ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

برگ دیگری از اعتراضات جلیقه‌زردها در آستانه انتخابات اروپا

گزارش‌ها از کاهش اقبال عمومی به جنبش جلیقه‌زردها خبر می‌دهند. با وجود این همچنان معترضین جلیقه‌پوش شعله هر چند کم‌رمق اعتراضات ضددولتی را در شهرهای فرانسه روشن نگاه داشته‌اند.

جنبش ده‌ماهه «جلیقه‌زردها» در آستانه انتخابات پارلمان اروپا به بیست و هشتمین شنبه اعتراضی خود رسید. در پایتخت و شهر آمین، محل تولد رئیس جمهوری، تظاهرکنندگان با پلیس درگیر شدند و پلیس علاوه بر شلیک گاز اشک‌آور تعدادی از آن‌ها را بازداشت کرد. در برخی شهرها نیز راهپیمایی جلیقه‌زردها با راهپیمایی برای تغییرات اقلیمی به هم آمیخت.

شعار«آخر دنیا، آخر ماه، همان مبارزه» در تظاهرات جلیقه‌زردها و حامیان محیط ‌زیست در دیژون، شهر دیگری از فرانسه

گزارش‌ها از کاهش اقبال عمومی به جنبش جلیقه‌زردها خبر می‌دهند. با وجود این، همچنان معترضان جلیقه‌پوش شعله کم‌رمق اعتراضات ضددولتی را در شهرهای فرانسه روشن نگاه داشته‌اند.

بر اساس گزارش وزارت کشور فرانسه در «پرده بیست و هشتم» اعتراضات، تا ساعت ۲ بعدازظهر ۳۲۰۰ نفر شرکت داشته‌اند که حاکی از کاهش دوباره شرکت‌کنندگان است. این تعداد اما در پاریس ۱۲۰۰ نفر اعلام شده که ۱۰۰ نفر نسبت به هفته گذشته افزایش داشته.

از سوی دیگر، دولت امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه برای اولین بار از تاریخ شروع جنبش، در کارزار انتخابات اروپا محک خواهد خورد. او با هدف جلوگیری از پیروزی راستگراهای «اجتماع ملی» به رهبری مارین لوپن، به کارزار انتخاباتی قدم گذاشته. مارین لوپن با سوار شدن بر موج نارضایتی‌های اخیر از سیاست‌های دولت به پیروزی حزب خود در این انتخابات امید بسته و نتیجه آن را «همه پرسی درباره رئیس جمهوری» تلقی و تعبیر می‌کند.

به گزارش وبسایت لوموند، در پاریس تنها یک مسیر راهپیمایی رسمی (از پرلاشز به سمت سکره‌کر) اعلام شد. با وجود این برخی از رهبران این جنبش در شبکه‌های اجتماعی محل‌های دیگری را نیز به عنوان محل تجمع اعلام کرده و گفته بودند همه به سمت خیابان گراندآرمه خواهند رفت.

رئیس پلیس فرانسه اما پیشتر اعلام کرده بود اجازه شکل‌گیری تجمعاتی را که بدون مجوز اقدام به حرکت اعتراضی کنند نخواهد داد و با تجمعات غیرقانونی مقابله و آن‌ها را متفرق خواهد کرد.

پلیس همچنین همانند هفته‌های گذشته تجمع و تظاهرات در خیابان شانزه‌لیزه و اطراف کلیسای نوتردام را ممنوع اعلام کرده بود.

بر اساس گزارش پلیس ۱۰۰۰ نیرو برای «کنترل پیشگیرانه» در ایستگاه‌های قطار، جاده‌ها و کمربندی پاریس و ۳۰۰۰ نیرو نیز برای «حفظ نظم» در پایتخت گماشته شده‌ بودند.

به ‌رغم اخطار پلیس در پاریس، همانطور که پیش‌بینی می‌شد چند صد نفر از جلیقه‌زردها تلاش کردند تا از طریق خیابان گراندآرمه وارد شانزلیزه شوند اما با مقاومت و برخورد پلیس روبه‌رو شدند.

