ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک هفته مانده به «روز کوروش» ــ نماینده شیراز: شورای امنیت ملی ورود کند

نماینده شیراز در مجلس از شورای عالی امنیت ملی خواسته تا به موضوع برگزاری مراسم «کوروش» ورود کند، چرا که اکنون «همه تلاش‌ها بر این است که چگونه جلوی برگزاری این مراسم گرفته شود.»

در آستانه ۷ آبان (۲۹ اکتبر) که برخی آن را «روز کوروش» نامیده‌اند، بهرام پارسایی، نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی از شورای عالی امنیت ملی خواسته تا به این موضوع  ورود کند.

تجمع مردم در «روز کوروش» ۷ آبان ۱۳۹۵ در پاسارگاد شیراز ـ عکس از آرشیو

بهرام پارسایی درباره نام‌گذاری «روز کوروش» گفته پیگیری‌هایش برای نام‌گذاری این روز به نتیجه نرسیده است. به گفته این نماینده مجلس شورای اسلامی «این موضوع امنیتی شده است.»

نماینده شیراز انتقاد کرده که «در دنیا مسائل امنیتی را برای کاهش هزینه‌های ناشی از آن، به مسائل فرهنگی و اجتماعی تبدیل می‌کنند. ما کاملاً نقطه عکس آنیم» و ادامه داده «در سال‌های قبل بدون احساس تفاوت قومیتی شاهد حضور مردم در این مجموعه بوده‌ایم.»

او مسئولان را در مواجه با این موضوع به «سوء مدیریت»، «نداشتن برنامه» و «کج سلیقگی» مسئولان متهم کرد.

این نماینده شیراز همچنین از شورای عالی امنیت ملی خواسته تا به این موضوع ورود کند چرا که اکنون «همه تلاش‌ها بر این است که چگونه جلوی برگزاری این مراسم گرفته شود.»

در سال ۱۳۹۵، شمار زیادی از شهروندان ایرانی، در آرامگاه کوروش در شهرستان پاسارگاد استان فارس گردهم آمدند. تصاویر این تجمع بازتاب خبری گسترده‌ای داشت. در این گردهمایی شعارهایی در انتقاد از جمهوری اسلامی سر داده شد. همچنین در جریان مراسم، شعارهای دیگرهراسانه‌ای نیز در تمجید از نژاد آریایی سر داده شد.

به دنبال این تجمع شماری از منتقدان نسبت به رشد و تقویت گرایشات ملی‌گرایانه و افراطی هشدار دادند.

گردهمایی آبان ۱۳۹۵ در میان محافظه‌کاران مذهبی ایران نیز با واکنش منفی مواجه شد. از جمله نوری همدانی از مراجع دینی ــ حکومتی از این مراسم انتقاد کرد.

سرانجام، آبان ماه سال گذشته، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران گفته بود موضوع کوروش، پادشاه سلسله هخامنشی، «بحث ضداسلامی نیست» و حسن روحانی دستور داده تا با یاری وزارت اطلاعات «روز کورش» مدیریت شود.

عبدالرضا رحمانی فضلی گفته بود: «مشکل ما کوروش نیست بلکه معاندینی هستند که به دنبال سوءاستفاده از این روز بودند.»

«روز کوروش»، بنیان‌گذار و نخستین پادشاه هخامنشی، از سوی طرفدارانش ۷ آبان (۲۹ اکتبر) اعلام شده است. این روز سالروز ورود کوروش به بابل است اما به‌عنوان «روز کوروش» در هیچ تقویم رسمی ثبت نشده ‌است. گروهی از مقام‌های حکومتی و دینی ایران برگزاری این روز را مخالف با شعائر اسلامی می‌دانند و هر سال نیروهای امنیتی موانعی بر سر راه شرکت‌کنندگان در مراسم این روز در پاسارگاد، مقبره کورش، ایجاد می‌کنند.

در سال ۱۳۸۷، در دولت نخست محمود احمدی‌نژاد نیز اسفندیار رحیم مشایی، رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفته بود: «در نظر گرفتن روزی به نام کوروش تا کنون در دستور کار ما نبوده اما این موضوع قابل بررسی است که در تقویم ملی روزی به نام کوروش یا تخت جمشید داشته باشیم.»

اکنون با فرارسیدن سالگرد این مراسم، مشخص که نهادهای امنیتی و مقامات جمهوری اسلامی درصددند بار دیگر از تجمع در این پاسارگارد جلوگیری کنند یا چنانچه رحمانی فضلی وعده داده بود این موضوع را مدیریت کنند.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.