هر ۳ ساعت یک بیمار نیازمند پیوند عضو در ایران جان میبازد
رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت گفته میزان پیوند اعضا در ایران رشدی ۶۰ درصدی داشته، اما این رشد هنوز جوابگوی نیاز کشور نیست.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت گفته از سال ۷۹ که قانون پیوند اعضا در مجلس ایران به تصویب رسید تا پایان سال ۱۳۹۶ میزان پیوند اعضا در ایران رشدی ۶۰ درصدی داشته، اما این رشد هنوز جوابگوی نیاز کشور نیست.

مهدی شادنوش به وقوع سالانه ۱۶ هزار حادثه ناشی از تصادفات در کشور اشاره کرده و گفته حدود پنج تا شش هزار نفر از این افراد حادثهدیده، دچار مرگ مغزی میشوند که ۲۵۰۰ تا چهار هزار نفر از آنان قابلیت اهدای عضو دارند.
با این حال تعداد سالانه اهدای عضو در ایران کمتر از ۱۰۰۰ نفر است. در سال ۹۶ تعداد اهدای عضوهای انجام شده در ایران تنها ۹۲۶ نفر بوده است.
شادنوش همچنین گفته ۲۵ هزار نفر در لیست انتظار پیوند اعضا قرار دارند و تنها ۱۵ درصد از این افراد میتوانند عضو دریافت کنند.
هر سه ساعت یک نفر و روزی هفت تا ۱۰ نفر از این تعداد به این دلیل که عضوی برای اهدا نیست، جان خود را از دست میدهند.
به گفته شادنوش، با این روال اهدای عضو در کشور تا سال ۱۴۰۰ درصد افراد در لیست انتظار که میتوان به آنها عضو داد به ۴۵ درصد میرسد اما باید به ۷۵ درصد برسد.
به گفته او، کسب رضایت اهدای عضو از خانواده افراد مرگ مغزی شده در ایران بین شش تا ۹۰ ساعت زمان میبرد؛ درحالیکه این زمان در کشورهای پیشرفته تنها یک تا دو ساعت است.
از سال ۱۳۷۹ تا پایان سال گذشته بیش از ۴۶ هزار و ۷۰۰ پیوند کلیه افراد زنده و افراد مرگ مغزی شده، ۵۵۰۰ پیوند کبد، ۱۰۴۲ پیوند قلب، ۱۵۱ پیوند ریه، ۲۶۳ پیوند لوزالمعده و ۵۲ پیوند روده در ایران انجام شده است.
نظرها
بيژن رحمانيان
خود بخوانيد يکبار ديگر نوشته را ... روزنامه نيستيد که بخواهيد صفحههاتان را پر کنيد.