ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعلام آمادگی علی مطهری برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری

بعد از اعلام انصراف علی لاریجانی از شرکت در انتخابات خرداد ۱۴۰۰، نایب رئیس کنونی مجلس گفت اگر تندروها دست بالا را داشته باشند، وارد کارزار انتخابات ریاست جمهوری می‌شود.

علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۴۰۰ اعلام آمادگی کرد. علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته اعلام کرده بود که نامزد انتخابات ریاست جمهوری نمی‌شود.

علی مطهری: «من نه اصولگرای مصطلح و نه اصلاح طلب مصطلح ولی از نظر لغوی و معنایی هر دو هستم.»

نخستین بار هفته‌نامه «مثلث» از فعالیت‌های اصول‌گرایان در قالب «شورای وحدت» پرده برداشت. بر اساس این گزارش شورای وحدت با حضور ابراهیم رئیسی، محمد باقر قالیباف، سعید جلیلی، محسن رضایی و علی‌رضا زاکانی جلسات منظمی را با هدف همگرایی اصول‌گرایان برگزار می‌کند. گفته می‌شود که علیرضا زاکانی نقش هماهنگی اصول‌گرایان را به عهده گرفته و به همین سبب نام او هم به عنوان یکی از کاندیداهای پاستور در کنار علی لاریجانی مطرح شده بود. لاریجانی که در مجلس یازدهم می‌بایست ریاست را واگذارد و از پارلمان خارج شود، روز گذشته در مراسمی در تربیت حیدریه، در پاسخ به استاندار که هنگام دعوت از او به جایگاه سخنران، از روی سهو یا شاید هم به عمد او را «رئیس جمهور» خطاب کرده بود، گفت:

«استاندار با مطلبی که بیان کردند قصد جان ما را دارند، ما در این وادی نیستیم.»

یک روز بعد علی مطهری، نایب رئیس مجلس از آمادگی خود برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری خبر داد. مطهری در گفت‌وگو با «شفقنا» اعلام کرد احتمال نامزدی او در انتخابات آینده ریاست جمهوری دور از ذهن نیست و اگر «احساس ضرورت» کند، وارد کارزار انتخاباتی خواهد شد:

«من جایی وارد شده‌ام که احساس ضرورت کرده‌ام و احساس اینکه از غیر من برای این‌کار برنمی‌آید. فکر کرده‌ام این کار غیر از من بر نمی‌آید و کسی دیگر نیست و باید وارد شد.»

بر اساس طرح ممنوعیت حضور نمایندگانی که سه دوره متوالی و بیشتر در مجلس بوده‌اند مطهری نمی‌تواند دوباره در مجلس حضور داشته باشد و در صورت تصویب نهایی این طرح نامزدی او برای انتخابات بعدی مجلس شورای اسلامی ممنوع خواهد شد. مطهری با اشاره ضمنی به گفتمان «خدمت» که در میان سیاستمداران جمهوری اسلامی بسیار معمول است، نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری را با نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی مشابه دانست و گفت اگر احساس کند بیش از بقیه رأی خواهد آورد برای مقابله با «تندروها» وارد عمل خواهد شد:

«کاندیداتوری مجلس نیز به همین دلیل بود من احساس کردم کارهایی می‌توانم انجام بدهم که از دیگران بر نمی‌آید (...) برای نائب رییسی [هم] وقتی احساس کردم که اگر نیایم برخی از افرادی که احساس می‌کنم تندرو هستند ممکن است رأی آورند آمدم. در بحث ریاست جمهوری هم همینطور است. باید به شرایط آن روز نگاه کنیم و ببینیم چه افرادی در میان کاندیدا‌ها وجود دارد. افراد تندرو داریم یا افراد خوشفکری داریم که رأی ندارند یا مثلا اگر احساس کنم آنجا جایی است که باید بیایم و ممکن است من رأی داشته باشم ولی کسی دیگر رای ندارد در چنین شرایطی ممکن است حضور پیدا کنم.»

مطهری در گفت‌وگو با «شفقنا» خود را «نه اصولگرای مصطلح و نه اصلاح‌طلب مصطلح ولی از نظر لغوی و معنایی هر دو» دانست. نظرات او در مورد مسائلی چون مسائل زنان و حجاب اجباری به مواضع زن‌ستیزانه اصول‌گرایان و موضع‌گیری‌های او در مناظرات سیاسی، «میانه‌رو» وبه اصلاح‌طلبان نزدیک است. او، خود گفته است:

«من مواضعی داشتم که گاهی اصولگرایان خوشحال شدند و اصلاح طلبان ناراحت بودند در مسائل فرهنگی و اعتقادی معمولا اصولگراها خوشحال هستند ولی در مسائل اجتماعی و سیاسی و در بحث‌هایی مثل آزادی بیان بیشتر به اصلاح‌طلبان متمایل هستم. در حقیقت در هیچ گروه خاصی جا نمی‌گیرم من از ابتدا همینطور بودم.»

مطهری در مورد اینکه آیا به صورت مستقل یا از سوی حزب خاصی کاندیدا خواهد شد سکوت کرد. سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    جناب نادر، به جای «همه ملت» حرف نزن. شاید عده ای چکمه لیس به آن سوی آب ها نر داشته باشد، اما تظاهرات ها و تجمعات کارگران، معلمان، دانشجویان، بازنشستگان، مال باختگان، زنان و گروه های مختلف در این دو سال اخیر آنچنان وسیع بوده که نمی توان از آن گذشت، و همۀ این گروه های نامبرده هم اتفاقا نه تنها چیزی مبنی بر چشم دوختن به ترامپ و دیگرگزینه های خوداپوزیسیون پندار ان ور آبی بروز نداده اند، بلکه با تأکید بر آلترناتیو خودگردانی تحت عنوان «کار، نان، آزادی، حکومت شورایی» خواهان گذر از این استبداد و گذار به یک جمهوری شورایی دموکراتیک شده اند. به جای «همه ملت» حرف نزنید. آنکه به جای «همه ملت» حرف میزند، قطعاً مستبد و دیکتاتور است.

  • نادر

    همه تون پدرسوخته و غارتگر هستید همه ملت به ترامپ چشم امید دوخته تا آنها را از شر این آدمکش های بی رحم نجات دهد. درود بر ترامپ