ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ظریف از مدیران وزارت خارجه خواست از استعفای گروهی خودداری کنند

وزارت خارجه بحران‌زده شده است. روحانی هنوز استعفای ظریف را نپذیرفته و کمیسیون امنیت ملی مجلس هم به موضوع ورود کرده است.

گروهی از دیپلمات‌ها و مدیران وزارت خارجه ایران اعلام کرده‌اند که چنانچه استعفای محمد جواد ظریف قطعی شود، آن‌ها هم استعفا می‌دهند. ظریف از آن‌ها خواست از چنین اقداماتی بپرهیزند.

وزارت خارجه جمهوری اسلامی (عکس: آرشیو)

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) محمد جواد ظریف در واکنش به خبر استعفای دیپلمات‌ها و مدیران وزارت خارجه در حمایت از او با امید پس گرفتن استعفایش گفت:

«امیدوارم استعفای بنده تلنگری برای بازگشت وزارت خارجه به جایگاه قانونی‌اش در روابط خارجی باشد. توصیه بنده به همه برادران و خواهران عزیز در وزارت خارجه و نمایندگی‌ها این است که با کمال صلابت وظایف خود در دفاع از کشور را دنبال کنند و از چنین اقداماتی بشدت پرهیز کنند».

شامگاه دوشنبه ۶ اسفند همزمان با سفر اعلام‌نشده بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه به تهران و دیدار و گفت‌وگو او با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی محمد جواد ظریف با انتشار متنی در اینستاگرام خود نوشت «از ناتوانی برای ادامه خدمت و تمام کاستی‌ها و کوتاهی‌ها در دوران خدمت صمیمانه» پوزش می‌خواهد. این نوشته در رسانه‌های داخلی و در جهان به عنوان استعفای او از وزارت خارجه درک شد. ساعتی بعد ظریف با ارسال پیامی به وب‌سایت «انتخاب» گفت:

«بعد از عکس‌های ملاقات‌های امروز دیگر جواد ظریف به عنوان وزیر خارجه در جهان اعتباری ندارد.»

در عکس‌هایی که از دیدار خامنه‌ای با اسد منتشر شده بود، ظریف غایب بود و به جای او قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس و علی اکبر ولایتی، مشاور خامنه‌ای در امور بین‌الملل حضور داشتند.

یک منبع آگاه به وب‌سایت «انتخاب» گفته است:

«متن منتشره از سوی وزیر امور خارجه متنی غیر رسمی است و به لحاظ قانونی هنوز استعفایی به رئیس جمهور تقدیم نشده است. آنچه در برخی ملاقات‌های دیروز موجب رنجش وزیر خارجه شد، ناشی از نوعی ناهماهنگی‌های اجرایی است.»

عباس موسوی، معاون سخنگوی وزارت خارجه ایران استعفای ظریف را تأیید کرده اما محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری اسلامی، صبح سه‌شنبه اعلام کرد که روحانی هنوز استعفای ظریف را نپذیرفته است.

علی نجفی خوشرودی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در حاشیه جلسه علنی نوبت صبح سه‌شنبه، ۷ اسفند در جمع خبرنگاران اعلام کرد که گروهی از نمایندگان در نامه‌ای به روحانی، از رئیس جمهوری اسلامی خواسته‌اند از پذیرش استعفای محمد جواد ظریف خودداری کند. به گفته مصطفی کواکبیان، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ۱۵۰ تن از نمایندگان نامه حمایت از ظریف را امضا کرده‌اند.

علیرضا رحیمی،  عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاسی خارجی مجلس در گفت‌وگو با ایسنا گفته است که کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ظهر امروز در جلسه فوق‌العاده‌ای استعفای ظریف از وزارت خارجه را به بحث خواهد گذاشت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ali

    متاسفانه دکترای امثال اقای ظریف دکترای دغلبازی است. وگرنه کسی که برای عظما کار میکنه باید بدانه که خامنه ای به اصل تقلید معتقده یعنی تمام روشنفکران وسیاستمداران باید مثل یک میمون از خا منه ای تقلید کنند. در این هفته اقای خامنه ای از بشار اسد به عنوان یک قهرمان یاد کرد. اسد کسی که از سوریه یک کشتارگاه ساخت. نیم میلیون کشته. و اقای ظریف تا حالا از سیاست ولی فقیر واسد حمایت کرده. حالا اگر ظریف با این سیاست دوگانه غیر انسانی و غیراخلاقی موافق نیست بره خارج از کشور وتمام این کارهای غیر انسانی رو افشا کنه.

