درخواست سازمان ملل از ژنرال حفتر: «توقف» لشکرکشی به طرابلس
شورای امنیت سازمان ملل از نیروهای تحت امر ژنرال خلیفه حفتر خواسته است پیشروی نظامی به سوی طرابلس را متوقف کنند.

ژنرال خلیفه حفتر؛ فرمانده ارتش خودخوانده آزاد لیبی/ عکس از آرشیو
شورای امنیت سازمان ملل و گروه هفت (G7) از نیروهای وفادار به ژنرال خلیفه حفتر خواستند به پیشروی نظامی به طرابلس پایان دهند. درگیریها در نزدیکی پایتخت لیبی باعث افزایش نگرانیها درباره تشدید خشونت در این کشور آشوبزده شده است.

به گزارش خبرگزاری «الجزیره»، شبهنظامیان وفادار به دولتِ تحت حمایت سازمان ملل در طرابلس، جمعه ۵ آوریل/ ۱۶ فروردین خبر دادند که بیش از ۱۰۰ نظامی ارتش خودخوانده لیبی (ارتش ملی لیبی) را در غرب پایتخت اسیر کردند.
درگیریها جمعه شب تا صبح شنبه در نزدیکی فردوگاه بینالمللی طرابلس در حدود ۳۰ کیلومتری جنوب پایتخت گزارش شده است.
به درخواست بریتانیا، شورای امنیت سازمان ملل بعدازظهر جمعه ۵ آوریل/ ۱۶ فروردین پشت درهای بسته و در یک جلسه فوقالعاده، بحران لیبی و حرکت نیروهای ژنرال خلیفه حفتر برای تصرف طرابلس را بررسی کرد.
شورای امنیت در پایان این جلسه از «نیروهای ارتش ملی» خواست تا پیشرویهای نظامی به پایتخت را «متوقف» کنند. همچنین از همه نیروها خواسته شد تا از درگیری نظامی بپرهیزند.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل که برای برگزاری کنفرانسی با هدف دستیابی به توافق صلح و تعیین تاریخ برگزاری انتخابات آزاد به طرابلس سفر کرده بود، جمعه ۵ آوریل/ ۱۶ فروردین، دیدارهای متعددی با مقامات ارشد لیبی از جمله فائز السراج، نخست وزیر و همینطور شیخ حفتر انجام داد.
قرار بود هیأتی از سازمان ملل در لیبی از ۱۴ تا ۱۶ آوریل کنفرانسی با هدف دستیابی به توافق صلح و تعیین تاریخ برگزاری انتخابات آزاد در این کشور با شرکت نمایندگان گروههای متخاصم در شرف و غرب لیبی برگزار کند.
گوترش در طرابلس بود که حرکت نیروهای حفتر به سمت پایتخت آغاز شد. دبیرکل سازمان ملل در یک نشست خبری در طرابلس اعلام کرد مشکل لیبی راهحل نظامی ندارد.
او در پایان روز و هنگام ترک لیبی در توئیتر خود نوشت:
«لیبی را با قلبی سنگین و عمیقاً نگران ترک میکنم. هنوز امیدوارم برخورد خونین در طرابلس و اطراف آن قابل اجتناب باشد.»
به گزارش الجزیره از سازمان ملل، دیدار گوترش و حفتر خوب پیش نرفته است:
«گزارش شده که حفتر خود را مطمئن و جسور توصیف کرده. از مشخصات این دیدار اصرار حفتر بر عدم عقبنشینی بوده است.»
سازمان دیدهبان حقوق بشر روز شنبه با انتشار بیانیهای از همه نیروها خواست قوانین جنگ را رعایت کنند. در بیانیه این سازمان آمده است:
«نیروهای مسلح وفادار به هر دو طرف، نقض حقوق غیرنظامیان را در کارنامه خود دارند ... مدارک زیادی وجود دارد که نشان میدهد ستیزهجویان به رهبری ژنرال خلیفه حفتر که تحت نام ارتش ملی لیبی شناخته میشوند، حملات به غیرنظامیان، اعدامهای صحرایی جنگجویان اسیر شده و بازداشتهای بیدلیل را در کارنامه خود دارد»
در این بیانیه همچنین آمده است:
«شبهنظامیان نزدیک به دولت وفاق ملی تحت حمایت سازمان ملل و مستقر در غرب لیبی نیز سوءرفتار با غیرنظامیان را در کارنامه خود دارند.»
گروههای مسلح متخاصم شرق و غرب لیبی را تصرف کردهاند و بر سر کنترل میدانهای نفتی در این مناطق با یکدیگر رقابت دارند. شرق کشور در اختیار نیروهای نزدیک به دولت وفاق ملی وابسته به سازمان ملل است. اداره غرب کشور اما در اختیار نیروهای رقیب نزدیک به حفتر است.
تشدید نظامیگری در لیبی تلاشهای چند ساله سازمان ملل برای برقراری ثبات و پایداری را در این کشور زیر سوال برده است.

