور خارج میکرد و نه دریادریا نفت را میفروخت و پولش را هرگونه که دلش میحواست برای منافع خود وحکومتش هزینه می کرد و نه شهروندان را برای حفظ خود و حکومتش زندانی و شکنجه میکرد و میکشت و نه سانسور و خفقان ایجاد کرده بود و نه حکومت دائمی و فردی داشت و نه نزدیکانش با تایید او میگفتند مردم حقی ندارند، نه خودش تبلیغات ضد آلمانی میکرد و نه … ! وام کم بهره گرفته بود برای خرید خانه! آن هم پیش از ریاست جمهوریش. خودش هم که دید روزنامه نگاران فهمیدند و سروصدا کردند کنار رفت. در آنجا سانسور و فیلترینگ و شکنجه و زندانی کردن و کشتن روزنامه نگار یا فراری دادن منتقدان در کار نیست. خودش کنار رفت و دلیلش هم این بود که برای این مقام نباید چنین سخنانی باشد! حتا از خود دفاع هم نکرد. با هزینه مردم برای خود و حکومتش تبلیغات و حرافی هم نکرد. حکومت و نظام مقدس نداشت! و مصلحت نظام هم در کار نیست که آدمهایی ، حتا بالاترین مقام از حسابرسی و انتقاد و محاکمه برکنار باشد. قوه قضائی در کنترل روضه خوانان و نوکران رئیس جکومت نیست و … ، درخانه اگر کس است ( که هست ) همین اندازه بس است. تهران ـ بابک
کاربر مهمان / 19 March 2012