#اعتراضات: کارگران فولاد اهواز ضربالاجل تعیین کردند
میثم آلمهدی کارگر فولاد اهواز یکروز پس از بازداشت و اسماعیل بخشی پس از ۲۵ روز، به صورت موقت آزاد شدند. کارگران برای حل مشکل تولید مهلت تعیین کردند.

تصویری از ورود کارگران فولاد بازار اهواز -۱۴ آذر ۱۳۹۷
کارگران تا شنبه ۲۴ آذر به مسئولان استان خوزستان برای رفع مشکل تولید در گروه صنعتی ملی فولاد اهواز فرصت دادند. میثم آلمهدی کارگر این کارخانه که یک روز قبل بازداشت شده بود، آزاد شد.

کارگران گروه صنعتی ملی فولاد اهواز چهارشنبه ۲۱ آذر برای سی و یکمین روز پیاپی به اعتراض ادامه دادند. آنها همانند روزهای گذشته ابتدا در خیابانهای منتهی به بازار نادری اهواز راهپیمایی و سپس مقابل دفتر نماینده رهبر جمهوری اسلامی در اهواز تجمع کردند.
کارگران معترض که همانند روزهای گذشته شعار دادند: «کشور ما دزدخونهس/ توی جهان نمونهس و هیهات منالذله»، مقابل مسجد جزایری در نزدیکی محل سکونت نماینده ولی فقیه در استان خوزستان ایستادند.
طارق خلفی یکی از کارگران فولاد مقابل مسجد جزایری با انتفاد از عملکرد مسئولان دولتی و رسانهها که به گفته او «واقعیت را وارونه جلوه میدهند»، خواستار تامین تمامی بودجه مربوط به گروه ملی فولاد به این واحد تولیدی شد. او گفت که اگر تمامی بودجه به فولاد اختصاص نیابد، کارگران از شنبه (۲۴ آذر) با تمام قوا در داخل و بیرون استان خوزستان برای مطالبه حق خود اقدام خواهند کرد.
یکی از کارگران معترض با اشاره به تامین شمش برای راهاندازی بخشی از خط تولید کارخانه، گفت که این اقدام در پی فشار کارگران صورت گرفته، لازم است اما کافی نیست.
کارگران فولاد اهواز سهشنبه ۲۰ آذر هم در نامهای که کانال تلگرامی کارگران این کارخانه منتشر کرد، تامین شمش برای خط دو تولید را «حرکت مثبت اما ناکافی» دانسته و خواستار تامین شمش برای خط تولید واحد «کوثر» در مجتمع گروه صنعتی ملی فولاد اهواز شدند.
کارگران معترض در این نامه با بیان اینکه «هیچ تضمینی برای ورود مستمر شمش وجود ندارد»، نوشته بودند: «احتمال دارد این اقدام – تامین شمش برای خط تولید ۲- تنها جهت خرید زمان و مقطعی باشد».
این کارگر همچنین بازگرداندن مالکیت کارخانه فولاد اکسین که به تازگی به فولاد سپاهان واگذار شده بود را هم «نتیجه مقاومت و اتحاد کارگران» دانست و گفت که اعتراضات تا تامین خواستههای کارگران ادامه خواهد یافت.
یک ویدئو از اعتراض کارگران فولاد را در ادمه ببینید:
[video width="520" height="320" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/12/FuladAhwaz-21-9.mp4"][/video]
کانالهای تلگرامی نزدیک به فعالان کارگری در ایران پیشتر اسناد واگذاری سهام فولاد اکسین به فولاد مبارکه را منتشر کرده بودند. این واگذاری با اعتراض نمایندگان اهواز و کارگران فولاد روبرو شد.
به گفته کارگران، پس از اعتراضهای صورت گرفته، استاندار اعلام کرد که این معامله باطل شده است.
کریم سیاحی یکی دیگر از کارگران هم استاندار خوزستان را خطاب قرار داد، او را «بیعرضه» خواند و گفت که اگر مشکلات کارخانه فولاد تا شنبه (۲۴ آذر) حل نشود، کارگران ستونهای اهواز را به لرزه در میآورند.
سخنان کریم سیاحی در جمع کارگران معترض را ببینید:
[video width="520" height="320" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/12/fulad-21-9.mp4"][/video]
کارگران فولاد اهواز در سخنانی که ویدئو کوتاهی از آن در شبکههای اجتماعی منتشر شده، بار دیگر بانک ملی را هم خطاب قرار دادند و از مسئولان این بانک دولتی خواستند که برای تامین نقدینگی، خرید مواد اولیه و پرداخت مطالبات مزدی معوق کارگران اقدام فوری کند.
یکی از کارگران گفت که اگر بانک ملی توان تامین بودجه را ندارد، پس بهتر که سریعتر کارخانه را به دولت بازگرداند.
گروه صنعتی ملی فولاد اهواز از مجموعه شرکتهای گروه امیرمنصور آریا (مهآفرید خسروی) بود که پس از اعدام او به اتهام اختلاس در دورههای زمانی مختلف به قوه قضائیه، بانک ملی، بخش خصوصی و دوباره بانک ملی واگذار شده است.
شمار کارگران این واحد تولیدی ۳ هزار و ۵۰۰ تن گزارش شده که حداقل چهار ماه دستمزد معوق طلب دارند.
کارگران فولاد که از نیمه دوم آبان دور تازهای از اعتراضات خود را آغاز کردند، علاوه بر مطالبات مزدی معوق، خواستار قطع دستهای مافیایی پشتپرده مانع تولید در کارخانه و همچنین خلع ید از بانک ملی هستند.
برخورد امنیتی با کارگران معترض
در جریان دور تازه اعتراضات کارگران فولاد، ۱۰ کارگر به مراجع امنیتی احضار و تهدید به برخورد قضایی شدند. میثم آلمهدی نیز سهشنبه ۲۰ آذر با هجوم نیروهای امنیتی دستگیر و صبح چهارشنبه ۲۱ آذر به صورت موقت آزاد شد.
پیشتر نیز ماموران امنیتی ۲۲ تن از کارگران فولاد اهواز را دستگیر و برای آنان پرونده قضایی تشکیل دادند. دادگاه رسیدگی به جرایم این کارگران هنوز تشکیل نشده اما دستگاه قضایی آنان را به «اخلال در نظم عمومی» متهم کرده است.