بر اساس گزارش‌ وبسایت پاریزین، پلیس در ساعت‌های نخستین بعدازظهر ۶۴ نفر را در جریان «کنترل‌ پیشگیرانه» بازداشت کرد و پس از آن در بیانیه‌ای از فراخوان‌ها برای تجمعات غیرقانونی و بدون مجوز در راهپیمایی جلیقه‌زردها اظهار تاسف کرد. خبرگزاری فرانسه نیز از تخریب یک بانک توسط افراد سیاه‌پوش خبر داد که نسبت آن‌ها به جلیقه‌زردها تایید نشده است.

تظاهرات در شهرهای دیگر فرانسه نیز انجام شد. در شهر آمین، در شمال فرانسه نزدیک به ۱۰۰۰ جلیقه زرد برای «پس‌ گرفتن شهر از مکرون» تجمع کردند و پلیس با شلیک گاز اشک‌آور با معترضان برخورد کرد. طبق گزارش وبسایت فرانس‌اینفو، ۱۸ نفر نیز در این تظاهرات بازداشت شدند.

گزارش‌ها از شهرهای دیگر اما حاکی از فضای نسبتا آرام اعتراضات‌اند. در تولوز شنبه اعتراضی به «یک تجمع داغ‌تر از اقلیم» بدل شد. در مون‌پلیه نیز تجمعی با عنوان «انقلاب مردم» در میدان «کمدی» برگزار شد و صدها نفر از تجمع‌کنندگان در این میدان با حرکات تای‌چی اعتراض خود را بیان کردند. در مارسی، لیون و دیژون نیز راهپیمایی جلیقه‌زردها با راهپیمایی تغییرات اقلیمی ادغام شدند.

جلیقه‌زردها همراه دیگر شهروندان فرانسه فردا ۲۶ مه در رای‌گیری انتخابات اروپا شرکت خواهند کرد. آن‌ها به‌ رغم عدم موفقیت در احیای جنبش خیابانی، شاید بتوانند مطالبات خود را از طریق حضور در این انتخابات دنبال کنند.

  • بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • عسگر

    رضا خان امیدوارم که حمل بر گستاخی نشود اما به نظر شما چه چیزی کثیف تر و پلشت تر از مقایسهء حکومت فاشیستی مذهبی در ایران با یک دموکراسی بورژوازی است؟ نظام ملاها در ایران خود را "جمهوری اسلامی ایران" میخواند اما بعد از ۴۰ سال همهء ما می دانیم که در این نظام نه خبری از جمهوری است, نه نشانه ای از عدل اسلامی و نه هیچ سنخیتی با ایران. ۸۰ میلیون ایرانی هستند و فساد و خشونت بی حد و حصر آخوندهای بچه باز تریاکی. حداقل در فرانسه نخست وزیر های سابق در حصر نیستند, رئیس جمهور سابق در رسانه های عمومی ممنوع نیست و زندانیان سیاسی بی دفاع هزار هزار کشته نشده اند.

  • رضا آساره

    شما اعتراضات مردمی که خواسته های به حق دارند رو توی فرانسه در حد اغتشاش هایی که عده ای بسیار محدود انجام می دهند سطحش رو پایین می آورین در حالی که اتفاقهای بسیار کوچک تر رو توی ایران بزرگنمایی می کنین و در چندین نوبت و خبر های جداگانه و با تفسیر های طولانی پخش می کنین.اما شما حتی یک کلمه از هجوم و حمله ی نیروهای پلیس و مجروح کردن و کشتن معترضانی که تنها سلاحشان فریاد و جلیقه های زرد شان است برای اینکه بهتر دیده شوند اونم توی کشوری که ادعای آزادی بیان داره برای بقیه ی کشورها ولی مردم بدبخت خودشون هیچی نگفتین.تا کی میخواین به این سیاست کثیف تون ادامه بدین.من تا حالا خیلی کامنت و نظر گذاشتم ولی هیچ کدوم رو تایید نکردین.لا اقل همین قدر برای آزادی بیان احترام قائل باشین.