ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کارگران فولاد: حکومت به جای برخورد با دزدها، کارگران را سرکوب می‌کند

کارگران مقابل ساختمان سرپرستی بانک ملی شعار دادند: «ام‌الفساد اهواز/ همینجاست، همینجاست». آنها صدا و سیما را «دروغگو» خواندند.

کارگران گروه صنعتی ملی فولاد اهواز در ادامه اعتراضات خود مقابل ساختمان سرپرستی بانک ملی شعار دادند: «ام‌الفساد اهواز/ همینجاست، همینجاست». آنها صدا و سیما را «دروغگو» خواندند و گفتند تا زمانی که مشکل تولید حل نشود به خیابان خواهند آمد. در تهران هم شماری از فعالان اجتماعی و کارگری در حمایت از خواسته کارگران فولاد اهواز و نیشکر هفت‌تپه مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز، ۲۰ آذر ۱۳۹۷

همزمان با سی‌ و دومین روز اعتراض کارگران گروه صنعتی ملی فولاد اهواز، نیروهای امنیتی میثم‌ آل‌مهدی از کارگران این شرکت را دستگیر و به مکان نامعلوم منتقل کرده بودند. این اقدام مانع ادامه اعتراض کارگران نشد.

کارگران مانند روزهای گذشته خیابان‌های منتهی به بازار نادری و مراکز دولتی را راهپیمایی کردند و مقابل ساختمان سرپرستی شعب بانک ملی استان خوزستان در اهواز تجمع کردند.

آنها که در طول مسیر راهپیمایی شعار دادند: «کارگر زندانی آزاد باید گردد/ دانشجوی زندانی آزاد باید گردد»، در تجمع مقابل ساختمان بانک ملی، این بانک را «ام‌الفساد اهواز» خواندند و فریاد زدند: «مرگ گروه ملی/ به دست بانک ملی و ام‌الفساد اهواز/ همینجاست، همینجاست».

در یک ویدئو منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی هم یکی از کارگران فولاد صدا و سیما را «دروغگو» خواند که تنها خبر و تصاویر مقام‌های دولتی و حکومتی را پخش می‌کند و به دروغ گزارش می‌دهد شمش برای خط تولید فولاد تامین شده است.

او با بیان اینکه که اگر شمش تامین و مشکل کارگران حل شده بود، آنها دیگر در خیابان نبودند، از مسئولان صدا و سیما خواست که برای یکبار هم شده «مشکلات مردم را گزارش کند، صدای مردم باشد و نه مسئولان حکومتی».

  • یک ویدئو از اعتراض کارگران را در زیر ببینید:

یکی دیگر از کارگران هم در اعتراض به برخورد امنیتی با کارگران معترض، گفت: «دزد خانه کارگران را زده، ما به خیابان آمده‌ایم و داد می‌زنیم دزد خانه‌ام را زده، پلیس و مقام‌ها اما به جای برخورد با دزد، با ما برخورد می‌کنند».

رسانه‌های حکومتی ایران طی روزهای گذشته از تامین شمش برای آغاز به کار خط تولید فولاد اهواز خبر داده بودند. کارگران اما این ادعا را تکذیب می‌کنند و خواستار برخورد با دست‌های مافیایی پشت‌پرده مانع تولید در فولاد، خلع ید از بانک ملی به عنوان مالک کارخانه و پرداخت تمامی مطالبات مزدی معوق هستند.

آزادی کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان اعتراضات آبان و آذر بازداشت شدند از دیگر خواسته‌های کارگران فولاد اهواز است.

نیروهای امنیتی ایران اسماعیل بخشی، از نمایندگان کارگری  و علی نجاتی، رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه را در ۲۷ آبان و ۸ آذر دستگیر کردند. به گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، بخشی در زندان شکنجه شده و در ملاقاتی که با خانواده‌اش داشت آثار زخم بر روی گلو و صورت او نمایان بود. مقام‌های قضایی استان خوزستان اما شکنجه بخشی را تکذیب کرده‌اند.

ادامه اعتصاب در نیشکر هفت‌تپه

کارگران نیشکر هفت‌تپه از یکشنبه ۱۸ آذر دور تازه‌ای از اعتصاب در محل کار را آغاز کرده‌اند. آزادی کارگران زندانی و سپده قلیان، فعال اجتماعی که ۲۷ آذر همراه با ۱۸ کارگر نیشکر بازداشت شد و خلع ید از مالک خصوصی خواسته کارگران در دور تازه اعتراضات اعلام شده است.

خبرگزاری دولتی کار ایران، ایلنا، اما «پیگیری وضعیت شغلی» را علت آغاز دور تازه اعتراضات در نیشکر هفت‌تپه گزارش کرد.

برپایه این گزارش ۱۵۰۰ کارگر فصلی و قراردادی صبح سه‌شنبه ۲۰ آذر با تجمع مقابل ساختمان اداری مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه خواستار تعیین وضعیت شغلی و پرداخت مطالبات مزدی معوق خود شدند.

کارگران نیشکر هفت‌تپه در اعتراضات پیشین خود خواستار تبدیل قراردادهای موقت به قرارداد رسمی شدند. شمار کارگران قراردادی و روزمزد این کارخانه ۲۵۰۰ تن گزارش شده است.

مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه بزرگترین تولید کننده شکر در ایران به شمار می‌رود که سال ۱۳۹۴  با ارزشی کمتر از قیمت واقعی به دو شرکت «آریاک» و «زئوس» واگذار شد.

از زمان واگذاری این مجتمع تا به حال کارگران بیش از ۳۰۰ مرتبه اقدام به تجمع و اعتصاب کرده و خواستار خلع ید از بخش خصوصی شده‌اند. رئیس سازمان خصوصی‌سازی و استاندار خوزستان اما خلع ید از مالک خصوصی این شرکت که به اختلاس و تخلف ارزی محکوم شده، را غیرممکن و خلاف سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی که بر خصوصی‌سازی تاکید دارد، دانسته‌اند.

تجمع فعالان کارگری مقابل مجلس شورای اسلامی

همزمان با ادامه اعتراضات کارگران در اهواز و شوش، شماری از فعالان کارگری در تهران به نشانه همبستگی با کارگران معترض مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

آنها بنرهایی در دست داشتند که بر آن نوشته شده بود: «کارگران بیدارند، از استثمار بیزارند» و « کارگر زندانی آزاد باید گردد».

پروین محمدی از فعالان حقوق کارگر در ایران در جمع معترضان خواسته کارگران نیشکر و فولاد را «حداقلی» دانست که با سرکوب و برخورد امنیتی پاسخ گرفته است.

پیشتر نیز دانشجویان در چندین دانشگاه مراسم روز دانشجو را به فرصتی برای اعلام همبستگی با کارگران معترض تبدیل کردند. دانشجویان در تهران، تبریز، اهواز، کرمانشاه و چند شهر دیگر خواستار آزادی فوری کارگران زندانی شدند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.