یک ایرانی و شش عراقی در حمله اسرائیل به حلب کشته شدند
وزیر خارجه اسرائیل حمله به انبارهای مهمات سپاه قدس در حلب را تلویحاً تأیید کرد. ایران همچنان از اعلام تلفات حضور نظامی خود در سوریه خودداری میکند.

اسرائیل مسئولیت بمباران انبارهای مهمات سپاه قدس در حلب را پذیرفت.دیدهبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که در این حمله یک ایرانی و شش نفر از شبهنظامیان شیعه عراقی کشته شدهاند. ایران بهدنبال احداث یک بزرگراه از تهران به دمشق است با این هدف که برای نیروهای سپاه قدس مسیر امن زمینی ایجاد کند.

بهدنبال اعلام خبرگزاری سانا مبنی بر «تجاوز هوایی اسرائیل» و بمباران یک منطقه صنعتی در شمال حلب، ارتش اسرائیل این حمله را تایید کرد.
ارتش سوریه با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که جنگندههای متخاصم به منطقه شیخ نجار در اطراف فرودگاه بینالمللی حلب حمله کرده و اهدافی را در منطقه صنعتی حلب در شمال این شهر بمباران کردهاند. طبق اعلام رسانههای دولتی این جمله تلفات جانی بهدنبال نداشت اما «دیدهبان حقوق بشر سوریه» (مستقر در بریتانیا) میگوید حمله چهارشنبهشب انبارهای مهمات سپاه قدس را هدف قرار داده. در این حمله ۷ نظامی کشته و چندین نفر زخمی شدهاند. بر اساس این گزارش یک نفر از کشتهشدگان ایرانی و شش نفر دیگر از شبهنظامیان عراقی شیعه طرفدار حکومت اسد بودهاند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس ارتش اسرائیل که معمولا در مورد گزارشهای مرتبط با حملات هوایی این کشور در سوریه اظهارنظر نمیکند، مسئولیت حمله اخیر به سپاه قدس در سوریه را به عهده گرفته است. اسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل پنجشنبه ۲۸ مارس/ ۸ فروردین در مصاحبه با رادیو اسرائیل با اشاره به این حمله گفت:
«منابع میگویند این کار اسرائیل است. طبق چیزی که سوریها گفتند و واکنش نشان دادند، این کار اسرائیل است. طبق چیزی که ایرانیها میدانند، این کار اسرائیل است».
اسرائیل ایران را «یک تهدید ملی» میخواند و میگوید حضور ایران را در اطراف مرزهای سرزمینهای اشغالی تحمل نخواهد کرد. ایران متحد دمشق بهشمار میرود و در طول ۸ سال گذشته مستشاران، نیروها و تسلیحات نظامی را برای پشتیبانی از حکومت بشار اسد به سوریه برده است.
در خبر جداگانهای منابع رسمی عراقی اعلام کردهاند که ایران قصد دارد از طریق احداث یک بزرگراه بینالمللی، تهران را از طریق خاک عراق به دمشق متصل کند. به نوشته خبرگزاری های داخلی ساخت این بزرگراه وارد اولین فاز عملیاتی خود شده است و یک هیأت فنی ایرانی برای این منظور به بغداد سفر کردهاند. طبق گزارش این منابع طول مسیر این بزرگراه حدود ۱۲۰۰ کیلومتر است و میتواند در فاز بعدی به خاک لبنان هم متصل شود. آنها میگویند ایران به دنبال مسیری امن است و پیشنهاد کرده جاده از مسیری عبور کند که نیروهای آمریکایی یا ائتلاف در آن حضور نداشته باشند.
اسرائیل اوایل بهمن سال گذشته نیز به مواضع نیروهای سپاه پاسداران در سوریه حمله کرد. دیدهبان حقوق بشر سوریه در آن زمان اعلام کرد که این حملات ۲۱ کشته بر جا گذاشت که ۱۲ نفر از آنها از نیروهای سپاه بودند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل اعلام کرده که این کشور صدها بار اهدافی را در سوریه بمباران و منهدم کرده است. حمله شامگاه گذشته اما نخستین حمله بعد از شناسایی حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان در دولت ترامپ است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.