ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتراضات کارگران هفت‌تپه و فولاد اهواز- نماینده کارگران: آیا سکوت خیانت نیست؟

خواسته‌ها و شعارها به رغم تهدیدات تغییر نکرده است. گروهی از دانشجویان دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه تهران با کارگران فولاد اهواز اعلام همبستگی کردند.

بیست وچهارمین روز اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه و نوزدهمین روز اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران. با وجود منع برگزاری هرگونه تجمع در شهر شوش، کارگران معترض هفت‌تپه مقابل فرمانداری شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند. اعتراضات کارگران فولاد اهواز هم ادامه یافت. کریم سیاحی، نماینده کارگران فولاد اهواز در سخنانی پربازتاب این پرسش را فریاد زد: آیا سکوت خیانت نیست؟

بیست وچهارمین روز اعتراض کارگران نیشکر هفت‌تپه با وجود منع برگزاری هرگونه تجمع در شهر شوش (عکس: آرشیو)

تجمع اعتراضی کارگران نیشکر هفت‌تپه مقابل فرمانداری شوش

روز گذشته (سه‌شنبه) فرمانده نیروی انتظامی شوش با انتشار بیانیه‌ای هرگونه تجمع در سطح این شهر را ممنوع اعلام کرد. با این‌حال کارگران معترض نیشکر هفت‌تپه برای بیست و چهارمین روز پیاپی مقابل فرمانداری شهر تجمع کردند. «درود بر کارگر، مرگ بر ستمگر» از شعارهای کارگران معترض هفت‌تپه در تجمع چهارشنبه ۷ آذر مقابل فرمانداری شوش بود.

کارگران معترض خواهان آزادی اسماعیل بخشی، نماینده خود هستند که همراه با سپیده قلیان، فعال مدنی از یکشنبه گذشته تاکنون در بازداشت به سر می‌برد. علاوه بر این آن‌ها خواهان خلع ید از بخش خصوصی و واگذاری نیشکر هفت‌تپه به دولت یا اداره این مجتمع عظیم با مدیریت شورای کارگری‌اند. دولت روحانی اما با این خواسته‌ها مخالفت کرده است. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری اسلامی، چهارشنبه ۷ آذر در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران اعلام کرد که دولت استاندار و برخی از وزیران ذی‌ربط را مأمور کرده که به حقوق کارگران برسند و کارخانه را به شرایط تولید بازگردانند.

از چهار ماه دستمزد معوقه کارگران هفت‌تپه، فقط دو ماه آن پرداخت شده. قرار است که دستمزد دو ماه باقی‌مانده کارگران در دی سال جاری پرداخت شود. رتبه‌بندی شغلی کارگران و وضع «کارگران اقبالی» (کارگران فصلی) هفت‌تپه نیز همچنان در ابهام قرار دارد.

تجمع اعتراضی کارگران فولاد اهواز

فیلم‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بر ادامه اعتراض کارگران مجتمع فولاد اهواز و راهپیمایی و تجمعات آن‌ها در این شهر دلالت دارند. در نوزدهمین روز اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران شعارها تغییر نکرده بود:

  •  «کارگر می‌میرد - ذلت نمی‌پذیرد»
  •  «ما کارگران آهنیم - ریشه ظلمو می‌کنیم»
  • «نه حاکم نه دولت - نیستن به فکر ملت»
  • «نصر من‌الله و فتح قریب - مرگ بر این دولت مردم‌فریب»

کارگران فولاد اهواز خواهان راه‌اندازی خط تولید، ‌بازگرداندن مالکیت این مجتمع از بانک ملی به دولت و پرداخت کامل دستمزدهای معوقه‌شان هستند. بانک ملی ایران اما می‌گوید بنگاه‌داری از وظایفش نیست و بر ضرورت واگذاری این مجتمع صنعتی به بخش خصوصی تأکید می‌کند.

