ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترکیه در صدد است نفت عراق را جایگزین نفت ایران کند

در حالی‌که پمپئو از آمادگی آمریکا برای جبران کمبود نفت ایران در بازار جهانی خبر داده، منابع ترکیه‌ای گفته‌اند که این کشور می‌خواهد از موصل نفت وارد کند.

به گفته دو منبع ترکیه‌ایِ آشنا به بازار نفتی این کشور، آنکارا به دنبال راه‌هایی برای خرید بیشتر نفت از عراق است، که پیش از این یکی از عمده‌ترین منابع نفت خام بزرگترین اقتصاد خاورمیانه بوده است.

عکس از آرشیو

بلومبرگ دوشنبه ۹ اردیبهشت / ۲۹ آوریل به‌نقل از دو منبع ترکیه‌ای که نخواستند نامشان منتشر شود نوشته است که آنکارا می‌خواهد با وجود وضعیت ناامن، از بندر بصره عراق از طریق دو خط لوله موجود نفت به شهر جیحان در استان آدانا، واقع در کرانه دریای مدیترانه نفت انتقال دهد.

دوشنبه، دوم اردیبهشت / ۲۲ آوریل دولت آمریکا اعلام کرد که معافیت ایتالیا، تایوان، ترکیه، چین، ژاپن، کره‌جنوبی، هند و یونان از تحریم نفتی ایران را تمدید نمی‌کند. این معافیت‌ها دوم ماه مه به پایان می‌رسند.

کاخ سفید در بیانیه خود تأکید کرده بود که این تصمیم با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران و قطع دسترسی ایران به منبع اصلی درآمد خود گرفته شده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه پیش از این تحریم‌های آمریکا علیه ایران را محکوم کرده و گفته بود این تحریم‌ها توازن در جهان را به‌هم می‌زند و نقض حقوق بین‌المللی است. پس از لغو معافیت‌ها از تحریم‌های ایران، ترکیه این اقدام ایالات متحده را نیز مورد انتقاد قرار داد.

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه روز یکشنبه ۲۸ آوریل / ۸ اردیبهشت برای یک سفر دو روزه به عراق رفت. او روز یکشنبه با مسئولان عراقی در بغداد و بصره دیدار کرد و امروز دوشنبه نیز با مسئولان اقلیم خودمختار کردستان در اربیل ملاقات کرد.

‎ چاووش‌اوغلو هفته گذشته ضمن محکوم کردن لغو معافیت‌های نفتی از تحریم‌های آمریکا علیه ایران گفته بود با وجودی که نفت ایران ارزان نیست، اما تفاوت آن با قیمت نفت خام عربستان سعودی و امارات متحده عربی قابل توجه است.

بلومبرگ نوشته است که سخنگوی پالایشگاه ترکیه‌ای «توپراش» در دسترس نبود تا درباره خبر انتقال نفت از عراق به ترکیه اظهارنظر کند. هفته گذشته این شرکت نفت و گاز ترکیه هرگونه اظهارنظر درباره این‌که چگونه این کشور کاهش واردات نفت از ایران را جبران می‌کند را رد کرد.

وزیر خارجه ترکیه روز یکشنبه پس از دیدار با اسعد العیدانی، فرماندار بصره در صفحه توئیتر خود اعلام کرد که ترکیه «یک راه تجاری» با بزرگترین مرکز نفتی عراق ایجاد خواهد کرد.

از سوی دیگر، رجب طیب اردوغان با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا درباره سوریه و تحریم نفتی ایران تلفنی گفت‌وگو کردند. دفتر ریاست جمهوری ترکیه درباره جزئیات این گفت‌وگو سکوت کرده است. شنبه ۲۶ آوریل / ۶ اردیبهشت حامی آکسوی، سخنگوی وزارت خارجه ترکیه گفته بود آنکارا در حال تلاش برای قانع‌ کردن آمریکا جهت اخذ مجوز واردات نفت از ایران است.

بر اساس گزارش دفتر ریاست جمهوری ترکیه طرفین توافق کردند که حجم مبادلات تجاری ترکیه و آمریکا به ۷۵ میلیارد دلار در سال ارتقا یابد.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا دوشنبه ۹ اردیبهشت / ۲۹ آوریل در واشنگتن اطمینان داد که نفت کافی در بازار وجود دارد. به گفته پمپئو ایالات متحده نیز آمادگی دارد کمبود نفت در بازار را جبران کند.

او گفت: «ما با عرضه‌کنندگان جایگزین نفت، از جمله با عرضه‌کنندگان جایگزین برای کشورهایی که برایشان معافیت صادر نشده، همکاری می‌کنیم. اینجا در ایالات متحده ما به اندازه دیگر کشورها نفت خام تولید می‌کنیم. معتقدیم و اطمینان داریم که عرضه نفت در بازار به مقدار کافی خواهد بود.»

با این حال ترکیه خرید نفت از هم‌پیمان‌های آمریکا که با حکومت ایران مخالفند را رد می‌کند، از جمله به‌دلیل تنش‌های ایجادشده در ارتباط با قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی که در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول رخ داد.

آنکارا هفته گذشته همچنین اعلام کرد که به‌دنبال مکانیسم‌هایی با ایران می‌گردد تا مانع از تحریم‌های آمریکا علیه تهران شود.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران می‌تواند بر اقتصاد ترکیه نیز تأثیر منفی بگذارد. این کشور سال گذشته با افزایش قیمت نفت با پایین‌ترین رکود اقتصادی خود در ۱۰ سال گذشته مواجه شد. چشم‌انداز گران‌تر شدن نفت و یا خطر رویارویی با ایالات متحده برای ارزش پول ترکیه که هفته‌ها پایین ماند خوب نیست.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.