برخورد امنیتی با کارگران طی ماههای گذشته همزمان با گسترش اعتراضات کارگری در شهرهای مختلف افزایش یافته است.
در جریان این برخوردها ۱۵ کارگر پتروشیمی ایلام به دلیل شرکت در اعتراضات اردیبهشت و خرداد امسال در مجموع به ۹ سال زندان و ۱۱۰۰ ضربه شلاق محکوم شدند.
علی نجاتی عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه نیز که هشتم آذر بازداشت شد، همچنان در زندان نگهداری میشود. وکیل مدافع نجاتی گفته که دستگاه قضایی پرونده جدیدی برای موکلش ساخته است.
اسماعیل بخشی کارگر نیشکر هفتتپه که ۲۷ آبان همراه با ۱۷ کارگر دیگر دستگیر شد، صبح امروز به قید وثیقه و به صورت موقت آزاد شد. اتهام بخشی نیز «ایجاد تشکل برای اقدام علیه امنیت ملی» اعلام شده است. ۱۷ کارگر دیگر نیشکر هفتتپه یک روز پس از بازداشت آزاد شدند.
سپیده قلیان فعال مدنی در استان خوزستان که همراه با کارگران نیشکر دستگیر شد، همچنان در زندان نگهداری میشود. علاوه بر او، عسل محمدی، عضو هیئت تحریریه نشریه الکترونیکی گام که به صورت ویژه اخبار کارگران را پوشش میداد، بازداشت شده است.
نیروهای امنیتی روز طی دو روز گذشته حسن سعیدی و رضا شهابی دو عضو سندیکای کارگران اتوبوسرانی شرکت واحد تهران را همراه با رهام یگانه، امیرعباس آزرموند و کیوان مهتدی بازداشت و پس از مدت کوتاهی آزاد کردند اما اصغر فیروزی از موسسین کانون مدافع حقوق کارگر که ۱۴ آذر بازداشت شد،همچنان در زندان نگهداری میشود.
در همین زمینه:
نظرها
نظری وجود ندارد.