توصیه برخی از فرماندهان ارتش آمریکا: کردها مسلح بمانند
برخی فرماندهان ارتش آمریکا خروج کشورشان از سوریه را خیانت به «ی پ گ» میدانند. آنها توصیه میکنند که آمریکا به کردها اجازه دهد اسلحههای خود را نگه دارند.

یگانهای مدافع خلق در عفرین
فرماندهان آمریکایی توصیه میکنند که کردهای سوریه اجازه نگهداشتن اسلحههای خود را داشته باشند. کردهای شمال سوریه در جنگ با دولت اسلامی «داعش» این اسلحهها را از ایالات متحده دریافت کردند. ترکیه متحد آمریکا در ناتو از این اقدام احتمالی خشمگین خواهد شد.

خبرگزاری «رویترز» در گزارشی اختصاصی نوشت که چهار مقام دولتی ایالات متحده از توصیه فرماندهان ارتش برای واگذاری اسلحهها به نیروهای کرد خبر دادند. سه تن از آنها که ترجیح میدادند نامشان ذکر نشود گفته اند توصیه فرماندهان نظامی بخشی از بحثهای حول پیشنویس طرح ارتش آمریکا است. هنوز مشخص نیست که پنتاگون در نهایت چه توصیهای به کاخ سفید خواهد کرد.
مقامات گفته اند که این بحثها هنوز در مراحل ابتدایی هستند و هیچ تصمیمی در این باره گرفته نشده. برنامه ارتش در روزهای آینده به کاخ سفید ارائه خواهد شد و دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در این باره تصمیمگیری نهایی را خواهد کرد.
پنتاگون گفته که نظردادن درباره آیندهی این اسلحهها «نامناسب» و زودهنگام است.
شان روبرتسون، سخنگوی وزارت دفاع، گفت «برنامهریزی ادامه دارد، و تمرکز آن بر اجرایی کردن خروج نیروها به صورت دقیق و حسابشده است، در عین حال که هر اقدام ممکن برای تضمین امنیت سربازان را انجام خواهیم داد»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ دسامبر / ۲۸ آذر از بازگرداندن حدود دو هزار سرباز آمریکایی مستقر در سوریه خبر داد. نیروهای آمریکایی در شمال سوریه از «نیروهای دموکراتیک سوریه» (ق س د) در جنگ با داعش پشتیبانی میکنند و یگانهای مدافع خلق بخش اصلی این نیروها را تشکیل میدهند.
این تصمیم رئیسجمهوری آمریکا با انتقاد گسترده و استعفای جیم ماتیس، وزیر دفاع مواجه شد.
مقامات آمریکایی میگویند که فرماندهان ارتش این اقدام آمریکا را خیانت به یگانهای مدافع خلق (ی پ گ) میدانند.
ترکیه، همسایه شمالی سوریه یکی از مخالفان چنین اقدامی از سوی آمریکا خواهد بود. دولت این کشور ی پ گ را گروهی تروریستی و شاخهای از حزب کارگران کردستان (پ ک ک) میداند. این گروهها در فهرست تروریستی سازمان ملل نیستند.
ترکیه ابتدای سال جاری میلادی با کمک شبهنظامیان سوری تحت حمایتش به عفرین، یکی از کانتونهای خودمختار کردها در شمال سوریه حمله کرد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه چندی پیش گفته بود در حمله به کردها در شرق رود فرات «تعلل نخواهیم کرد»، اما پس از تصمیم ترامپ به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه از تعویق این حمله احتمالی خبر داد. اکنون احتمال حملههای مشابه به منبج و شرق رود فرات بالا گرفته است.
شورشیان سوری تحت حمایت ترکیه از حرکت به سمت خط مقدم منبج خبر دادهاند.
در صورت حمله ترکیه، هزاران نفر از ساکنان غیرنظامی شرق فرات در خطر خشونتهای این جنگ خواهند بود.
در عین حال در روزهای گذشته ارتش سوریه به درخواست یگانهای مدافع خلق پس از چندین سال برای نخستین بار وارد شهر منبج شد و پرچم جمهوری عربی سوریه را در آن برافراشت. این درخواست برای جلوگیری از حمله ترکیه و شبهنظامیان تحت حمایتش انجام شد.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه اما گفته است این فقط یک عملیات روانی از سوی دمشق است.
بازپسگیری اسلحهها مشکل است
یکی از مقامهای آمریکا به رویترز گفته که ایالات متحده به ی پ گ وعده داده که تا پایان جنگ علیه داعش واشنگتن آنها را مسلح نگه خواهد داشت. این مقام دولتی همچنین افزوده که «جنگ هنوز پایان نیافته، نمیتوانیم راحت از آنها بخواهیم که اسلحهها را بازگردانند.»
توصیه فرماندهان ارتش به مقامات ایالات متحده، نه تنها به خاطر خطر داعش، بلکه نظر به مشکلات بازپسگیری اسلحهها نیز هست.
پنتاگون همه اسلحههایی که به ی پ گ داده است را ثبت کرده. اما به گفته مقامات دولتی ایالات متحده، پیدا کردن رد تمامی تجهیزات تقریباً غیرممکن است. یکی از آنها این سوال را مطرح میکند: «چگونه قرار است آنها را پس بگیریم و چه کسی قرار است آنها را پس بگیرد؟»
بحثها حول وانهادن اسلحهها به «ی پ گ»، همزمان با سفر جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ به ترکیه و سپس اسرائیل است. او برای مذاکره با مقامات این دو کشور حول آینده سوریه به منطقه رفته است.
ایالات متحده در بهار ۲۰۱۷ با هدف آزادسازی رقه، پایتخت داعش، اسلحهها و تجهیزات در اختیار نیروهای کرد شمال سوریه قرار داد.
نظرها
نظری وجود ندارد.