ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شورای نگهبان لایحه «اعطای تابعیت به فرزندان زنان ایرانی» را رد کرد

سخنگوی شورای نگهبان نادیده گرفتن مسائل امنیتی را دلیل رد این لایحه دانست. رئیس فراکسیون زنان مجلس امیدوار است پیش از آغاز سال تحصیلی لایحه تصویب شود.

شورای نگهبان لایحه تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را رد کرد. سخنگوی شورای نگهبان نادیده گرفتن مسائل امنیتی را دلیل رد این لایحه عنوان کرد.

تجمع کودکان مادر ایرانی - عکس: آرشیو

عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان شنبه ۲۵ خرداد گفت که این شورا لایحه تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی را رد کرده است.

شورای نگهبان دو ماده از این لایحه را که به منظور تابعیت دادن به کودکان مادر ایرانی تدوین شده است را مغایر با قانون اساسی اعلام کرده است.

مجلس شورای اسلامی ایران ۲۲ اردیبهشت امسال به این لایحه رای مثبت داد.

براساس این لایحه، زنان ایرانی که با مردان خارجی ازدواج کرده‌اند، می‌توانند برای دریافت تابعیت ایران فرزندان خود درخواست ارائه بدهند. تصمیم‌گیری در باره این درخواست اما به نهادهای حکومتی واگذار شده است.

با این حال سخنگوی شورای نگهبان گفت که در ماده اول این قانون مسائل امنیتی مراعات نشده ‌بود و برای همین شورای نگهبان آن را رد کرده و به مجلس برگردانده است.

شورای نگهبان «اطلاق اعطای تابعیت، نسبت به مواردی که خوف بروز مشکلات و مسائل امنیتی وجود داشته باشد» و « اطلاق اعطای پروانه اقامت به پدر، نسبت به مواردی که خوف بروز مشکلات و مسائل امنیتی وجود داشته باشد» را خلاف موازین شرع و مغایر بند ۵ اصل ۳ قانون اساسی دانسته است.

فریده اولاد‌قباد در واکنش به رد این لایحه در شورای نگهبان، به خبرگزاری دولتی کار (ایلنا) گفت که امیدوار است با رفع ایرادات شورای نگهبان، کودکان بدون شناسنامه بتوانند در آغاز سال تحصیلی جدید به حق خود برسند.

به گفته رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، «کودکانی که ماحصل ازدواج دختران ایرانی با مردان خارجی هستند به‌دلیل اینکه شناسنامه ندارند در آمارهای رسمی لحاظ نمی‌شوند».

او گفت که غالب این کودکان در شمار دهک‌های درآمدی پائین جامعه هستند اما به دلیل نداشتن شناسنامه نمی‌توانند از کمک نهادهای مانند بهزیستی و کمیته امداد بهره گیرند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.