ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ناآگاهی، خطرناک‌تر از ویروس ایدز

مقاومت جمهوری اسلامی در برابر اطلاع‌رسانی گسترده در مورد ایدز و آموزش‌های جنسی، شیوع ایدز و احتمال مرگبار بودن آن را افزایش داده است.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران نسبت به عدم آگاهی عمومی در مورد بیماری ایدز و «کمرنگ بودن» برنامه‌های کاهش آسیب در معتادان هشدار داد. به گفته مینو محرز، احتمال شیوع دوباره ایدز در معتادان وجود دارد و روند ایدز در ایران رو به افزایش است اما در مورد رفتارهای پرخطر، پیشرفت‌های صورت گرفته در کنترل ایدز و رایگان بودن خدمات مربوط به این بیماری اطلاع‌رسانی انجام نمی‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران می‌گوید سیاست‌های اشتباه مانع کنترل ایدز در ایران شده است

مقاومت مقام‌ها و مسئولان جمهوری اسلامی در مقابل آموزش و اطلاع‌رسانی نسبت به رفتارهای جنسی به تهدیدی برای جان زنان، مردان و نوجوانان تبدیل شده است.

بیماری ایدز به ‌رغم مرگبار بودن، یک بیماری قابل پیشگیری‌ست. در حال حاضر تلاش‌های جهانی برای کنترل این بیماری موفقیت آمیز بوده و بیماران مبتلا به ویروس ایدز می‌توانند عمر طبیعی داشته باشند. با این‌ حال در ایران سیاست‌‌گذاری‌های جمهوری اسلامی بر پایه نادیده ‌گرفتن خطرات این بیماری و «پنهان‌کاری» در مورد ایدز و رفتارهای جنسی خطرناک، استوار شده است.

مسئولان می‌گویند بی‌توجهی و برخورد غلط با گروه‌های مبتلا و ناآگاهی در مورد ایدز، خطر تبدیل آن به اپیدمی را تشدید کرده است.

به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفته است سیاست‌های اشتباه مانع کنترل ایدز در ایران شده:

«اینکه فقط در روز جهانی ایدز از این موضوع صحبت شود و تا سال بعد خبری نشود درست نیست. روشی که از ابتدا در پیش گرفتیم اشتباه بوده که این باعث شده نتوانیم بیماری را کنترل کنیم.»

به گفته محرز سکوت آموزش و پرورش، خانواده و رسانه‌ها سرعت ابتلا به ایدز را در ایران افزایش داده است. او گفته است ایدز بیماری همه اقشار جامعه است اما ممکن است دوباره میان مبتلایان به بیماری اعتیاد، به اپیدمی بدل شود:

«این بیماری میان همه اقشار جامعه است و از لحاظ طبقات اجتماعی هیچ تفاوتی وجود ندارد اما اگر برنامه کاهش آسیب در اعتیاد را کمرنگ کنیم که البته کمرنگ هم هست، مجددا اپیدمی این بیماری را در میان معتادان خواهیم داشت.»

طبق اعلام مینو محرز در حال حاضر تعداد مبتلایان به ایدز در ایران بیشتر از ۶۰هزار نفر تخمین زده می‌شود که یک سوم این بیماران هنوز شناسایی نشده و احتمالا از ابتلا به ویروس ایدز بی‌خبر هستند.

افراد مبتلا یا مشکوک به این بیماری از یک‌ سو به‌ دلیل «تابو و انگ» بودن این بیماری و از سوی دیگر عدم آگاهی نسبت به امکانات و خدماتی که برای شناسایی و کنترل این بیماری ارائه می‌شود، از مراجعه به مراکز مشاوره و درمان خودداری می‌کنند:

«در حال حاضر داروهای بیماری ایدز رایگان است و مرکز مشاوره و درمان بیماران نیز برای افراد تست‌های رایگان دارد و اگر هم جواب تست‌ها مثبت بود، درمان نیز رایگان است. افراد باید بدانند که این امکانات وجود دارد، در حالی که نمی‌دانند. جوانان باید نسبت به رفتارهای پرخطر آگاهی داشته باشند و از آن دوری کنند، در حالی که آموزش و پرورش، خانواده و رسانه درباره این موارد صحبتی نمی‌کنند و همین عامل سبب می‌شود ایدز به سرعت افزایش پیدا کند.»

او در مورد آمارهای مبتلایان گفته به ‌رغم اینکه ابتلا به ایدز در سال‌های اخیر بیشتر از طریق تماس جنسی صورت گرفته و زنان بسیاری را به این بیماری مبتلا کرده اما همچنان بیشتر بیماران مردان هستند:

«در همه دنیا آمار ابتلا به ایدز در مردان و زنان مساوی است. در کشور ایران در یک برهه تزریق بیشتر در مردان بود و از همین رو اپیدمی ایدز هم در میان مردان وجود داشت. درحال حاضر ایدز بیشتر از طریق تماس جنسی انتقال می‌یابد و تعداد زنان مبتلا به ایدز هم در حال نزدیک شدن به تعداد مردان است. در چند سال اخیر زنان به نسبت گذشته بیشتر به ایدز مبتلا شده‌اند اما این به آن معنا نیست که زنان نسبت به مردان بیشتر به ایدز مبتلا هستند.»

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران پیشتر نیز درباره این مسئله ابراز نگرانی کرده و از ۱۰ برابر شدن شیوع ایدز در میان زنان و رشد چشمگیر آمار مبتلایان به ایدز در نوجوانان خبر داده بود.

  • بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.