ژنرال حفتر: ما در راهیم
حفتر بعد از دههها تبعید در ایالات متحده، در سال ۲۰۱۱ به لیبی بازگشت تا در قیام علیه معمر قذافی، رهبر وقت لیبی، حضور پیدا کند.
در سالهای پس از دستگیری و قتل قذافی، گروههای متعدد مسلح برای کنترل مناطق نفتی لیبی به رقابت پرداختهاند.
حفتر در سال ۲۰۱۴ در میانه آشوب کشور «عملیات کرامت» را به راه انداخت تا کشور را از آنچه که او شبهنظامیان «تروریست» مینامید، پاک کند.
در ماه جولای سال ۲۰۱۷ حفتر گفت که نیروهایش بنغازی را بعد از یک نبرد خونین سه روزه فتح کردهاند.
سال پیش ارتش ملی حفتر درنه را تحت کنترل خود درآورد و موفق شد آخرین گروه اپوزسیون علیه خود را در شرق کشور مغلوب کند.
در ژانویه سال جاری، ارتش حفتر در عملیاتی جدید به شهر نفتخیز فزان در جنوب غرب لیبی یورش برد. ارتش ملی با قبایل محلی به توافق رسید و منطقه را تقریباً بدون خونریزی تصاحب کرد.
سازمان ملل که از پیشروی سریع حفتر در جنوب کشور غافلگیر شده است تلاش میکنذ که میان حفتر و السراج، رئیس دولت در طرابلس، وساطت کند. این دو در فوریه در ابوظبی دیدار کردند و به گفته سازمان ملل بنا بود انتخابات تا پایان امسال برگزار شود، اما به نظر میرسد موافقت حفتر با انتخابات در جهت خریدن زمان بیشتر برای حمله به طرابلس بوده است. او حالا به این شهر مهم چشم دارد که جریانهای مالی، ماموریتهای دیپلماتیک و جمعیت عظیمی در آن متمرکز شده است.
حفتر در پیام صوتی خود به نیروهای تحت فرمانش چنین دستور داده است:
«با یک حرکت مقتدرانه، زمین زیر پای "ظالمین" را به لرزه درآورید.»
او در این پیام گفته است:
«طرابلس ما در راهیم ... ما در راهیم ...»
حفتر در پیام خود از نیروهای تحت فرمانش خواسته است جان غیرنظامیان را به خطر نیندازند و فقط در صورت مقاومت نیروهای دولتی دست به سلاح ببرند.
او به کسانی که خود را تسلیم کنند امان داده است.
حفتر همچنین به نیروهای سازمان ملل توصیه کرده در خانههای خود بمانند.
نظرها
حقیقتگو
بله کپی ابوبکربغدادی دیگرظهور کرد که تازه غربی ها وسازمان ملل بوجودشان مثلا" پی بردند..همانند خمینی هم باقول قرارهای آنچنانی همه چیز مجانی واقتصاد آفرینی درجهت عوام فریبی ومستکم کردن ستون های حکومتی اش می گفت...باید پرسید جناب ژنرال ازکجا وچگونه به مهمات جنگی ونفربرهای آنچنانی و جنگ افزارمجهز شده است...بله کارتل های نفتی بیکار ننشسته اند..چرا غربی ها که ازتولت رفتن قذافی خبرداشتند ازموجودیت همچون ژنرالی بی خبربوده اند...