  • صدیق

    این مسئله برای سایر وزرای مستعفی دولت با درجاتی قابل مشاهده است. اینها نتیجه استبداد دینی ولایت فقیهی است که معرفی کننده آن هزار بار به غلط کردن افتاد (منتظری)، تئوریسین آن (خمینی) باعث مرگ میلیونها ایرانی شد، پسرش دوا خور شد، دوست نزدیکش در استخر خفه شد و هزاران مورد دیگر. این استعفا و دیگر استعفاهای قبلی آقای ظریف خبر از غلط بودن راه و افکار این جماعت می دهد. هر چند بعید می دانم ظریف هنوز اعتقادی به آن افکار پوسیده داشته باشد، اما روزی که با پول مردم ایران به آمریکا رفت و علیه مردم خودش به بهانه اعتقادات مذهبی 50 سال استبداد سیاه را بپا کرد، امروز عملاً مجبور به توقف شد. این جبر طبیعت و قوانین فیزیک طبیعت است که هیچکس را از آن راه فراری نیست. بنای کج بالاخره سقوط خواهد کرد. بن بستی که امروز امثال ظریف در آن گرفتار آمده اند. حتی اگر استعفای ایشان قبول نشود، چیزی عوض نخواهد شد. راه امثال ظریف و دیگرانی که ایران را به ورطه نابودی کشانده اند، غلط بود، و آنها نه با زبان بلکه با کردار خود نشان دادند که اشتباه کردند.

  • صدیق

    نقل از امام دهم خودشان (اگر اشتباه نکنم، هادی) که: "کسی که برای خودش شخصیت قائل نیست، از شر او ایمن نباش." تک تک گماشتگان و سفیه‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی، زمانی که قبول کردند سفیه و صغیر ولی فقیه هستند و نیاز به ولی فقیهی دارند که برایشان تصمیم بگیرد، برای خود شخصیتی قائل نبودند و نیستند، بهمین دلیل است که هیچ یک از آحاد ملت ایران از شرشان ایمن نیستند. (احتمالاً خمینی با فهم درست از این نقل قول، عکس آن را با نظریه ولی فقیه اجرا کرد تا ابتدائاً مقلدانش را و سپس کل آحاد ملت را از شخصیت تهی کرد، و در مرحله بعد بر گرده آنها سوار شد!!) از بحث خارج نشویم، نکته اساسی اما این است که ظریف نباید از دور زده شدن ناراحت شود، چون رهبرش بهتر از او می فهمد. ظریف اگر اعتراضی دارد، پس ولایی نیست و نبوده، و تا امروز خود و دیگران را فریفته است. از سوی دیگر، ظریف درست می گوید: او می گوید که اگر بخواهد، به قول خودش، کارش را درست انجام دهد باید مستقل باشد و توسط بیت دور زده نشود. اما آیا روز اول به این مسائل فکر نکرده بود؟ فکر نکرده بود که او به چشم یک صغیر نگریسته می شود؟ هزاران ایرانی کاردان و متخصص فقط به این دلیل که از روز اول مزخرفات خمینی را قبول نداشتند، یا خانه نشین شدند یا از کشور رفتند. فرق آنها با آقای ظریف در این است که آنها کمکی به ماندگاری جهل و بی شخصیتی نکردند، اما ظریف کرد، و امروز ظریف با تناقضی آشکار در اعتقادات و رفتار 50 سال گذشته خود روبرو است. این مسئله برای سایر وزرای مستعفی دولت با درجاتی قابل مشاهده است.