در یکی از ویدیوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، کریم سیاحی، نماینده کارگران فولاد اهواز پرسشی را مطرح می‌کند: آیا سکوت خیانت نیست؟

گروهی از دانشجویان دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه تهران با کارگران فولاد اهواز اعلام همبستگی کردند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اکبر

    حق را باید گرفت هر کسی در هر مقامی با عث ضایع شدن حق و حقوق کارگرانی باشد که با عدم پرداخت باعث ظلم و ستم به خانواده کارگر شود . یا ظالم است و ستمگر // یا خاین است و با این کار به مافیا و دشمنان ایران کمک میکند و اما شاید عده ای بگوید کارگر شکایت کند بنده نظرم این است که این حرف احمقانه ترین سخنان زمان است چون معلوم است که کارگر حقوق نگرفته است و شکایتش به جایی نمیرسد که اعتراض میکند و الا چرا باید در خیابان به دنبال ادعای حقوقش باشد بس اینهمه دادگاهها برای چیست // و اما چرا شکایتش به جایی نمیرسد چون رسیدگی به پرونده زمانبر است و کارگر گرسنه و ندار چگونه میتواند تحمل کند که زن و بچه اش روزهایشان را با گرسنگی و نداری سپری کنند تا وقت رسیدگی به پرونده شکایت برسد /// تمام مدیران و کارخانه دارانی که به هر عللی از پرداخت حقوق کارگرانش سر باز میزنند بزرگترین گناه کبیره دزدی را مرتکب شده اند و حکومتی که دست این دزدان مدرن را قطع نمیکند جای سوال دارد // یا زنگی زنگ یا رومی روم یا ادعای حکومت قرانی نزنید یا اجرای قوانین قران کنید

  • اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

    خبر فوری: اسماعیل بخشی شکنجه و به بیمارستان منتقل شده است! اسماعیل بخشی و سایر نمایندگان کارگری، عزیزترین فرزندان طبقه کارگر هستند و هیچ گونه سرکوب و ارعابی باعث به سکوت کشاندن اعتراض کارگران نخواهد شد بلکه فقط خشم بیشتر کارگران را خواهد افزود. هرگونه فشار و اتهام امنیتی علیه اسماعیل بخشی چیزی جز اقدامات بیشرمانه و سبعانه علیه کارگران هفت تپه نیست و به اسماعیل بخشی و دیگر نمایندگان کارگری هیچ اتهام امنیتی نمی چسبد. اسماعیل، فرزند آگاه و جسور طبقه کارگر و نماینده و صدای دادخواهی کارگران هفت تپه است و کارگران تا آزادی وی دست از تلاش و اعتراض برنخواهند داشت. "اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران" ضمن هشدار شدید به جمهوری اسلامی ایران درباره هرگونه شکنجه و آزار و اذیت اسماعیل بخشی، تلاش می کند با تمام توان در راستای افشا کردن دولت ایران در این مورد از تمامی ظرفیت بین المللی خود و از ظرفیت های تشکلات کارگری جهانی و رسانه های بین المللی، بهره گرفته و دولت ایران را در این مورد تحت فشار قرار دهد. اسماعیل بخشی باید فوری و بدون قید و شرط آزاد گردد! اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران چهارشنبه هفتم آذرماه ۱۳۹۷- ۲۸ نوامبر ۲۰۱۸

  • اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

    خبر فوری: اسماعیل بخشی شکنجه و به بیمارستان منتقل شده است! بر اساس گزارشات واصله ، نیروهای امنیتی پس از بازداشت اسماعیل بخشی وی را مورد ضرب و شتم و شکنجه شدید قرار داده اند که مشخصا از ناحیه سر و صورت ضربات متعددی به وی وارد شده است، به نحوی که صورتش کبود و متورم شده است. مامورین، ضربات شدیدی بر بدن اسماعیل وارد کرده اند و خبر رسیده است که اسماعیل بخشی دچار خونریزی شدید معده شده است به نحوی که نیروهای امنیتی وی را به یکی از بیمارستان های امنیتی منتقل و بستری کرده اند. احتمال میرود اسماعیل بخشی در بیمارستان سپاه در اهواز بستری بوده باشد. از پس از این اتفاق و بعد از بستری شدن، خبری از اسماعیل بخشی در دست نیست و به نظر می رسد دوباره وی را تحت بازجویی و شکنجه قرار داده اند و تا این لحظه از سرنوشت او هیچ اطلاعی در دست نیست. خبر رسیده است که نیروهای امنیتی برای مقابله با اعتراضات کارگران هفت تپه و به منظور ارعاب و سرکوب نمایندگان کارگران، با شکنجه و اذیت روحی و جسمی فراوان تلاش کرده اند تا اتهامات واهی امنیتی که خود برای اسماعیل انتخاب کرده اند را به وی تحمیل کنند که اسماعیل بخشی در مقابل این توطئه و شکنجه امنیتی مقاومت کرده و این موارد را نپذیرفته است و با وجود فشارها و جراحات وارده بر وی، قاطعانه از خواسته های برحق کارگران هفت تپه دفاع کرده است.

  • صدیق

    در ایران ما بدترین شکل از سرمایه‌داری در جریان است. سیستم‌های سرمایه داری در کشورهای مهد سرمایه‌داری معمولاً توسط سندیکاهای کارگری قدرتمند و قوانین بسیار سختگیرانه کار و تأمین اجتماعی قوی، تا حدود قابل قبولی حق و حقوق کارگر را تأمین می‌کنند اما در کشور ما به کارگر حتی قوت لایموت داده نمی‌شود تا کارگر بتواند گذران زندگی کند، صندوق تأمین اجتماعی آن به غارت برده شده، و از کارگر خواسته می‌شود تا سهم اعظم هزینه‌های درمانی را خود تأمین کند، سندیکای کارگری ضعیف است و قادر نیست تا حقوق کارگر را استیفاء کند، همچنین حقوق پایین زیر خط فقر و حقوق های معوق یکساله و عدم پرداخت پاداش و سنوات و اخراجهای بی دلیل و بدون ضابطه و دلایل دیگر باعث شده تا یکی از بدترین و هارترین نوع سرمایه داری در کشورمان شکل بگیرد. موارد فوق را به اقتصاد ورشکسته و رانتی دولت حسن فریدون اضافه کنید، و نقش بیت خامنه‌ای و سپاه را در اختصاص پول مردم به جاه طلبیهای هسته‌ای و شیعه گستری در سراسر دنیا و جنگ در کشورهای سوریه و عراق، و تجهیز گروههای شبهه نظامی حماس و حزب الله بصورت علنی و القاعده و داعش در خفاء و تجهیز تیمهای ترور در سراسر دنیا، پولی برای رژیم باقی نگذارده که خرج کشور کند و شرایط را بالاخص برای قشر کم درآمد کارگران به مرز خفگی کشانده است. لذا مردم باید شرایط کارگران را دریابند و از آنها پشتیبانی کنند. ****سکوت را بشکن هموطن! خامنه‌ای و سپاه باید به رأی و نظر مردم تمکین کنند و شرایط کشور باید عوض شود. در غیر اینصورت آینده روشنی در انتظارمان نخواهد بود.

  • پیامی از یک همکار؛ اعلام خطر به همکاران

    پیامی از یک همکار؛ اعلام خطر به همکاران دوستان و همکاران. این عکس و بنر و پوسترها که برخی از همکاران با خودشان در تجمعات دارند برای چه چیزی است؟ شما فکر میکنید چون جناح روحانی و جهانگیری پشت ماجرای خصوصی سازی هفت تپه هستن پس لابد جناح مقابلشان علیه خصوصی سازی است؟ نه. آنها هم سهم خودشان را در هزاران جای دیگر برداشته اند. هیچ کدام از اینها با خصوصی سازی مخالف نیستند. تنها ما کارگران هستیم که از خصوصی سازی خانه خراب شده ایم. شما خیال میکنید که اگر در دعوای جناحی اینها به آن یکی جناح قسم بخورید و امید ببندید به داد شما میرسند؟!! اصلا اینطور نیست. ما کاری به هیچ کدام از آنها نداریم. ما به خودمان و منافع و خواسته های خودمان کار داریم. من به همکاران پیشنهاد دارم نه شعار مذهبی، نه شعار ضد مذهبی، نه شعار به نفع این جناح و نه شعار به نفع آن جناح. فقط شعار ساده، قانونی و به حق خودمان را بدهیم: لغو خصوصی سازی و بازگرداندن شرکت به بخش دولتی آزادی بی قید و شرط اسماعیل عزیزمان و آزادی آن خواهرمان که برای خاطر حضور در میان کارگران بازداشت شده است. خانم قلیان. اعتصاب، تجمع تا پیروزی نهایی ارسالی.از همکاران باز نشر. چهار شنبه ۷ اذر ۹۷ سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه.

  • سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه.

    یکی از پرسنل .شرکت نیشکر هفت تپه که هم اکنون در بیمارستان بستریه که در بیمارستان شعار نه رستمی نه بیگی شرکت بشه دولتی را فریاد میزند درود به شرف و غیرتت همکار عزیز کارگر زندانی ازاد باید گردد. چهارشنبه? ۷.اذر .۹۷ سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه.

  • سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

    تجمع دانشجویان دانشگاه هنر تهران در همبستگی با کارگران #نیشکر_هفت_تپه و #فولاد_اهواز فرزند کارگرانیم؛ کنارشان می‌مانیم هفت‌تپه خوزستان؛ الگوی زحمتکشان چهارشنبه ۷ آذر ۹۷ باز نشر. سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه